“Bravo!” Gen-aardappel Amflora worden goedgekeurd

Door Sigrid Totz, via greenpeace.de

De europese Commissie heeft ingestemd met de Gen-aardappel Amflora. De goedkeuring strekt zich uit tot de teelt en het gebruik in diervoeders en levensmiddelen. Amflora is de eerste genetisch gemanipuleerde Plant is goedgekeurd sinds 1998 in de EU. De FDP zal blij zijn. Het heeft de steun van de Gen-aardappel in dit land, zelfs in het regeerakkoord te schrijven.

“Het is schokkend dat de nieuwe Commissie zal worden genegeerd met dit besluit, de significante milieu-en gezondheidsrisico ’s van de omstreden Gen-aardappel”, zegt Martin Hofstetter van Greenpeace. De agrarische angsten economist, dat de Commissie van plan is om te starten, tegen de wil van de bevolking en tegen alle goede argumenten voor een Pro-genetische engineering cursus. Verouderde, riskant, onnodig

De groep BASF, werkt sinds de leeftijd van 13 jaar voor de toelating voor de industrie aardappel. Amflora produceert heel veel sterkte in de Vorm van amylopectin. Deze stof is nodig als grondstof voor technische producten, zoals pasta. Als de verontreiniging van de normale levensmiddelen en diervoeders met Gen-uitsluiten plant nooit heeft mitbeantragt het bedrijf voor de goedkeuring van hetzelfde.

De technologie die gebruikt wordt, is achterhaald. Inmiddels zijn er aardappelen met vergelijkbare kenmerken, zonder genetische manipulatie. Amflora bevat een antibioticum-resistentie-gen. Door het gebruik van een dergelijk gen, pathogenen, het immuunsysteem en het vitale antibiotica, waardoor ze niet effectief zijn. Gen-planten met antibiotica kan resistentie-gen zijn gegroeid sinds 2005 in de EU als diervoeders en levensmiddelen.

“De federale Minister van landbouw Ilse Aigner heeft aangekondigd dat het is om niets te doen tegen de toelating. Deze cursus is niet gerechtvaardigd en niet verder,” zegt Martin Hofstetter. “Greenpeace roept Minister Aigner om te stoppen met de teelt van de Gen-aardappel in Duitsland onmiddellijk. Gen-planten, die een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van de mens, moet worden gekoesterd en niet om te worden geconsumeerd.”

Het advies research Institute Emnid genoemd in januari 2010 voor Greenpeace 1005 burgers en vroeg of de Minister Aigner (CSU) moeten verbieden de teelt van de GGO-aardappel Amflora. 77 procent zei ‘Ja’, 17 procent geen, 5 procent bood geen informatie.

Video Link: https://youtu.be/VZj4kCPT36A

Andere Links: Gen-aardappel ‘Amflora’ is zowel ongewenst en onnodig, Het Gen van een aardappel van BASF (PDF)

[Bron: greenpeace.de]

Geef een reactie