De stijging van de voedselprijzen – als er voedsel wordt onbetaalbaar

Wereldwijd zijn de voedselprijzen exploderen. Dit alleen al zijn gevallen in de afgelopen acht maanden, meer dan 40 miljoen mensen in absolute armoede en de prijzen blijven stijgen!

De prijzen voor voedsel zijn gestegen in alle jaren constant, maar nu is de prijs springt om alle andere dimensies. De enorme onrust en opstanden in Noord-Afrika en het Arabische Schiereiland alle hebben gemeen, dat voor het uitbreken van de rellen, de prijzen van voedingsmiddelen sterk toegenomen.

Je denk het niet, wij zouden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, enz… op het eiland van de gelukzaligen te wonen.

%image_alt%

Analyse + Actie:

De achtste verhogen op een rij! De verbinding met de ongeremde drukken van geld in de private handen van de zogenaamde “Centrale Bank” de Fed van de verenigde staten ligt voor de hand. De opstanden die zien we nu beginnen met het weinig te maken hebben met “democratie”. Ze hebben alles te maken met eten. Mensen hebben te besteden in de maand 70 % van hun inkomen aan voedsel, pijn doet het enorme prijsverhoging het meest. Staten messen de privé-banken, de miljarden in de keel. Normale mensen moeten geven de Lidstaten het geld dat de Staten zijn verkwistende voor domme ondeugende incompetente bankiers, in plaats van de Zockbuden failliet te gaan. Misschien kocht ergens een politicus? (Lees meer…)

Wachter Van De Muur:

De prijs van het voedsel in te vullen momenteel uitgebreid de zakelijke pagina ‘ s van de Kranten. Geen wonder: Volgens de FAO (Anm. De VN-organisatie voor voedsel) tussen December 2010 en januari 2011, gehouden inflatie in levensmiddelen, de hoogste ooit waargenomen. De FAO food price index steeg tot nooit-vóór-gezien 231 punten, de hoogste waarde sinds het Begin van het begin van de jaren 1990. So far, So good – en dus als een gevolg, de reacties: Zeuren en klagen door consumenten en meldingen van consumenten organisaties.

Financial Times:

De wereldwijde stijging van de voedselprijzen heeft gestort, volgens de wereld Bank alleen al in de afgelopen acht maanden, ongeveer 44 miljoen mensen in extreme armoede. De prijzen had bereikt “gevaarlijk niveau” en gaf aanleiding tot ernstige Bezorgdheid, zegt Robert Zoellick, President van de armoede-een gespecialiseerde Instelling.

Video link: https://youtu.be/TBCD1ZFgteA

Gerelateerde Links:

  • Het breken met goedkoper in de supermarkt?
  • Eten/Financiële Crisis van 2011
  • De prijzen van voedingsmiddelen in februari op nieuw record

Geef een reactie