Wiens brood je eet, je zingt zijn lied

Ons dagelijks brood ….. moet echt volkoren brood zonder toevoegingen!

Een artikel van Ingrid Weber initiative.cc

Ons dagelijks brood geef ons vandaag, zo staat in het gebed, en inderdaad, het brood is één van onze oudste en belangrijkste basisvoedsel. Oorspronkelijk is het “dagelijks brood zei:” brood als zodanig, maar over het algemeen eet wat je nodig hebt om gezond te blijven. Vandaag brood, maar bestaat meestal uit een extract maaltijden met veel additieven.

Dit artikel gaat over het brood, hoe het eigenlijk zou moeten worden gemaakt, en hoe dat te doen, maar, helaas, als een goedkoper artikel met allerlei chemicaliën en additieven gemengd. Dank aan Ingrid Weber voor dit artikel. Ze biedt ook de voedingswaarde training, volgens Dr. Brucker. Meer www.ingrid-weber.at

 

Van graan tot brood

Ingrid Weber, Medisch Adviseur, Een-3071 Böheimkirchen

Brood is niet een nietje in onze voeding, zelfs als we zijn met ongeveer 75 kg per inwoner per jaar, veel minder brood dan in het midden van de vorige eeuw.

De granen) balans bij het begin van de culturele geschiedenis van de mensheid. Oorspronkelijk, hele granen zijn gekauwd later, de maïs was gestampt of gemalen met water en geroerd. Dan het brood (verdikte pap gevolgd verwarmd op hete stenen) en over 4000 jaar geleden, de eerste zuurdesem brood vermoedelijk ontstaan in Egypte.

Tot aan het begin van het industriële tijdperk, ongeveer 150 jaar geleden, was niets meer dan volkoren brood, broden gemaakt van de gehele graan wordt gemalen met de kiem en het oppervlak lagen.

In 1830, de rol was van een molen, in 1876, het Sulzberger-molen uitgevonden. Een van de belangrijkste en meest belangwekkende veranderingen in de geschiedenis van het menselijke dieet, namelijk de productie van meel, (witte bloem) molen technologie. Dus, de integriteit van de volledige korrel werd verscheurd door de kiem en de buitenste lagen zijn verwijderd. Links is de zetmeelrijke endosperm, dus duurzaam en opgeslagen met het meel, dat is een gebrek aan vitale stoffen en lt. Prof. Kollath (De volgorde van ons voedsel) is één van de voorbereidingen.

Prof. Kollath toonde voor het voederen van dieren om te proberen een voedsel met bloem, veroorzaakt diepe metabole stoornissen voornamelijk te wijten aan een gebrek aan de Vitamine-B-complex. Het kwam bij de dieren Gebit en de kaak verandert, calcium afzettingen in bijna alle weefsels, staar, Degeneratie van de spieren en het skelet, veranderingen in het Bloed, tumoren, nier-en leverschade, met inbegrip van dieren die gevoerd werden met uitsluitend extract van de bloem (meel), overleden na slechts een paar weken! Het is belangrijk op te merken dat de verslechtering van de gezondheid door de toevoeging van hele granen werd gestopt en de dieren werden weer gezond.

Zonder volkoren producten Vitamine B-voeding (B1, B2, B6, Niacine, Pantotheenzuur) is niet zo beveiligd. Alle koolhydraten zoals zetmeel en suikers door de afbraak van de verschillende niveaus in het organisme, waarbij de vitaminen van het B-complex nodig zijn. Het graan kiem, die ontbreekt echter, de bloem, is de belangrijkste leverancier van Vitamine B1. De behoefte aan Vitamine B1 is lt. Het WIE is 1,5 mg/dag, russische onderzoekers spreken van 3 mg. Met de gebruikelijke beschaving voedsel dat we nemen gemiddeld slechts 0,8 mg Vitamine B1 voor ons. Deze chronische onder-levering legt onder andere dingen, ook de meest uiteenlopende metabole aandoeningen waarbij de moderne mensen lijden.

 

Volnerf, in plaats van Auzugsmehl

Professor Werner Kollath: Het graan wordt in gesloten, harmonieuze, evenwichtige totaliteit is een natuurlijke Structuur waarin we kunnen ingrijpen willekeurig, zonder verstoring van de algemene structuur, niet in gevaar te brengen van de waardevolle materialen en de mogelijkheid om te ontkiemen. De vele ingrediënten worden gecombineerd om een unieke, betekenisvolle eenheid.

Om te voorkomen dat een gebrek aan de Vitamine-B-complex moet geconsumeerd worden, dus de gehele korrel in plaats van meel. Volkoren brood is niet alleen gezond, maar ook goed smaakt. Naast een verzadigen kracht en de waarde van de volledige eiwit graan leveren volledige brood veel vezels (voedingsvezels), mineralen (kalium, Magnesium, ijzer), sporenelementen (zink, mangaan, koper, chroom, nikkel) en vitaminen (Vitamine B-complex, Provitamine A en Vitamine E).

Bakken goed gezond brood, hoeft u alleen de vers gemalen volkoren meel, water, zout en natuurlijke zuren (zuurdesem, gist of bakken gisten).

Tips voor het bakken van brood

 • Het graan onmiddellijk voorafgaand aan het bakproces van frezen. Dit zorgt ervoor dat het Vitamine B-complex is niet inbegrepen (zelfs na het bakken, omdat Vitamine B is gevoelig voor hitte !) Hoe fijner het meel wordt gemalen, hoe beter de bakeigenschappen.
 • De granen zouden moeten hebben een kiemkracht van ten minste 90% uit biologische teelt. (Kiem voorbeeld !)
 • Alle ingrediënten kamer moet warm (lauw water).
 • Vollkornteige tijd nodig hebben om te Gaan.
 • Door de toevoeging van kruiden (anijs, venkel, karwij, koriander), of verschillende oliehoudende zaden (sesamzaad, pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten), kunt u het maken van een verandering.
 • Tijdens het bakken, een tank met water op het fornuis vloer.
 • Recept voor een eenvoudige volkoren brood:

  600 g tarwe gemalen fijn, 350 – 400 g lauw water 1 THEELEPEL unjodiertes zout, 40 g gist, 1 theelepel honing.

  Kiem in het water oplossen en alle ingrediënten met de Hand of met een mixer (kneedhaak), roer door elkaar, dek af en laat op kamertemperatuur 2 uur. De verrezen deeg beat samen, een touwtje en leg in een ingevette (of met bakpapier-brood) vorm. Met water, en bak ongeveer 20 minuten. Bak in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 50 minuten bakken. Het brood uit de vorm en een nieuwe 10 – 15 minuten bakken. Het brood wordt gebakken wanneer het klinkt als je er op tikt op de holle.

  Een ketel met water op het fornuis vloer.

  Tip: Dit deeg kan ook gebruikt worden als een basis voor hartige taarten of Pizza. Voor deze rol het deeg op een ingevet vel met olijfolie of gesmolten Boter en bestrooi met alle documenten.

   

  “Onze dagelijkse chemie van het brood” of de moderne bakkerij technologie

  In de jaren zeventig, de bakkerij-industrie heeft ontdekt, dat de “Biowelle” en de hervorming van de beweging als een niche-markt en als gevolg daarvan maakte talloze bakmixen voor verschillende soorten brood. Populaire namen van vijf graan, goud, graan, brandstof graan, Graham, fitness brood. De bakkerij-industrie ook opgenomen de verrassende Trend voor full-grain en reageerde snel. De chemische reus Boehringer (hij is naast Ireks, Nestléund Unilever, de ‘big Four’) zorgen voor bakkerijen een verscheidenheid van volkoren bakmixen (broodjes, Gebak, taarten, enz.) Deze kant-en-klare graan mixen, het kantoor van de chemische opslag materialen, die in staat en duurzaam en hebben te maken met echte volkoren producten.

  In plaats van volkoren in de bakmixen bier kan worden gebruikt gebruikte granen (afgevoerd gerst kaf van de Brouwerijen) of soja kaf van (residuen van de margarine-industrie). Procter & Gamble had een brood additief van katoenen vezels voor een octrooi. En er zijn al Tests, maïs stengel, tarwe stro en Berken zaagsel als een “niet-traditionele plantaardige grondstoffen voor brood te maken).

  Deze semi-afgewerkte producten garanderen de Bakker consistent product smaak en kwaliteit, consequente uitstraling, altijd hetzelfde volume, dezelfde elasticiteit, dezelfde Frisheid, dezelfde consistentie en kruimel, gemakkelijk te hanteren (mengsel wordt geroerd met water en meel), motor-compatibiliteit, en dus de tijd en personeel besparen. Meestal gebruikt synthetische zuurdesem, om de snelheid van het Deeg, en dus tijd te besparen.

  “Ronduit onverantwoord onzorgvuldigheid van de gebruikelijke broden worden gemaakt van kant-en-klare meel, de mix kan komen van de heks in de keuken van Goethe ’s sorcerer’ s apprentice.” (Citaat Van Dr. M. O. Bruker)

  Met deze namen is het misleiden van de consument dat het tarwe brood of volkoren deeg is gezond, en ook een hogere prijs.

  Een aantal van de monsters?

  Nutra-van Vitaal belang voor volkoren brood en gebak ingrediënten: zemelen, gestabiliseerd kiem, moutmeel, tarwe gluten, wei poeder, enzymen, Apple vezel, gejodeerd zout, bloem behandeling agent ascorbinezuur… is verwerkt met tarwe meel Type 550, volkoren brood en gebak.

  Goud mout voor koekjes vervaardiging van suiker, gedroogde mout extract, tarwe bloem, verdikkingsmiddel (guar gom), soja meel, emulgator (veresterde Mono – en diglyceriden), geharde plantaardige Olie, lossingsmiddel (fosfaat), bonen, meel, zuurteregelaar (calciumcarbonaat), Stabilisator (calciumsulfaat), enzymen, bloem behandeling agent (ascorbinezuur, L-Cysteine hydrochloride).

  Maaltijd brood, tarwe maaltijd, rogge maaltijd, tarwebloem, tarwezemelen, sojameel, lijnzaad, geroosterde rogge-en tarwemeel, vlokken gerst, soja meel, voedingszuur E-330 (citroenzuur), zuurteregelaar E 341, 450a (Ca-, Na-fosfaat), bloem behandeling van de agent E 300 (ascorbinezuur).

  De volledige waarde van het brood, 10 kg van Baker ‘ s full-waarde mengsel van 6,5 kg water en 500 g gist, roer een paar minuten te gaan in de oven. Indien nodig, een 1% “brood, bruin”, die garant staat voor een “natuurlijke” brood kleuren. Gebruikt bakken agent: melk, citroenzuur, zure fosfaten, zwelling meel, Lecithine, wei-producten, glucose, suiker, moutmeel, diacetyl-wijnsteenzuur esters, ascorbinezuur, cysteïne, enzym voorbereidingen, zet margarine, magere melk poeder, sorbinezuur, propionzuur, monoglyceriden, guar gom, enz.

  Volgens een consument informatie uit 1988 werden 156 additieven voor brood en gebak toegestaan. Met het aroma van meer dan 1000 additieven zijn stoffen die nu is goedgekeurd!

  Opmerking: Er zijn ook zogenaamde ingrediënten die niet declarabel, bijvoorbeeld, emulgatoren (cysteïne).

   

  Sommige van de stoffen die onder de microscoop

  We nemen enkele van de stoffen die onder de microscoop:

  Vitamine C: Vitamine C (ascorbinezuur) is een populaire additief dat zorgt voor elasticiteit en rekbaarheid van het deeg, wat resulteert in een hogere aanvulling van het water en het volume wordt verhoogd en de duurzaamheid verbeterd kan worden. Tijdens het bakproces Vitamine C ontleedt en maakt Threonic. In dierproeven werd veroorzaakt scheurbuik !

  Cysteïne: de pasta machine is samengesteld uit Abel, zorgt voor een meer uitgesproken korst, en ook in koekjes als de “anti-snor-fondsen”. Cysteïne is een aminozuur en is vervaardigd uit Aziatisch haar, varkenshaar. Vandaag is ook genetisch gemanipuleerd.

  Specifieke enzymen worden gebruikt voor sappige roggebrood, machine-vriendelijke deeg, verbeterde Browning, het bakken van smaak, met inbegrip van enzymen geproduceerd met behulp van genetisch gemodificeerde micro-organismen. Alle stoffen, conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, anti-oxidanten, geleermiddelen, emulgatoren, zuurteregelaar, rijsmiddel agenten, smaakversterkers, en dat Margarines zijn natuurlijk te verklaren door de boven-kant als onschadelijk voor de gezondheid. Wat is het effect van de combinatie van verschillende chemische stoffen veroorzaken in het lichaam, toont de toename van de ziekte.

  De consument te slikken (meestal onwetend) is niet alleen minderwaardig bloem, maar ook een heleboel toevoegingen van de laboratoria van de chemische industrie. Dit is een grote hoax, omdat je eten in goed vertrouwen, volkoren producten, en om dat te doen is voor de gezondheid.

   

  Parbaked brood

  Vandaag, de zogenaamde bake-stations zijn in de supermarkten en bakkerijen in de Mode. Voorverpakte broodjes (Convenience-producten) is vervaardigd in de fabriek en bevroren en verscheept naar de winkels, die er volgens uw behoeften-alle vers gebakken. Bevroren gebak is niet de materialen aanwezig met nog meer extra ‘ s, bijvoorbeeld, gemodificeerd zetmeel (chippen naar korst), gemodificeerd Cellulose, voor vullingen, bijvoorbeeld, Methocel (zodat de vullingen blijven zitten, om te voorkomen dat ijskristallen).

  Je bent gegaan, de bakkerij, waar de traditionele Bakker ambacht werd uitgeoefend. Helaas, de Bakker niet weet dat de echte producten tot het handhaven van een gezonde volkoren is van essentieel belang en je hebt niet geleerd, echt volkoren brood en gebak.

  Dus zorg ervoor dat je “dagelijks brood” echte volkoren brood!

  Gezondheid adviseur Ingrid Weber / Fahrafeld 75,-3071 Böheimkirchen / www.ingrid-weber.at

  Zeer interessant artikel op www.initiative.cc

  Geef een reactie