De europese autoriteit voor voedselveiligheid is een Speeltuin van Gen-industrie

De Vereniging Testbiotech, heeft opnieuw aan de orde ernstige beschuldigingen aan het adres van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Tussen de experts van de Europese voedselautoriteit, de EFSA en de bedrijfstak van de Verbindingen sluiten. Het hoofd van de groep van deskundigen voor de beoordeling van de risico ‘ s van genetisch gemodificeerde gewassen, verantwoordelijk, Harry Kuiper en een andere deskundige, Gijs Kleter, werken al jaren met elkaar, met de industrie gerichte International Life sciences Institute (ILSI).

Ze werken samen met vertegenwoordigers van bedrijven zoals Monsanto, Dupont, DowAgroSciences, Syngenta en Bayer, binnen projecten, die moeten leiden voornamelijk tot een vereenvoudigde markttoelating van genetisch gemanipuleerde planten.

Vermeende banden tussen de EFSA en de industrie werden verzameld in de laatste maanden: tegen het einde van September werd bekend dat in de EFSA en de Raad van bestuur, een medewerker van ILSI, Diána Bánáti, zit. Dit ontslag na de aankondiging van hun Verbindingen, hun activiteiten op de ILSI. In een ander geval, het hoofd van de genetische Afdeling engineering, Suzy Renckens was veranderd, rechtstreeks van de EFSA op de GGO-industrie, zonder de autoriteit had opgeworpen bezwaren. Nieuwe beschuldigingen zijn onlangs verhoogd vanwege de conflicten van het belang van de overheid in de beoordeling van chemische stoffen. Ook hier ILSI speelt een cruciale rol.

Lees meer…

Geef een reactie