Onderzoek toont neurale pijnstillende effecten van acupunctuur

Ann Arbour, de verenigde staten – EEN studie aan de Universiteit van Michigan (UM) is het bewijs van het pijnstillende effect van de traditionele Chinese acupunctuur en toont aan dat de methode van regulering van de lange termijn het vermogen van de hersenen is aangetast, pijn.

Door middel van de grafische methode, de positron-Emissie-tomografie (PET) heeft aangetoond, het Team van Dr. Richard E. Harris van “Chronische Pijn en Vermoeidheid Research Center” van de Universiteit dat acupunctuur verhoogt het bindend vermogen van de Opioïde receptoren in die gebieden van de hersenen, de pijn signalen of verzwakken. De resultaten zullen release van de Neuro-wetenschappers in het “Dagboek van Neuroimage”.

Pijnstillende opiaten, dus neurologen geloven dat het werk door het aansluiten op de Opioïde receptoren in de hersenen en in het ruggenmerg, dat acupunctuur zou versterken dit effect.

De onderzoekers hopen dat in het licht van de nieuwe studie, ook inzicht in de resultaten van eerdere studies waarin werd aangetoond dat zelfs nep-acupunctuur (sham acupunctuur) bereikt soortgelijke effecten, omdat ze een echte naald behandeling. “Interessant is dat zowel de echte acupunctuur dan nep-acupunctuur kan het verlichten van een klinisch waarneembare pijn”, vertelt Harris. “Echter, de mechanismen die leiden tot verlichting van de pijn zijn helemaal anders.”

De national health service raadt acupunctuur en chiropractie toepassingen

Londen/ Engeland – patiënten met grensoverschrijdende problemen moeten worden behandelingen volgens de Britse National Health Service (NHS) raadt het, onder andere, acupunctuur en Manuele therapie worden aangeboden. Het is de eerste aanbeveling voor de toepassing van de alternatieve geneeswijze door een nationale medische lichaam, dat wordt dus ondersteund door de vervoerder, het Nationaal Instituut voor de National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE),.

Volgens LEUK, het Britse model van het duitse Instituut voor kwaliteit en efficiëntie in de gezondheidszorg (IQWiG), zijn bewijs voor de effectiviteit van acupunctuur, althans in het geval van pijn in de rug. Daarnaast is de behandeling methode is goedkoper dan een voortzetting van de vooropleiding van de medische behandelingen in het geval dat er geen verbetering is te verwachten.

“Patiënten bij wie de pijn niet kan worden uit de school van de geneeskunde, verlicht, toegang moeten hebben tot een selectie van verschillende therapie voor toepassingen, die omvatten sport-therapie, acupunctuur en Manuele therapie, chiropractie,” aldus Professor Peter little Johns van NICE naar de BBC.

[Bronnen: grenzwissenschaft-aktuell.de / med.umich.edu]

Geef een reactie