Boeren in Haïti branden Monsanto zaden

Van petrapez via radio-utopie.de

Als “een nieuwe aardbeving”, bedoeld om de kleine boer leider Chavannes Jean-Baptiste van de boer beweging van Papay (MPP), het bericht dat Monsanto ‘ s zaad en 60.000 zakken (475 ton) van Hybride Maïs zaden en plantaardige zaden, een aantal van hen zal doneren met zeer giftige pesticiden, het land.

Radio utopia-gemeld op de 15.Mei van het duivelse Plan van de groep-reuzen onder het mom van humanitaire hulp voor Haïti in het artikel “Haïti zal worden omgevormd van Monsanto biologisch compleet in de woestijn”. In de politiek en in de pers van de Federale Republiek van Duitsland, geen storm van verontwaardiging was te roeren, zelfs niet voor een zacht windje bewoog de bladeren van het bos, maar, integendeel, om de verdragen van de Stilte, de vernietiging van het milieu op het Caribische eiland, u wilt interpreteren, maar ook in de Europese Unie en in Duitsland, de gentech-industrie, bloed-rode tapijten.

Haïti moet nu zichzelf te helpen – de boeren worden geconfronteerd met de noodzaak van een geconcentreerde dominantie van de rijke geïndustrialiseerde landen alleen. Wat blijft er voor de boeren links voor het vernietigen van deze genetisch gemodificeerde voordat het zaad kiemt in de bodem.

De boer beweging van Papay (MPP) genoemd voor het verbranden van de zaden van Monsanto. Daarnaast zal er een protest op 4 Maart.Juni, wereldmilieudag, tegen deze misdaad.

De rijke Bourgeois in Duitsland, zal WRIJVEN hun ogen op van verbazing, dat de agrarische bevolking van Haïti en andere sociale verenigingen die niet zwemmen als hij is in voedsel en vraagt om een actie. De Nood heeft gemaakt en de mensen in Haïti lethargisch en de geest is niet vertroebeld, om te zien welke stuurde haar een laatste maaltijd, wel in tegendeel tot het duitse, het horloge niet betrokken de activisten tegen genetisch gemodificeerd voedsel als het niets was. In Europa, de meeste mensen hebben het contact verloren met de natuur voor een lange tijd, zie je in de televisie als Iets dat op een andere planeet naar huis.

Chavannes Jean-Baptiste, Uitvoerend Directeur van MPP en de woordvoerder van de Nationale Boer Beweging van het Congres van Papay (MPNKP), schreef in een open brief op 14.Mei:

“Het is een zeer sterke aanval op kleine landbouw, de boeren, op de biodiversiteit, op Creoolse zaden … en dat is een aanslag op ons milieu in Haïti.”

De Haïtiaanse sociale bewegingen om te vechten tegen de agro-business, de import van zaad en voedsel, de lokale zaadproductie is te ondermijnen. Ze hebben met name zijn bezorgdheid uitgedrukt over de invoer van genetisch gemodificeerde organismen (Ggo ‘ s). Maar het gaat niet alleen over de gevaren van de chemische stoffen en de mogelijkheid van toekomstige import van Ggo ‘ s, maar ook over de toekomst van Haïti is in gevaar, dat de lokale productie met lokale voedsel voor de lokale consumptie, zal afhangen van Monsanto en Haïti verlies van voedsel soevereiniteit. Monsanto ‘ s aankomst in Haïti was een verdere bedreiging voor deze soevereiniteit.

“De mensen in de VS nodig hebben om onze economie, niet te sturen voedsel en zaad. U ruïneren ons de Kans om onszelf te helpen.”

de boer Jonas Deronzil gezegd van een boer coöperatie in de landelijke Regio van Verrettes.

Jean-Baptiste zei in februari, kort na de verwoestende aardbeving, de strijd tegen de Hybride en GGO-zaad is van cruciaal belang voor het behoud van “onze diversiteit en onze landbouw.

Wij hebben het potentieel dat ons land kan produceren, genoeg voor het voeden van de hele bevolking en ook om de export van bepaalde producten.

Het beleid die we nodig hebben voor de voeding souvärenität moet worden, is dat de gemeenten hebben het recht om onze landbouw beleid te bepalen welke middelen, de eerste van het gezin te bieden, en dan de lokale markt – gezonde voeding in harmonie met de omgeving, van de natuur en respect voor moeder aarde.”

Nu in een keer wordt aangeroepen vanuit de Haïtiaanse Ministerie van landbouw dat zou zijn afgewezen, zonder een wet te regelen van het gebruik van Ggo ’s in Haïti, het bieden van Monsanto’ s Roundup Ready levering van GGO-zaden. Het aanbod blijft, omdat in een E-Mail uitwisseling, een vertegenwoordiger van Monsanto had verzekerd van het Ministerie van landbouw dat de geschonken zaden niet worden GGO ‘ s.

Men is een dwaas, die zou betalen voor deze verzekering te Geloven. Op deze manier, de zaad-korrels worden verspreid, maar nog steeds in de land – geen autoriteit in Haïti. of wilt onderzoeken de Zaden op het Snel in het laboratorium, moeten zij direct aan de velden Voor alle technische apparatuur in het land ontbreekt.

Elizabeth Vancil, Monsanto ‘ s Directeur voor de ontwikkeling van projecten, genoemd het nieuws dat de Haïtiaanse Ministerie van landbouw in een E-mail, goedgekeurd in April, de schenking “een prachtig geschenk van Pasen” – nogal recht voor de belangen van de multinationale onderneming.

Voor Haïti geschonken Hybride Maïs zaden van Monsanto bevat de fungicide Maxim XO, en de Calypso tomaat zaden behandeld met Thiram. Thiram behoort tot een klasse van zeer giftige chemicaliën, de ethyleen bisdithiocarbamates (EBDCs). De resultaten van de Tests van EBDCs in muizen en ratten, veroorzaakte een grote zorg in de U.S. Environmental Protection Agency (EPA) en bestelde een nieuwe special investigations. De EPA had bepaald dat EBDC-behandelde planten zijn zo gevaarlijk dat de werkers op het land in de omgang met hen moet het dragen van beschermende kleding. Hier is de spraak die u niet aanraken, niet eens van eten, laat staan kunnen zonder dat ze vergiftigd worden.

Monsanto zou hebben in een E-Mail bij het noemen van Thiram behandeld zaad in vergelijking met de ambtenaren van het Ministerie van landbouw mislukt om u te informeren dat de zaden in de landbouw zijn giftig en het zou zijn opgenomen, geen uitleg over de gevaren zo goed als geen aanbod voor de professionele kleding, of een training in het hanteren van de fabriek, werd nu genoemd.

Samen met Syngenta, Dupont en Bayer, Monsanto nu meer dan de helft van de wereld de zaden aangeboden. De groep heeft bijna 650 zaad octrooien, de meeste van hen voor katoen, Maïs en soja, en bijna 30% van het kapitaal in de biotechnologie onderzoek en ontwikkeling.

Via Campesina, de wereld ‘ s grootste Confederatie van boeren met de organisaties in meer dan zestig landen had verwezen naar Monsanto als één van de belangrijkste vijanden van de boer duurzame landbouw en voedselsoevereiniteit voor alle volkeren.”

De vlammen, de zaden van de GGO – – – – de Monsanto geschenk zal verslinden de Haïtiaanse – feed, en deze zijn een teken van de overwinning van het vuur van de mensheid, de onverzadigbare hebzucht van de monopolies, het streven naar winst op de korte termijn, de toekomst van de mensheid te vernietigen, en ook als een waarschuwing voor de andere bedrijven die op een bepaald punt, met het medeweten van hun activiteit.

[Bron: radio-utopie.de]

Geef een reactie