Oude Kennis van de sjamaan over geneeskrachtige planten en kruiden geneeskunde

Unieke Kennis van geneeskrachtige planten en kruiden geneeskunde, hoog in de Himalaya.

In Sikkim, de kleine Indiase staat hoog in de Himalaya, leven de mensen van de Lepcha. De 78 vierkante kilometer klein gebied heeft gegeven Sikkim (een voormalig koning bijna 50 jaar geleden, de Lepcha, zodat ze kunnen oefenen met hun eigen cultuur en taal.

En iets anders wat u in uw reserve, tot de dag van vandaag, voor het behouden van uw unieke Kennis van geneeskrachtige planten en kruiden geneeskunde.

Tot 1975, Sikkim was een onafhankelijk Koninkrijk. Na de militaire botsingen Indira Gandhi kondigde het einde van de monarchie en de toelating van Sikkim de 22. Staat in de Indiase Unie. Zelfs vandaag de dag, grote delen van Sikkim, een militair verboden gebied. Dus, de Dzongu, een hoge bergachtige regio in het Noorden van Sikkim, waar de Lepcha zich mogen vestigen.

Saffu, een dorp op de steile berghelling gelegen op 2500 meter, is de thuisbasis van de sjamaan Dechen Lepcha en het bot van de arts van Mandela. Beide zorgen al vele jaren voor de gezondheid van de ongeveer 200 inwoners van Saffu.

In de Dzongu ook Bharat Pradhan onderzoek van het Instituut voor milieu en ontwikkeling van de Himalaya. Samen met biologen en artsen op de Universiteit Gangtok, hij wil om het document van de uitgebreide Kennis van de Lepcha. Bharat Pradhan komt naar Saffu, om te leren van Dechen en Mandela meer over de unieke helende kunst van het Lepcha. En hij wil studeren in de jungle, dat begint net achter de huizen van Saffu, de soorten-rijke plantenwereld van de Dzongu.

In de kleinste ruimten, is veel groter dan 4000 verschillende soorten planten gedijen hier. Een Paradijs voor botanisten, die kunnen waarnemen van de verbazingwekkende genezende processen in het geval van de Lepcha. Kan het de Westerse geneeskunde kan iets leren? Als je dat wil, omdat…

Deze documentatie toont het leven in het Dorp van de Lepcha. Meer informatie over de helende geneeskunde van zijn sjamaan.

Video link: https://youtu.be/phTKA9Ph1aE

Geef een reactie