Die geneest: de methode, de arts of de Patiënt zelf?

Interview Met Professor Dr. Claudia Witt

Prof. Dr. Claudia Witt | Copyright: Charité/Carstens-Stichting

Wie is healing methode, de arts of de Patiënt zelf? Professor Dr. Claudia Witt onderzocht in de context van een Stichting als hoogleraar aan de Carstens-Stiftung in de Berlijnse Charité alternatieve geneeswijzen (…wij gemeld), en is ervan overtuigd dat Het afhankelijk is van drie factoren, maar in ons systeem van gezondheidszorg dat de laatste twee.

Een Interview door Martin Fütterer (voor het eerst gepubliceerd in “Schrot&Korn”, Nr 2/2009)

Je hebt een Hoogleraar complementaire geneeskunde. Wat is het?

Als een complementaire geneeskunde verwijst om, in het kort, alles wat niet-conventionele geneeskunde, dus het niet-wetenschappelijk en / of traditionele geneeswijzen en therapieën, van acupunctuur homeopathie te Iriscopie.

Wat is het verschil met de alternatieve geneeskunde of para-geneesmiddel?

Dit is allemaal Hetzelfde. Het gezegde luidt “alternatieve geneeskunde” de wetenschap “complementaire geneeskunde” en critici van “para-geneeskunde”. In een verschillende score. “Alternatieve” verwijst naar een of-Of, “Complementair”, een aanvullende of complementaire geneeskunde en “Para” verwijst naar de al zo nep geneeskunde.

En is het slechts een illusie?

Voor het verkennen van de inhoud van mijn stoel. De Karl en Veronica Carstens-Stichting heeft gevonden dat veel mensen vertrekken uit de reguliere geneeskunde te behandelen en voelen zich comfortabel met het. Mijn taak is om het kaf te scheiden van het kaf.

Alternatieve methoden wordt gezegd, dat zij zijn dan de wetenschappelijke methodologie en de resultaten van gestandaardiseerde studies hebben dus geen verklaring.

Als een arts of een arts voor de toepassing van decennia, een bepaalde methode en zijn patiënten zijn tevreden met het, dan is het de instelling niet veranderen door de studies die vinden dat het effect gaat verder dan het placebo-effect.

Niet alleen beoefenaars beweren dat homeopathie niet kan worden Proberen vast te leggen, waarbij noch de arts noch de Patiënt weet of het een echte medicijn of een placebo wordt gebruikt.

Natuurlijk, juiste studie designs zijn mogelijk en ook al is uitgevoerd. De patiënten zijn allemaal onderzocht normaal, maar noch de arts noch de Patiënt weet of de drug is een nep-medicijn (Placebo) of real. Een Probleem zou kunnen zijn dat de arts is onrustig, als het effect is afwezig. Dan weet hij niet of het een Placebo, of de verkeerde agent, want men zal het niet vinden in de homeopathie, vaak in de eerste poging.

Wat is de conclusie van de studies over homeopathie?

Meta-studies, in vergelijking met de effectiviteit van homeopathische middelen met Placebo ‘ s, tonen tegenstrijdige resultaten. Als een resultaat, het effect van de homeopathische geneesmiddelen spelen slechts een ondergeschikte rol. Ik denk dat, in het bijzonder de individuele en uitgebreide vorm van behandeling is relevant voor het succes van de behandeling.

Hier is een vergelijking van de grens voor Placebo, zoals goedkeuringen zijn de basis voor geneesmiddelen?

Ja, want gecontroleerde onderzoek voorwaarden houden geen rekening met het dagelijkse leven. Omdat het dan niet alleen over de vergelijking met de Placebo. In het dagelijks leven zijn er vele factoren, waarvan de onderzochte medicijn.

Wat zijn de factoren die samen komen?

Manier van leven, Overtuigingen en verwachtingen van de patiënt, de Overtuiging van de arts, de interactie tussen de arts en de Patiënt, en dan de therapie zelf. In de gestandaardiseerde studies, probeert men alle factoren die buiten de eigenlijke therapie als een placebo-effect worden uitgesloten. Maar Overtuigingen en de interactie tussen de arts en de patiënt inderdaad een rol spelen, en afhankelijk van de vorm van de therapie ander gewicht. Iedereen die een bezoek brengt aan de homeopathische arts, heeft een bepaalde verwachting van deze methode, die misschien gaat het dan wat wordt verwacht van een gemiddelde patiënt van de school van de geneeskunde. De interactie tussen de arts en de Patiënt is intenser en de arts heeft misschien een hogere verwachtingen van de effectiviteit dan het gemiddelde.

Hoe komt het dat patiënten, die krijgen van de Traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda helpen bij de conventionele geneeskunde heeft gegeven op u?

De a-factor is waarschijnlijk precies dat, na al het Fonds gefinancierde pensioen kon het niet helpen van de patiënt, hij is nu in zijn Nood, klaar om te proberen hun eigen geld, iets wat vreemd en Exotisch. Haar verwachtingen en Overtuigingen zijn waarschijnlijk behoorlijk hoog. Deze vormen van therapie, niet alleen op een methode die alleen maar op een holistische aanpak: voeding, beweging, ontspanning, contact, in aanvulling op de behandeling met naalden en drugs. Daarnaast zijn de patiënten worden begeleid bij het veranderen van hun manier van leven. Ze zijn sterk betrokken zijn en hun eigen bekwaamheid zal worden versterkt. In principe kunnen we hetzelfde doen in de Westerse geneeskunde, hoe beter. Helaas, het is opgeslagen te worden Aangeboden, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie en voedingsadvies.

Weet je onderzoek, hoe acupunctuur werkt?

De studies hebben aangetoond dat het effectief is in het lumbale pijn beter dan de conventionele geneeskunde, en in het geval van de knie, artrose bovendien significant beter dan placebo acupunctuur. Maar waarom, en hoe, deze vragen zijn we nog steeds heel veel op het begin.

Hoe sterk is de betere van ziekten, de psychologische worden bepaald somatische?

Dat is, afhankelijk van het ziekte beeld op verschillende manieren. In het geval van hoofd-en rugpijn, bijvoorbeeld, de Psyche lijkt een grotere rol spelen dan, bijvoorbeeld, in het geval van atherosclerose. In onze acupunctuur studie hebben we gebruik gemaakt van sham acupunctuur, en dus, in het geval van hoofd – en rugpijn, vergelijkbaar met die goede resultaten behaald als met het echte acupunctuur. In het geval van de knie, artrose van de echte acupunctuur had beter. Waarschijnlijk problemen van psycho-somatische aandeel is in de knie lager.

Wat zou jij doen als je op het punt te krijgen van kanker of Multiple sclerose?

Ten eerste, zou ik op een grondige opleiding van de medisch diagnostische waarde. Dan zou ik een Aanvulling op het onderwijs van medische behandeling met complementaire methoden, die lijken mij nuttig. Maar in ieder geval, ik zou aandacht besteden aan mijn levensstijl, in het bijzonder lichaamsbeweging, voeding en ontspanning.

%image_alt%Dr. Claudia Witt is gehouden de Stichting stoel van de Carstens-Stichting voor de studie van de complementaire geneeskunde (alternatieve geneeskunde) in het Charité-ziekenhuis in Berlijn. Claudia Witt is vooral gespecialiseerd in de studie van de Chinese geneeskunde en de homeopathie. Onder haar leiding is ‘ s werelds grootste studie naar de doeltreffendheid en de kosteneffectiviteit van acupunctuur is uitgevoerd. In het project van ongeveer 10 000 Artsen namen deel, met meer dan 300 000 patiënten.

Aanbevolen literatuur over het onderwerp:

Geef een reactie