Eten zonder genetische manipulatie in het jaar 2010

Via Greenpeace.de

Vanaf nu is de vernieuwde shopping guide eten zonder genetische manipulatie beschikbaar om online te bekijken. Het is een lust om op te merken dat twee extra zuivelfabrieken zijn overgestapt op een GGO-vrije voeding van melkkoeien. Andere leveranciers van zuivel producten, kondigde dit doel. Maar er zijn ook premium merken, zoals Weihenstephan, die blijven geproduceerd worden met Gen-plant.

Sinds 1. Januari feed 1850 boeren in de melk werkt rapport dat u ooit schrijf tuinman land van hun koeien zonder het Gen planten. Ook de zuivel, allgäuland Käsereien gegarandeerd voor de verse melk van het merk van de boeren in de bergen een GGO-vrije voeding. Zowel de bedrijven van plan de etikettering van de producten met de niet-GGO-zegel.

“Meer en meer zuivelfabrieken maken – in het bijzonder onder de leveranciers van hoogwaardige zuivelproducten”, legt genetische engineering expert Alexander Hissting, Greenpeace. “Ook de yoghurt fabrikant Ehrmann, Bauer en Zott hebben verklaard een volledig GGO-vrije voeding. De aanbieder van merken Weihenstephan, beer van het merk, en Danone zijn altijd te voldoen met meer geïsoleerd in hun absolute weigering, de vraag van de consument voor voedsel, zonder genetische manipulatie.”

Hissting kritiek dat de merken Weihenstephan en draagt een merk te worden geadverteerd met een Alpine idylle, de koeien, maar Gen-soja zou eten uit Zuid-Amerika. De melk komen van het deel zelfs niet van de Alpen. Dit is misleiding van de consument. Consumenten waren bereid meer geld te betalen voor premium merken, omdat ze verwachten kwaliteit. In plaats daarvan, u zou hebben gehad voor de Financiering van de teelt van genetische gewassen.

De constante vraag voor de begeleiders om te eten zonder genetische manipulatie, echter, toont aan dat veel consumenten willen geven winkelen het risico van technologie afwijzing. Als u wilt kopen melk, yoghurt, vlees en eieren van GGO-vrije diervoeders, kunt u beroep doen op biologische producten of groene producten die worden vermeld in de gids.

En wie zou willen sturen om de producenten van de merken Weihenstephan en de beren van het merk is een protest e-mail, kunt u dat hier doen: protest e-mail.

Download als PDF: voedsel zonder genetische manipulatie – Adviseur, 2010

[Bron: greenpeace.de]

Geef een reactie