De EFSA speelt omlaag gevaar van massa chemische stof Bisfenol A

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), die ook de genetische manipulatie in de landbouw is zeer vriendelijk, speelde weer in gevaar van massa chemische stof Bisfenol A.

Global 2000-rapporten:

Ogen, oren: EFSA negeert wetenschappelijke feiten in het voordeel van de economische belangen – Minister Stöger behoeften te leggen geadverteerd BPA-verbod in Oostenrijk!

(Wien, 1. Oktober 2010). 30. September, de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), gepubliceerd in juli-achterstallige rapport over de veiligheid van Bisfenol A (BPA).

Ondanks de vele studies die aantonen dat de risico ‘ s van BPA, de EFSA in haar industrie-vriendelijke houding die BPA vormt geen gevaar voor de menselijke gezondheid. “EFSA mislukt eens te meer, uw taak is het beschermen van de gezondheid van de Europese bevolking”, schrijft Daniela Hoffmann, chemicaliën expert, GLOBAL 2000. Talrijke studies hebben aangetoond dat de massa van de chemische stof BPA is al in de kleinste doses als een hormoon in het menselijk lichaam, en een aanzienlijke schade kan worden gedaan. Wetenschappers en de Medische wetenschappers hebben herhaaldelijk gewezen op de noodzaak van een strengere behandeling van BPA. “De EFSA bochten weer ongegeneerd naar de economische belangen, die staan achter onbeperkt gebruik van Bisfenol A,” zegt Hoffmann.

Na het GLOBAL 2000 van vorig jaar, BPA is aangetoond in speentjes en andere producten voor kinderen, kondigde Minister van volksgezondheid Stöger afgelopen week is een nationaal verbod op BPA in producten voor kinderen. In theorie, de mogelijkheid dat de Europese Commissaris voor gezondheid, BPA verboden, althans voor kwetsbare groepen zoals kinderen en Zwangere vrouwen. “Maar dit is zeer onwaarschijnlijk. Daarom is het Oostenrijkse Ministerie van volksgezondheid nodig heeft om een BPA verbod voor producten voor kinderen,” zegt Hoffmann.

BPA is in tal van alledaagse producten. Het kan worden gedetecteerd in bloed, urine en weefsel van bijna alle mensen, ongeacht hun nationaliteit of leeftijd. Honderden studies in verschillende zoogdieren, maar onderzoeken bij de mens suggereren dat BPA voor veel ernstige gezondheidsproblemen, zoals onvruchtbaarheid, cardiovasculaire ziekten, ontwikkelingsstoornissen bij kinderen en kanker is mede verantwoordelijk. De duitse Federale milieuagentschap terug kwam in 2009 tot het besef dat de EFSA beschouwd als de veilige dagelijkse inname van Bisfenol A worden erkend om de 2000fache te hoog om te kunnen gevolgen voor de gezondheid voor mensen uitsluiten.

Contactpersoon: Jens Karg, Tel.: 0699/14 2000 20, Simonne Baur, Tel.: 0699/14 2000 23, E-Mail: [email protected]

Lees ook dit artikel: de Europese autoriteit voor voedselveiligheid op de loonlijst van de voedsel en biotechnologie industrie

De EFSA – een autoriteit voor meer omzet in de voedings-en GGO-industrie! De EFSA – EEN hart voor genetische manipulatie! De EFSA – Voor meer chemische stoffen in uw bloed. De EFSA – We shit op de bescherming van de consument!

Geef een reactie