Bewustzijn in coma patiënten vaak over het hoofd gezien

Verkeerde gevolg van de hoge niveaus van vertrouwen in het bed waarnemingen

De gestandaardiseerde observatie van het gedrag vermindert valse diagnoses bij patiënten met minimaal bewustzijn. Dit is de conclusie van onderzoekers van de Coma Science Group van de Universiteit van http://www.coma.ulg.ac.be zon in het tijdschrift BMC Neurology. Ze vergeleken de resultaten in twee vormen voor de diagnose van de patiënt, die had blijkbaar het bewustzijn verloor. In hun studie, 40 procent van de mensen, waarin de Artsen hadden gediagnosticeerd met een vegetatief stadium waren, in waarheid, met een minimaal bewustzijn.

Voor hun onderzoek, de wetenschappers voor 16 maanden en met de toestemming van de Betrokken 103 patiënten met meerdere oorzaken van de ziekte, maar alle van een beperkt bewustzijn waargenomen. In vergelijking met de gebruikelijke diagnose van de Artsen is gebaseerd op de dagelijkse observatie door de medische staf, met de resultaten van een methode, die wordt aangeduid als de “Coma Recovery Scale-Revised” (CRS-R). De laatste is een gestandaardiseerde schaal, in het geval van het specifieke gedrag van de personages is nagekomen, kan de verf wijzen op de aanwezigheid van mini-bewustzijn. 44 van de patiënten werden beschreven in deze periode door de Artsen als in de “vegetatieve toestand”. Gelijktijdig testen met de CRS-R-methode bleek echter dat 18 patiënten van deze groep is 41 procent – met een minimum van bewustzijn.

Het verschil tussen de twee fasen kan hebben voor de patiënten en hun gezinnen in ernstige gevolgen. Tijdens de vegetatieve fase reflexen intact en de Patiënt kan ademen zonder hulp, maar zonder bewustzijn. De toestand met minimale bewustzijn van de persoon die in een twilight podium, waar een aantal fysieke pijn en emoties, ervaren, en minimale vormen van communicatie zijn mogelijk. “Het onderscheid van de vegetatieve toestand van minimaal bewustzijn is vaak een van de grootste uitdagingen voor Artsen die de behandeling van mensen met een verminderd bewustzijn. Een verkeerde diagnose kan ernstige gevolgen hebben, vooral als het gaat om beslissingen rondom end-of-life”, de Belgische studie leider Steven Laureys.

De waargenomen hoge tarief van verkeerde diagnose van het Belgische onderzoekers leidt terug naar het feit dat Artsen vertrouwen in hoge mate op de waarnemingen aan het ziek bed. Andere dan deze, ongestructureerde observaties van de CRS-R-methode rekening te houden met de specifieke elementen die u verf al voor de diagnose van de voorwaarden van de mini-bewustzijn. “Kenmerken voor de identificatie van gedrag, bestaande bewustzijn beoogd, geoperationaliseerd in deze methode,” zegt Laureys.

Geef een reactie