Een model van de Landbouw voor de voeding van de wereld

De Nul Honger Model

In tien jaar later, in 2020, kan worden omgezet Indische landbouw en de landbouw van de wereld in een gezond en levensvatbaar Systeem, waarin de leden van de zelfmoorden van de boeren, de geschiedenis, de ellende en de wanhoop door de Trots van het Groeien zijn vervangen, waar de landbouw is echt uitgegroeid tot een langdurige en duurzame, en geen warmte aan het milieu toegevoegd.

Met het begin van 2010 het scenario voor een toekomstige landbouw is geschreven, de Glimlach terug op het gezicht van de boeren, zonder enige wonden in de omgeving.

Wat begon als een klein Initiatief is zes jaar geleden in een onbekend dorp in Khamam wijk, is inmiddels uitgebreid tot meer dan 800 000 ha in 21 districten van Andhra Pradesh. Ik herinner me het eerste gesprek over het wonder dat werd gebracht door het dorp Pannukula in de indiase staat Andhra Pradesh, en velen geloofden dat ik zou gewoon proberen om de toestand van de landbouw roman. Hoe de landbouw kan worden bediend zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, werd ik gevraagd herhaaldelijk.

Pannukula grub, een eerste voor, die uitgebreid aan het einde van een schitterende brede pad. In de volgende vier jaar meer dan 318 000 boeren hebben gegeven in 21 van de 23 wijken van Andhra Pradesh, de intensieve chemische systeem van de teelt, en zijn overgestapt naar een duurzaam, ökonomich haalbaar en ecologisch verantwoorde landbouw. Een stille Revolutie in opkomst is. In Kharif 2009 tot ongeveer 560 000 ha beplant met wat nu onder de naam van de Gemeenschap Beheerd Duurzame Landbouw (CMSA= lokaal-gedreven duurzame landbouw).

Terwijl ik dit schrijf in de eerste week van januari, 2010, heeft zich de oppervlakte van 800 000 ha van de 21 districten. Een stijging van 240 000 ha van het planten-systeem dat maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en ook de kunstmest achterwege blijven, en op de top van dat, binnen een paar maanden, dit is een uniek record. En dit alles gebeurde zonder enige prikkels vanuit de overheid of de private sector. Ik zie geen reden waarom dit veilig is voor het milieu en de boer-vriendelijk Systeem moet het niet gaan om duurzame landbouw in de komende tien jaar, meer dan 80 miljoen ha in het hele land, als het de overheid ernstig.

In 10 jaar, tot 2020, kan worden omgezet Indische landbouw in een gezond, dynamisch Systeem, waarin de leden van de zelfmoorden van boeren in het verhaal waar de ellende en wanhoop zijn vervangen door de Trots van de boeren, waar de landbouw is een lange termijn duurzaam Systeem dat leidt tot klimaatverandering.

 

De toekomst van de biologische landbouw

Wat begon als een Experiment is het ontwikkelen van een teeltsysteem zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, nu, af te zien van het gebruik van chemische meststoffen. Het gebruik van een mengsel van wetenschappelijk bewezen technologieën, inheemse Kennis en traditionele wijsheid. Boeren vervangen van chemische meststoffen en pesticiden met microbiële culturen, intensief gebruik van het composteren technieken, worm-composteren en het gebruik van Bio-meststoffen en de Bio-extracten voor ongediertebestrijding.

Dit bracht een complete verandering in de conventionele landbouw en bood een veilige en stabiele leefomstandigheden. Het inkomen is hetzelfde gebleven, de schade veroorzaakt door ongedierte sterk is gedaald en de bodem herstelt de natuurlijke vruchtbaarheid. Omdat de vruchtbaarheid van de bodem in de loop van de jaren langzaam zijn ook een hoger inkomen. Nog belangrijker is dat de uitgaven van de boeren voor de gezondheid van de problemen die optreden als gevolg van het gebruik van pesticiden, gedaald met een gemiddelde van 40%.

De boeren hebben nu meer geld op de Hand. De kosten van de Teelt per ha worden verlaagd met 33%. Een CMSA boer slaat bijvoorbeeld in de teelt van katoen meer dan 12,500 RS (roepies= ca. 0,0152 € of 100 Rs = 1.5 €) per ha alleen door het niet gebruiken van pesticiden. Als de rendementen zijn stabiel gebleven, katoen, planter, bijna een nieuw leven. En de omgeving is gezonder en veiliger te maken.

Meestal, 56% van de kosten van de bestrijdingsmiddelen zijn verloren in de teelt van katoen. En men moet niet vergeten dat 70% van de boeren die zelfmoord plegen, zijn in de staat en in de staat, de mensen in de katoen-met projectmatig werken. Maar geen boer in de gebieden waar het nieuwe Systeem zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, pleegde zelfmoord.

Meer geld in de handen van de boeren betekent minder schuld. Ik heb geen ander dorp in het land in de drie decennia van mijn werk in de landbouw, die in de positie zijn gehele hypotheek, verontreinigde Grond door de kredietverstrekkers terug in slechts drie jaar. Dit gebeurde in het dorp Ramachandrapuram in Khamam wijk, waar alle 75 boeren zelfs buiten uw rente terug betaald.

Studies in vijf wijken geven aan dat van de 467 gezinnen die hebben geleend tegen hun land, met een minimum van 386 in twee jaar hebben gekocht.

 

Routekaart voor de toekomst

Dit is een Roadmap voor de toekomst van de Indiase landbouw en de wereldwijde landbouw. Hij biedt niet alleen een duurzame pad met een minimale koolwaterstof voetafdruk, maar levert ook een enorm Potentieel om te rijden armoede en Honger. Het is duidelijk bewezen, dat de voedselvoorziening per huishouden is verbeterd met 40% minder aankopen van voedsel in de markt. De opbrengst worden verhoogd, en de boeren zijn nu zelfs in staat om twee oogsten per jaar te groeien. Dit is de Nul Honger model, ik zeg dat het mag worden aangenomen op grond van de voorgestelde National Food Security Act (de national food security act).

Zelfhulpgroepen voor vrouwen en boeren spelen een belangrijke rol in de CMSA. Besparingen worden verhoogd, en een Federatie van 850 675 self-help groepen bevat nu 10 miljoen vrouwen uit arme huishoudens. Deze Federatie heeft een kapitaal van 1,5 miljard dollar, en biedt een hele hoop van de economische voordelen. Geen wonder dan, dat duurzame landbouw kan een revolutie zonder subsidies van buiten de landelijke gebieden en de Honger en armoede te verslaan is.

Vertaling door Einar Schlereth / Tlaxcala.

Deze Vertaling mag vrij gebruikt worden onder de voorwaarde dat de Tekst niet is aangepast, en dat zowel de auteur, de Vertaler en de bron zijn bijgeschreven.

Commentaar: Hier zien we wederom een bewijs hiervan is dat we kunnen alleen de controle door duurzaamheid en in harmonie met de natuur in de richting van een betere toekomst. De vervuiling van onze aarde voor de winst, hebzucht, brengt ons de weg van de armoede, ziekte en de dood.

Geef een reactie