Dodelijke Diabetes Drug – De Mediator-Schandaal

Aan het begin van het jaar, wordt dit gemeld in de Blog over de Mediator schandaal in Frankrijk. Het Ministerie van gezondheid in Parijs aan het eind van 2010, meer dan 500 mensen door de bijwerkingen van de Mediator, een Medikamet voor obese mensen met diabetes – zijn overleden.

Omdat deze drug is al uitgebracht in 1976 voor de verkoop en voor mensen met overgewicht zonder Diabetes is voorgeschreven, het is van een veel hoger donkere figuur van het slachtoffer.

Een ARTE uit tsrahlte documentatie geeft ons meer inzicht in dit schandaal:

Arte (2011) – in Frankrijk omstreden medicijn diabetes “Mediator” werd uitgebracht in 1976 voor de verkoop van de documentatie. Sinds de jaren ‘ 90, was er waarschuwingen over de gevaren van de “Bemiddelaar” in het bijzonder, in relatie tot het hart en de longen. En al in 1997 wees de ineffectiviteit in de behandeling van Diabetes. Echter, in strijd met alle logica in, de prestige product van de franse farmaceutische bedrijf Servier tot en met November 2009 bleef op de markt. En de kosten werden vergoed tot en met het sluiten van de verzekering Fonds.

Het keerpunt in het omgaan met de “Mediator”) leidde tot Irène Frachon, pneumo login in het Universitair ziekenhuis van Brest. Nadat u had gebracht in de loop van de jaren een verontrustend hoog aantal van de “Bemiddelaar”-op te Offeren, ze kreeg de franse controle-instantie op de gezondheid producten, Afssaps (“Agence française de sécurité sanitaire des produits de santé”) van dit medicijn met mogelijk dodelijke bijwerkingen op de voet. Drie jaar Frachon vochten hardnekkig tegen de honderd procent van de farmaceutische industrie gefinancierde Afssaps, om voor deze campagnes voor een verbod op het gebruik van de “Bemiddelaar”. Maar dat was niet eenvoudig, omdat sommige van de medicatie bewaking bevoegde professionals van de overheid moeten zijn betaald door het bedrijf Servier.

De documentatie licht werpt op het wijd vertakte netwerk van contacten van de geneeskunde, onderzoek en beleid, dat had gebouwd, de oprichter van het bedrijf, Jacques Servier, in de loop van de tijd en van hem en van zijn laboratorium 32 jaar voordat de aanvallen beschermd.

Bron: Arte

 

Dodelijke Pillen – De Mediator-Schandaal

Deel 1: video-link: https://youtu.be/222k-zOA3rk

Deel 2: video link: https://youtu.be/_oc4zczuUR4

Deel 3: de video-link: https://youtu.be/1R0cpuN-UuM

Deel 4: de video-link: https://youtu.be/VyvLeGTUFF0

Geef een reactie