Het informatiebeleid van de overheid, voor de Gen-Lijnzaad schandalig

Door Jan Haase, greenpeace.de

Voor een week, het is bekend dat Illegale, genetisch gemodificeerde Gen van lijnzaad (FP967/CDC Triffid) werd gevonden in Duitsland. Nu is het officieel ontdekt in vier provincies. Tot dusver hebben de autoriteiten niet vrijgegeven wat voedsel producten zijn betrokken. Van woensdag tot en met vrijdag, van de bevoegde landbouw en consument bijeenkomst van Ministers van de Federatie en de deelstaten in Eisleben. De besmetting met Gen-vlas zaden zijn nog niet op de agenda. Voor Greenpeace, een ondraaglijke situatie.

“De consument beleid van de Federale regering en de Staten is schandalig. Een week nadat het Fonds, de consumenten weten nog steeds niet welk voedsel is besmet met de illegale Gen-zaad.”

Stefanie Hundsdorfer, genetische engineering expert bij Greenpeace zegt.

“In plaats daarvan, de overheden spelen in de potentiële risico’ s van het Gen-een linnen zaad voor de gezondheid van de mens. De Gen-Fabriek in Europa was niet nogmaals gecheckt op uw veiligheid!”

Ook de evaluatie van het Gen-Leins door de canadese overheid is al drie tien jaar en is totaal ontoereikend.

“De landbouw en bescherming van de consument Minister-president van de Federatie en de deelstaten hebben te bieden tijdens zijn Vergadering van vandaag voor de verlichting,” vraagt Hundsdorfer. “Hoe ter bescherming van de gezondheid van de bevolking van illegale, niet-geteste voedingsmiddelen en nieuwe verontreinigingen worden voorkomen door genetische manipulatie? Daarnaast moet je bellen nu, eindelijk, het paard en de ruiter en u informeren over welke voedingsmiddelen zijn verontreinigd met producten van de fabrikanten van de illegale Vlas.”

De ontdekte illegale Gen-Lijnzaad is goedgekeurd in de EU, hetzij als voedsel of diervoeder aan het groeien. Het dateert volgens de autoriteiten, voor een groot deel van Canada. Duitsland importeert ongeveer 100.000 ton Vlas jaarlijks, vooral uit Canada. Er is de teelt van de Gen-Plant is verboden sinds 2001. Lijnzaad in bakkerij producten en muesli mengsels. Een belangrijk deel van de invoer wordt ingedrukt om het ophalen van lijnolie. De geperste lijnzaad maaltijd voor het voederen van dieren. De Gen-Vlas bevat drie verschillende resistentiegenen aan de antibiotica Kanamycine, Streptomycine en Ampicillin. Het kan niet worden uitgesloten dat het gebruik van deze genen veroorzaken ziekteverwekkers tot een toename van de weerstand in-en vaatziekten.

Greenpeace had ontdekt illegale Gen-Vlas afgelopen vrijdag, ook in brood, granen, bakmixen en in hele en gebroken lijnzaad in Hamburg-harburg, supermarkten en fabrikanten geïnformeerd over de verontreinigingen.

[Bron: greenpeace.de]

Geef een reactie