Water Maakt Geld – business met water (documentaire)

Particuliere bedrijven bieden ongeveer 80 procent van de franse bevolking met het drinken van water.

Maar in het hele land, het verlies van vertrouwen in hun integriteit, omdat de waarheid over het gedrag van de bedrijven zijn druk aan het oppervlak: de watermeter worden in rekening gebracht aan de klant, in feite, twee keer, de vervanging van loden leidingen geschiedt slechts gedeeltelijk, dringende herstellingen worden in rekening gebracht aan de consument de aanschaf van een nieuwe. In de tussentijd, het water de tarieven zijn niet beschikbaar voor privé-operatoren in Frankrijk, 20 tot 60 procent hoger dan die voor de openbare aanbieders.

Schandalig is ook de gebruikelijke geheime Deals met het water van de multinationals, de gemeenten zijn: De groep koopt in de gemeente, om water te leveren of afvoeren van afvalwater. Deze 200 of 300 miljoen euro, of meer dan de koopsom, of als een geschenk aan de gemeenschap. Echter, de betaling van de corporaties blijkt te zijn als een lening die moet worden betaald door de klanten voor meer dan 20 of 30 jaar met rente en rente op rente is, in het drievoudige van het bedrag terug.

Voorbeelden in Frankrijk en in de duitse stad Braunschweig, om een Systeem zichtbaar, waardoor het water ondernemingen voor de Financiering van hun wereldwijde expansie – een Systeem, gemotiveerd, in de tussentijd, veel franse mensen, de terugkeer naar de gemeentelijke watervoorziening. Nog schokkender is het feit dat in Frankrijk, het water als een resource is nu in een zeer precaire toestand.

De oplossing is dichtbij en de kosten is absoluut goedkoper: de aanwijzing van bescherming van het water gebieden, waar alleen de biologische landbouw is toegestaan. Alleen de Multinationals verdienen niets. Daarnaast is er een daling in het waterverbruik vermindert het rendement van de bedrijven. Maar in Frankrijk, het bewustzijn, de cash cow van de bedrijven voor hun wereldwijde expansie plannen groeit snel, en het is een re-municipalisation golf bouwt. En ook in andere Europese landen en in latijns-Amerika, Afrika en de verenigde staten, is het steeds vaker voor dat de terugkeer van het water in de handen van de burgers.

Video link: https://youtu.be/Ja9fwcmiPA0

Voor meer informatie op de website van de Film: www.WaterMakesMoney.com

 

Geef een reactie