Frisdranken als een oorzaak van Diabetes

Onderzoekers aan de Universiteit van Californië schatting, ongeveer 130.000 gevallen van Diabetes zijn direct gerelateerd aan de consumptie van frisdrank. De schuld van de Drankjes naast een hoog aantal van coronaire hart-en vaatziekten. Door de ziekte en 50.000 zijn de som van levensjaren door vroegtijdige sterfgevallen zijn “verloren”.

“We waren in staat om een koppeling tussen de dagelijkse consumptie van gesuikerde dranken en Diabetes risico. Zo kunt u ook genieten van hoe veel van de huidige Diabetes en hart-en vaatziekten-nieuwe zaken op de stijging in de consumptie van frisdranken,” zegt de studie, de leider van Litsa Lambrakos. Dus in de laatste tien jaar, uitsluitend als gevolg van de toegenomen consumptie van gezoete drankjes werden gediagnosticeerd met 130.000 mensen met Diabetes en 14.000 van hart-en vaatziekten. Een totaal van 50.000 jaar van het leven verloren waren in het totaal als gevolg van voortijdige sterfgevallen.

De onderzoekers gingen nog een stap verder en een schatting van de extra kosten voor de gezondheidszorg in de Verenigde Staten in de periode tussen 2000 en 2010. Tot 550 miljoen dollar heeft alleen de kosten van de behandeling van hart-en vaatziekten veroorzaakt door suiker drankjes, veel later was dit, echter, in het geval van Diabetes.

De experts voor te stellen als een counter-maatregel, een hogere belasting van suikerhoudende drankjes. Op 33 cent meer per liter, kunt u verwachten een daling van de Consumptie met tien procent, en dat dit een goede oplossing, wordt betwijfeld door veel critici, niet in het minst omdat de drankjes proof maken ook verslavend en 30 cent hier nauwelijks een afschrikwekkend potentieel.

In Roemenië is er al een “Fast Food “belasting”, waarin alle suikerhoudende dranken vallen.

Lees meer op sein.de

Geef een reactie