Fles in plaats van de waan van de kraan – De gigantische business van het drinken van water

Hoe kan men verantwoorden dat de bewoners van de Britse hoofdstad Londen te drinken gebotteld water van de Fiji-Eilanden, wanneer op hetzelfde moment, 35 procent van Fiji eilandbewoners hebben geen toegang tot schoon drinkwater?

Echter, in Europa en in de VS, gebotteld water is zo vanzelfsprekend dat de eigen lijn van het water, bijna in de vergetelheid geraakt. En ondanks de kennis die over de hele wereld meer dan een miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater.

Het bedrijf met de fles Nat is enorm. Ook nu zullen er miljarden worden verdiend, en voor de komende jaren, de industrie verwacht dat de enorme groei van meer dan 30 procent. Maar de schade aan het milieu is verschrikkelijk. Over de hele wereld, een paar honderd duizend ton kooldioxide-uitstoot per jaar, alleen al het feit dat het water moet worden vervoerd naar de consument.

Bovendien, 1,5 miljard vaten ruwe olie nodig zijn voor het produceren van alle plastic flessen. En slechts één van elke vier plastic flessen wordt gerecycled, de resterende beïnvloed bodems en wateren voor eeuwen. De flessen water industrie is booming, maar toch. Dit is de geest van de overwinning van marketing meer dan gezond verstand?

Commentaar later ingevoegd: de ellende met de CO2 en de “kwaliteit” van het leidingwater in deze documentatie te verbergen. Ik ben bang dat hier alleen over de Centrale boodschap in deze documentaire: de onderneming met de fles water. Mensen de toegang geweigerd zal worden om je eigen water te drinken, zodat het kan worden verkocht door bedrijven die voor veel geld in de hele wereld. Denk hierbij ook de bijbehorende milieu-impact (Transport, plastic flessen,…).

Video link: https://youtu.be/cWlajCdWV9Q

 

Geef een reactie