Administratieve rechtbank verwerpt aanvraag voor een tijdelijke voorziening van Monsanto genetisch gemodificeerde maïs blijft verboden in Duitsland!

Braunschweig/ Duitsland – De 2. Kamer van de administratie van het hof van Braunschweig heeft om te groeien van de dringende toepassing van de Agro-Multis en producent van genetisch gemodificeerde zaden van Monsanto tegen door het Federale bureau voor de bescherming van de consument en voedselveiligheid (BVL) geregeld op het verbod van genetisch gemodificeerde maïs van de soort MON 810 (…wij gemeld), afgewezen. In de motivering van de rechter hoogtepunt: Na een eerste onderzoek van een gevaarlijke situatie, zoals de genetische engineering recht voor een dergelijk verbod in de geschiedenis.

De beslissing van de kamer uitgegeven gisteren. De beslissing van de partijen met een schriftelijke verklaring van de redenen voor deze ochtend. Geen veilige wetenschappelijke kennis beschikbaar moeten zijn, van die afgeleid zijn een risico voor het milieu. Het is voldoende als er nieuwe of aanvullende informatie zijn aanwijzingen dat mensen of dieren gewond raken. Op deze basis moeten worden uitgevoerd en de risico inventarisatie en evaluatie is de taak van de autoriteit, is afdwingbaar in de mate dat een Assessment (een “assessment voorrecht”). De rechtbank had slechts te onderzoeken of de autoriteit had vastgesteld dat de risico ‘ s in voldoende mate arbitrair en gratis rating. Dit was hier niet het geval.

Terwijl er geen bewijs is dat de gg-maïs zullen leiden tot een grotere gevaren voor het milieu. Recente studies kon echter niet aangeven dat het hof, dat de genetisch gemodificeerde maïs geproduceerd toxine alleen actief tegen de plaag bestreden moet worden, maar ook tegen andere insecten. Daarnaast is aangenomen op basis van recente studies, kan verspreiding van de GM-maïs-Pollen, aanzienlijk meer dan eerder werd gedacht.

Dus, een duitse rechtbank heeft voor het eerst bevestigd in kort geding, de wettigheid van een gg-maïs in de ban. Omdat de beslissing in kort geding, een hoorzitting gehouden. Het hof had te maken op de aanvraag voor een kort geding is een voorlopige beslissing. Tegen deze, de aantrekkingskracht van het beroep door de neder-Saksen hogere administratieve rechtbank in Lüneburg. De uiteindelijke beslissing is voorbehouden aan de hoofdprocedure. Deze methode is al in de administratieve rechter. Wanneer het zal komen tot een onderhandeling en besluitvorming, is op dit moment onduidelijk.

Bron: http://grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.com

Geef een reactie