Oostenrijk gedwongen zou worden tot het GM-maïs teelt

Door REGINE NAECKEL, 22. Februari 2009

2. In Maart heeft de europese Commissie voor de derde Keer, de Lidstaten van Oostenrijk, GM-maïs-teelt-stemming verboden. Dus de teelt van de verschillende MON 810-en T25 om de maïs hybride met genetisch gemanipuleerde insect resistentie afgedwongen, kunnen worden voorkomen dankzij de aanzienlijke weerstand van de bevolking-to-date. Oostenrijk heeft de EU-Commissie, 72 procent te ondersteunen, anders wordt het land gedwongen te worden, voor de eerste keer, tegen zijn wil, genetische manipulatie van zaden te planten. Echter, zelfs als de “opstandelingen Alpine Republiek” moeten overleven, de stemming, met veel geluk, niet ziet, dat de EU-X * * accepteert democratische beslissingen te nemen en zo lang te blijven van de stemming tot de Amerikaanse zaadbedrijf Monsanto kan beginnen met zijn zegetocht ook in Oostenrijk.

In toevoeging, andere genetisch gemodificeerde maïs rassen kort voor de teelt van de goedkeuring, voorafgaand aan die Oostenrijk is binnen de EU-Recht, zo goed als geen bescherming. “Er is brand op het dak!”, het benadrukken van de tegenstanders van genetische manipulatie.

Ze eisen een strikte GGO-verbod in Oostenrijk – vergelijkbaar met die in Polen, ook indien in strijd met het EU-recht. “De bescherming van onze landbouw, onze voeding en onze gezondheid moet op de eerste plaats komen.” De overgrote meerderheid van de Oostenrijkse bevolking wijst genetische manipulatie.

De Zorgen van de critici van de humaan-Toxicologische en ecologische Drama duidelijk:

– Genetische manipulatie in de landbouw is nooit ergens weer. Er is geen “co-existentie”. Nooit genetische manipulatie, de landbouw, in aanvulling op de conventionele en biologische boerderijen.

– Genetische manipulatie is een gezondheids-zorg. Diverse onafhankelijke studies tonen aan gezondheidsrisico ‘ s van de consumptie van GM-voedsel.

Ook de actie groepen, samen met een aantal gerenommeerde hoogleraren en landbouworganisaties tonen van een spookachtige op de totale economische afhankelijkheid, waarin de landbouw en de handel uitgegeven: planten zijn gepatenteerd, zoals uitvindingen en zijn eigendom van de bedrijven en niet van de boeren. Het gaat om wereld overheersing via de voeding, ze klagen.

Velen beschouwen de genetische manipulatie in de landbouw is fundamenteel ethisch zeer de vraag, omdat voor het eerst gemixt in de genen van planten, dieren en mensen zonder onderscheid.

Het geschil is voor het brouwen van jaren. “In 1998, de genetisch gemodificeerde maïs rassen zijn goedgekeurd door de EU vergunningverlenende autoriteit (Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA)), genaamd MON 810 YieldGard (Monsanto) en T25 (Bayer). Oostenrijk heeft een verbod op de invoer van in de EU goedgekeurde rassen al in 1999, na 1,2 miljoen Mensen ondertekenden een petitie tegen de productie en verspreiding van genetisch gemodificeerde levensmiddelen had uitgesproken. Behalve voor Oostenrijk, Griekenland, Italië, Luxemburg en nu ook in Polen, Hongarije, Frankrijk en momenteel zijn gestopt met de teelt of Import van goedgekeurde Gen-planten”, schreef Wolfgang Lieb in November 2007 in de “reflectie pagina ‘s”.

De VS, ondersteund door Canada en Argentinië, de Belangrijkste exporteurs van genetisch gemodificeerd zaad, trok in 2003, voordat de WTO hof en klaagde tegen de Europese Unie Moratorium op nieuwe toelatingen van genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders. Volgens de Interpretatie van de Verenigde Staten, dit is een protectionistische barrière, het blokkeren van de handel. De WTO hof, de regering van de vs gaf het juiste antwoord, de EU, de zogenaamde on-Commissie Oostenrijk, het verbod tot de 21ste eeuw. November 2007 in te trekken. Er gebeurde niets! Ondertussen, in de periode tot en met 11. Januari 2008, is uitgebreid.

In Maart 2008, de Verenigde Staten wilden de Oostenrijkse Import verbod op de teelt van GM – maïs rassen door de economische druk en was van plan het opleggen van punitieve tarieven op de Oostenrijkse producten. Activisten van Greenpeace hield een protest in de voorkant van de AMERIKAANSE Ambassade in Wenen met een “weg roller”, die moet symboliseren de rigoureuze aanpak van de Verenigde Staten.

Als gevolg van een genetische manipulatie politiek debat in de Commissie van de EU in mei 2008, Oostenrijk moet het mogelijk maken de Import van genetisch gemodificeerde mais MON 810 en T25 voedsel en diervoeders. Het verbod moet blijven in een rechtopstaande positie.

Nu de europese Commissie probeert voor de derde Keer te kantelen Oostenrijk verbod op de teelt voor de twee maïs lijnen MON 810-en T25 van Bayer.

28. Februari willen de tegenstanders van genetische manipulatie om te Protesteren tegen de door de EU gedwongen om te geven maatregelen tijdens een Demonstratie in Wenen in expressie.

Het is een welkome blijkt dat binnen de EU een klein land als Oostenrijk zo veel moed, als het gaat om het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de handhaving van democratische beslissingen.

Bron: Hintergrund.de

Geef een reactie