1. De bio-dorp in Beieren met Gras en hout

Mest op kernenergie!

De eerste “bio-energie dorp” in Beieren: Hier, de energie komt uit “soorten-rijk Gras en de onvermijdelijke chips. Het gebruik van Gras om elektriciteit op te wekken is milieuvriendelijker dan de pure maïs planten. In feite, het intensief gebruik van agrarische chemicaliën wordt opgeheven in het geval van groen afval systemen in werking, en dit is duidelijk een voordeel.

“De bio-dorp Effelter” – de warmte van hout en Gras: De kritiek van Biogasinstallaties wordt steeds luider, als gevolg van de concurrentie van landbouwgrond, en de mono-cultuur Maïs. De Effelter van de Frankische woud te maken van een ander. U gebruikt voor de elektriciteit en warmte wat is het toch een overvloed van hout uit bossen en het Gras van de weiden.

Een bijdrage van Ulrich Detsch 03.08.2009 – Biogas uit Gras video link: https://youtu.be/-0FhLIvGEiE

Veehouder Marcus Appel van Effelter in het Frankische woud biedt een biogasinstallatie met weide gras en vee mest. Ongeveer 100 hectare Gras, van welke hij maakt elektriciteit. Een Zeldzaamheid onder de 1.600 Biogas plant operators in Beieren.

De andere boeren vast energie-rijke Maïs en graan in hun faciliteiten. Maïs Silage in de biogas-installatie brengt een paar procent meer rendement, echter, voor het ecologisch controversiële mono-cultuur moet injecteren Marcus Appel ploegen, zaaien, bemesten,. Het gebruik van gras, echter, is in de Frank woods ook ecologische voordelen.

De Wolfgang Degelmann door de Federale bescherming van de natuur, partner van het project “energie-visie Frankische woud, bevestigd”. Want er zijn steeds minder boeren en de koeien, de benutting van het Gras, kan het gebruik in de biogasinstallatie, de soort, het uitgebreide krijgen weiden. Anders, de weilanden zou overwoekerd, waarschijnlijk een werkwoord of verpakt intensief gebruikte landbouwgrond.

Tot zo ver deze Gras-het verzamelen van werken voor de productie van elektriciteit is perfect: Het Biogas Blockhheizkraftwerk met 130 KW heeft een looptijd van zeven jaar zonder grote verstoringen. En biedt meer dan voldoende vermogen voor de 271 inwoners van het dorp Effelter. En binnenkort de boerderij van de familie Appel te leveren, zelfs hitte en samen met een hout-chip verwarming om het energie centrum van het hele dorp. De burgers van Effelter wilt maken van uw website voor de eerste bio-energie dorp in Beieren. Een idee, dat zij hadden ontwikkeld in meer dan 100 bijeenkomsten in de loop van bijna twee jaar, samen met de Vereniging “energie visie Frankische woud”. 35 gezinnen.

Het Centrale dorp verwarming aan de stadsverwarming levering zou werken zonder de biogasinstallatie. Omdat hout groeit rond Effelter genoeg. Maar voor elk van de Verwarming zou duurder zijn. Van de biogasinstallatie hebben allemaal iets: De natuur, de boer is niet langer alleen van de prijs van melk, en de Effelter, de ring om je dorp aan bossen en kleurrijke weiden in plaats van maïs-velden om te kijken – en nog geld besparen.”

Meer informatie www.BioEnergieDorf-Effelter.de www.Energie-Frankenwald.de

Geef een reactie