Kruiden, biologische bestrijdingsmiddelen

Olie van rozemarijn, kruidnagel en pepermunt beschermt tegen ongedierte

Vancouver (pte/19.08.2009/11:35) extracten van kruiden en specerijen in een milieuvriendelijk en gezond Alternatief voor conventionele bestrijding van plagen in de landbouw. Dit is de conclusie van Amerikaanse onderzoekers aan de Bijeenkomst van de American Chemical Society (www.acs.org). Volgens een BBC-reportage, die ze hebben ontwikkeld biologische bestrijdingsmiddelen, op basis van de mix van kleine bedragen van twee tot vier verschillende kruiden, die zijn opgelost in water. De stoffen die insecten te doden, of ze houden te ontwikkelen zonder de mensen of het milieu nadelige bijwerkingen. De wetenschappers in het bijzonder gericht op de actieve ingrediënten van rozemarijn, tijm, kruidnagel en pepermunt.

“De nieuw ontwikkelde producten uitbreiden van de tot nu toe beperkte mogelijkheden tot bestrijding van plagen in de biologische landbouw. Tot nu toe zijn er slechts een paar geschikte insecticiden, maar hun aantal wordt steeds groter”, zegt studieleider Murray Isman van de Universiteit van British Columbia (www.ubc.ca). Sommige kruiden op basis van commerciële producten die momenteel worden gebruikt door de landbouwers te beschermen al met succes biologische aardbeien, spinazie en tomaat velden in voordat bladluizen en mijten. In tegenstelling tot conventionele pesticiden, de “killer kruiden kunnen kijken”, aldus Isman regelgevende instanties zonder angst in de ogen en zijn ook klaar voor gebruik. “Een belangrijk voordeel van deze methode is dat de bestrijding van insecten geen weerstand ontwikkelen,” zegt Isman. Bovendien, ze zijn ook veiliger voor Werknemers in de landbouw, die meestal wordt blootgesteld aan pesticiden in verband met het hoge risico.

Momenteel, biologische bestrijdingsmiddelen worstelen nog steeds met een aantal zwakke punten. Dus, om te verdampen en te ontleden essentiële oliën overal snel onder de zon licht, in aanvulling, het werk inspanning is groter, omdat de boeren moeten van toepassing zijn vaker dan conventionele pesticiden. “Het effect van sommige essences gaat zelfs na een paar uur, terwijl de conventionele middelen effectief dagen tot maanden. Sinds ze zijn ook minder sterk, je nodig hebt om in een hogere concentratie te bereiken van de gewenste effecten,” zegt Isman. Om deze achterstand in te halen, dit moment, methoden, om de nieuwe werkzame stoffen, duurzamer en sterker. “Ze zijn geen wondermiddel voor ongediertebestrijding, echter, in termen van milieu en gezondheid compatibiliteit zijn duidelijke voordelen.”

“De biologische landbouw gebruikt ‘gewasbeschermingsmiddelen’ in de ware zin van het woord, terwijl deze verklaring is het gebruik van conventionele pesticiden ironisch. Hier plaag behandeling is meer zoals het “” benadrukt Lukas schratt Thaler, woordvoerder voor Bio Oostenrijk (www.bio-austria.at), in vergelijking met het persbericht. In de EU enkele honderden kruiden stoffen zijn toegestaan, die gebruikt kunnen worden in de biologische landbouw. Veel van deze essences ook het bevorderen van specifiek de ontwikkeling van nuttige organismen die het bevorderen van de groei van de plant. Schratt Thaler, de problemen van biologische bestrijdingsmiddelen zijn bekend. “De bevochtiging en hechting is lager dan die van het gebruik van chemicaliën. De vaak gehoorde tegenargument dat het moet zijn om in een rij vaker in het veld gaan, schadelijk zijn voor de bodem meer dan de chemie, echter, is niet houdbaar.”

Een van de belangrijkste voordelen van de plant Düngemethode van biologische boeren-de luidspreker van het voorkomen van residuen in de producten zelf als in de omgeving. “Een deel van de conventionele injectie van de fondsen eindigt in de lucht, in de grond of in het water en zorgt voor een passende, negatieve effecten op het milieu. Biologische oplossingen zijn dus een onderdeel van het milieu en de bescherming van het klimaat, en het leveren van een maatschappelijke bijdrage te leveren.” Schratt Thaler acht het waarschijnlijk dat “biologische bestrijding” op een dag krijgen in de niet-biologische landbouw op een grotere schaal. “Ten eerste, is de kostenfactor speelt een doorslaggevende rol, omdat het gebruik van chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen worden steeds duurder. Daarnaast is de bewustwording neemt toe met de consument om ervoor te zorgen dat de landbouw subsidies en fiscale middelen voor oplossingen die milieuvriendelijk zijn.”

[Bron: druk op text.op]

Reactie: Na dus! Welke argumenten zou kunnen spreken voor de chemische Gfite, als je meer onderzoek in deze richting, en de biologische bestrijdingsmiddelen verder worden verbeterd?

Geef een reactie