Gezonde, mooie en levendige natuur leven met de bouwmaterialen

Voor duizenden jaren heeft de mens gebouwde huizen van steen, hout, klei en stro. Deze woningen zijn stabiel en mooi, had een aangenaam binnenklimaat, waren gezond en in harmonie met de natuur.

Met het begin van de industrialisatie in de 18e eeuw. Eeuw kwam vandaag is dat nieuwe bouwmaterialen gemaakt van diverse kunststoffen, die in veel opzichten is twijfelachtig. De bereiding is wat tijdrovend en duur. Ze schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid en bieden ook niet een aangenaam en gezond binnenklimaat. In termen van hun “schoonheid” kijk naar je, bijvoorbeeld, in een betonnen en stalen constructies en andere vreemde constructies in onze steden en dorpen.

Nu de persoon begint af te wenden maar weer van deze verontreinigende stoffen en de unnaturalness. Hij probeert weer terug naar de oorsprong te vinden. Hij geleidelijk terug naar de oude en natuurlijke bouw, en niet alleen op een functionele manier, maar ook met een geheel nieuwe creativiteit. De verandering in het bewustzijn van onze samenleving is fascinerend.

Leem (naast hout) dus niet alleen de oudste maar ook de meest moderne bouwmaterialen van onze menselijke geschiedenis.

De vele voordelen van klei als bouwmateriaal, hebben we ontdekt door onze jarenlange destructieve bouw:

 • Klei kan relatief snel vochtigheid en geeft deze weer als dat nodig is. Dus, het reguleert de vochtigheidsgraad van de lucht in de ruimte en draagt zo bij aan een gezonder binnenklimaat
 • Klei slaat de warmte op en draagt bij aan energiebesparing
 • Klei is antibacterieel en is bindend voor de verontreinigende stoffen, en draagt daarom bij aan de verbetering van de lucht in de ruimte
 • Klei is 100% recyclebaar. Klei kan worden verkregen, bijvoorbeeld uit oude huizen en opnieuw gebruikt. Dit outlast van aarden gebouwen voor eeuwen.
 • De klei beschermt het hout. Door de lage evenwicht te worden beschermd tegen vocht door klei houten structuren. Chemische bescherming van het hout is niet nodig
 • Klei kan bijna overal en met minimaal gebruik van energie en technologie verkregen en verwerkt
 • De klei is makkelijk te repareren en te herstellen is goed voor het Leggen van kabels en buizen, …
 • Klei zorgt voor een goede sound en kick bescherming
 • Klei nodigt u uit om het creatieve ontwerp. Creativiteit kent bijna geen grenzen! Klei levend gebouwen
 • Klei is een kosten-effectieve bouw materiaal dat geschikt is voor het vakmanschap. Met ander Materiaal kunt u bouwen zo gemakkelijk. Dat is de reden waarom leem is ideaal voor de doe – het-zelf projecten!
 • De klei beschermt tegen hoogfrequente straling! 99,99% van de hoogfrequente straling van mobiele draadloze netwerken, draadloze telefoons, netwerken, UMTS en GPS zijn afgeschermd. Zo goed geen andere massieve bouwmaterialen kunnen beschermen.

Hier zijn een paar prachtige voorbeelden van natuurlijke, creatieve en levendige architectuur:

Video link: https://youtu.be/E0MvMg7fmv0

Video link: https://youtu.be/oCIdCCyTFaY

Video link: https://youtu.be/F0KDp00n4fs

Video link: https://youtu.be/rLf8J7k69j0

Of gewoon “Cob Huis” in de Google afbeeldingen zoeken. 🙂

Boek tips

Geef een reactie