De rechten van de mens-veroordeelde het Tribunaal, de zes grootste pesticide fabrikanten

Nieuwsbrief Coördinatie tegen BAYER-gevaren, van 14.12.2011

BASF, Bayer, Dow, Monsanto, DuPont en Syngenta zijn de vernietiging van het milieu en het vergiftigen van de mensen met hun pesticiden. Daarom, ze zijn veroordeeld door de rechten van de mens Tribunaal!

In de laatste week van het Permanent Peoples ‘ Tribunal (PPT) die plaatsvindt in Bangalore, India, op vergiftiging door pesticiden. Meer dan 200 mensen en milieu-activisten uit de hele wereld gepresenteerd aan het Tribunaal gevallen van vernietiging van het milieu en de ernstige gevolgen voor de Gezondheid. De PPT begon op de 27. Verjaardag van de Bhopal ramp, die werd veroorzaakt door een Explosie in een pesticide in de fabriek van de groep, Union Carbide (nu Dow Chemicals).

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren waren uitgenodigd om de 4-daagse hoorzittingen om het document van de zaak de wereld van de bijen sterven door de zogenaamde Neonicotinoids. De BAYER group is wereldwijd marktleider voor dit type van insecticiden, die niet mogen worden verkocht in vele landen vanwege de risico ‘ s voor bijen gratis – dus ook in Duitsland, waar in 2008 een landelijk bee sterfgevallen veroorzaakt door het gebruik van de BAYER bestrijdingsmiddelen Clothianidin.

De Jury veroordeeld is, in hun definitieve Aangifte van de zes bedrijven die de wereld domineren de markt voor pesticiden en zaden, als gevolg van ernstige milieu-en gezondheidsschade. In bijlage vindt u twee actuele artikelen en foto ‘ s van het Tribunaal. Meer artikelen van Indiase en Britse Kranten, als achtergrond informatie: www.cbgnetwork.org/4162.html

 

%image_alt% M. N. Venkatachaliah, voormalig Chief Justice van India, die het Tribunaal

%image_alt% de moeder van Silvino Talavera, die stierf op de leeftijd van elf jaar na een vergiftiging door de Monsanto herbicide glyfosaat, spreekt tot de leden van het comité

%image_alt% Philipp Mimkes van de Coördinatie tegen BAYER-gevaren en de risico ‘ s van bestrijdingsmiddelen voor bijen en wilde insecten

%image_alt% Sarojeni Rengam, Voorzitter van het pesticide actie netwerk in Azië, de gevallen behandeld

Chemische reus op het dock

‘S werelds zes grootste agro-chemische bedrijven schenden van de rechten van de mens. Dit heeft nu geresulteerd in een vonnis van de Permanente People ‘ s Tribunal. Ook het Internationaal monetair Fonds, de wereldbank en de wereld handels organisatie als gevolg van hun beleid medeplichtig.

Greenpeace Magazine,13. In December, Monsanto, Syngenta, Bayer, Dow Chemical, DuPont en BASF is mislukt ernstige, ingrijpende en systematische schendingen van de rechten van de mens. De kosten hebben betrekking op de schending van de gezondheid en de levens van degenen die Getroffen, evenals het negeren van de rechten van vrouwen, kinderen en inheemse volkeren.

De 274-pagina aanklacht werd ingediend in de namen van de slachtoffers uit Afrika, Azië, Europa, latijns-Amerika en Noord-Amerika door de internationale pesticide action network (PAN). Het wil de Slachtoffers een stem, die alleen machteloos zijn tegen de chemische reus. De Permanente People ‘ s Tribunal onderhandeld over vier dagen van tevoren aangekondigd bij de uitspraak. De internationale en onafhankelijke instantie bemand met 10 rechters en 50 deskundigen uit de hele wereld. De resoluties worden ingediend bij de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, alsmede nationale en internationale instellingen.

De landen van herkomst van de veroordeelde multi-nationale bedrijven zijn, naast Duitsland, Zwitserland en de verenigde staten. U werd niet bekritiseerd door de Jury, ter bevordering en bescherming van de rechten van de mens. Het Internationaal monetair Fonds en de wereldbank hebben geen rekening gehouden met de door de Jury in het kader van het aanbestedingsproces, de naleving van de mensenrechten is voldoende. De world trade organization schuldig is bevonden, te werken met een onevenwichtig beleid door ze benadrukken het recht op intellectueel eigendom van bedrijven sterker is dan de bescherming tegen lange-termijn risico ‘ s voor het bedrijf zelf.

Poison mixer-Multis in de rechtbank

Basso-Tribunaal in Bangalore, India, aan de kaak stellen door de desastreuze gevolgen van het gebruik van pesticiden

In de Indiase stad Bangalore, de “Permanent Tribunaal van de volkeren” op 6. December, de Multinationals van de agro-chemische veroordeeld: de productie van schadelijke stoffen zijn gevaarlijk voor de gezondheid, de biodiversiteit, het water, de lucht, de bodem. De productie van pesticiden moet onmiddellijk worden gestopt.

Neues Deutschland, 14. December – Het is een schokkende waarschuwing van de Britse imker Graham White zei in de Indiase stad Bangalore: Als we toestaan dat de wereld markt leider in de productie van Pesticiden, namelijk Monsanto, Dow en DuPont uit de verenigde staten, Syngenta van Zwitserland en Bayer, BASF, uit Duitsland, tot nu toe, de bouillon je Gif op het gebied van het spuiten, is de grote bijen sterven onvermijdelijk.

De ongeveer 300 activisten van de “Pesticide Action Network International” ’t zijn verrast door de witte waarschuwing geheel. U wist al dat het een nuttige insecten van de chemische Foelie, de Multinationals zullen worden vernietigd. De bloemen van wilde planten van appelbomen en Tomaat planten, bonen en Maïs niet meer te bestuiven. De opbrengst gaat terug, het voedsel is schaars, de honger crises.

Het massale gebruik van pesticiden vermindert de biodiversiteit en verandert de Evolutie van het leven. Dat is niet genoeg voor het Betere, het is heel veilig. Ook de sociale diversiteit van het land lijdt. Op Grote plantages, met veel van de machines die worden aangedreven mono culturen hoeft niet langer de in eeuwen, overgenomen en doorgegeven van Generatie op Generatie doorgegeven op de Kennis van de boeren. Over de diversiteit van de landbouw, de eenvoud van de agro mono-cultuur domineert.

De gevolgen van het gebruik van pesticiden in de wereld, voor de 70 procent van de zes TRANS-nationale ondernemingen waren het onderwerp van een “hof van Oordeel” van de Lelio Basso Stichting in Rome. Dit is genoemd door de decennia-lang de organisatie van de “Permanente Tribunaal van de volkeren” van de “pesticide Action Network International”, omdat het Beroep niet hebben gebracht aan de groepen of demonstraties tegen hen, en de betrokkenheid van de regeringen tegen het ongeremde gebruik van pesticiden op het platteland veel.

Voorkomt onder de politieke leiders, in de wetenschap en in de media het idee dat de high-pesticide – en massief gebruik van machines, samen met een hoog niveau van kunstmest, de opbrengsten zijn gestegen, met name wanneer de genetisch gemodificeerd zaad, de Multinationals hebben het monopolie, is gebruikt voor de toegiften. Omdat degenen die het moeilijk hebben om te leren van de gevaren van de geïndustrialiseerde landbouw voor de voeding, voor de gezondheid van de bevolking van het land, en de consument chemische producten of voor de biodiversiteit en het nu, tientallen jaren lang het wantrouwen van de Propaganda van de “Groene Revolutie” in het land.

Bioloog Tyrone Hayes van de Universiteit van Californië, Berkeley, beschreven in de politieke en sociale druk van de bestrijdingsmiddelen multinationals uitgeoefend op mensen die hun snelle transacties met de agrarische vergiften. Hij beschreef de rechtbank in Bangalore, de resultaten van zijn onderzoek naar de effecten van het bestrijdingsmiddel atrazine van Syngenta. Dit voorkomt de vorming van het mannelijk hormoon, testosteron. Mannelijke kikkers produceren zeer weinig zaadcellen, en vorm in plaats van de vrouwelijke geslachtskenmerken en zijn steriel. Wat is kikkers en andere amfibieën en vogels gebeurt er kan ook gebeuren aan de mensen. Voor deze waarschuwing Tyron Hayes werd gepest in de Verenigde Staten, en hij bijna verloor zijn positie aan de Universiteit in Berkeley. Met de Multis, is gevaarlijk.

Het is zelfs toegepast om gevaarlijk te zijn voor de boeren daar, waar de pesticiden bieten in de grote mono-culturen van koolzaad, suiker uit suikerriet en palmbomen, Maïs en vooral soja. Het was om te leren Petrona Villasboa uit Paraguay. Haar zoon Silvino werd gespoten als hij reed met de fiets door een soja-plantage, met glyfosaat door Monsanto, een van de meest giftige pesticiden. Hij stierf aan het gif, zoals bij een nationale rechtbank, bleek, hoewel in het ziekenhuis hartfalen als oorzaak werd opgegeven. Hoewel de daders zijn veroordeeld, u heeft de straf nooit concurreren. Met bitterheid dit werd opgemerkt door de moeder van Silvino in Bangalore.

Echter, de straffeloosheid van personen die verantwoordelijk zijn voor milieu-misdaden en schade aan de Gezondheid is heel normaal, als ook uit India werd gemeld. De insecticide Endosulfan is gebracht door Bayer op de markt, is verantwoordelijk voor een Ramp van volksgezondheid, gemeld voor de verzorging van de Endosulfan slachtoffers in de Indiase staat Kerala Verantwoordelijk. Door de bestrijdingsmiddelen, de zenuwcellen die worden beïnvloed, de functies van de hersenen zal worden verlamd. Het tast de vruchtbaarheid aan en het is een carcinogeen. Niettemin, het is ook gebruikt in India in het land.

Maar zelfs daar, waar pesticiden, zoals Endosulfan niet kan worden toegepast, de mensen lijden onder de persistente Organische verontreinigende stoffen (Pop ‘ s). Eenmaal in de natuurlijke cycli van de bestrijdingsmiddelen blijven in, en ze migreren van de oceaan stromingen aarde omhoog voeren in het hoge Noorden van de planeet, waar sprake is van een landbouw. Voor het Tribunaal, Vi Waghiyi, een Yupik-Eskimo vrouw uit St. Lawrence island, getuigde, in de Bering zee tussen Alaska en het russische noodplan voor chukchi Schiereiland, en hoe veel van hun voedsel, namelijk, vissen en zeehonden zijn al vergiftigd, zodat ze niet meer kunnen voeden zich in hun traditionele manier, en op tijdige levering van de verenigde staten afhankelijk zijn. Het zijn duur en passen niet met de eeuwenoude cultuur van de Eskimo ‘ s.

Drie dagen is de vergaderingen van het comité met een internationale Jury. Het bijna 400 pagina ‘ aanklacht lijsten wereld-economische context en de gevolgen van de pesticiden in de wereld nauwkeurig. De wereld gezondheid organisatie heeft al aangegeven in 2004 bijna 5 miljoen mensen overleden en van giftige chemicaliën. De uitspraak van de Jury eiste een onmiddellijke beëindiging van het pesticide productie van de zes beschuldigden Multinationals.

Als het verbod wordt gevolgd, is onzeker. Omdat het Tribunaal is een Tribunaal “slechts” een Mening en niet een garantie, zoals voorzitter van de Jury, de Indianen Upendra Baxi heeft er op gewezen dat voor de tenuitvoerlegging van een arrest, in het bijzonder als de regeringen van de Deelstaten gezamenlijk verantwoordelijk zijn, waar de Multinationals hebben hun hoofdkantoor. De regels van de mondiale landbouwmarkten, zou moeten worden gewijzigd, dan kan dit niet, zoals Vandana Shiva, India zegt dat het in bestrijdingsmiddelen is verdrinking. Dit is niet alleen zo. Dit is omdat de agro-chemische Multinationals zijn niet kieskeurig. De regels van de vrije handel maken het mogelijk dat ze kunnen verkopen hun dodelijke Cocktails overal, waar de nodige koopkracht van de beloften naar de juiste winst.

Nu, echter, sociale bewegingen kunnen vertrouwen, als u doorgaat met de strijd tegen genetische manipulatie en pesticiden, en voor voedselsoevereiniteit, op het oordeel en het Tribunaal verzameld belastende Materiaal.

Van Elmar Altvater, Bangalore, Onze auteur is Emeritus Hoogleraar politieke wetenschappen en heeft als lid van de Jury van de Basso-Tribunaal deel

 

voor meer informatie:

  • PPT: www.agricorporateaccountability.net/en/page/ppt/2
  • Bijen sterven door de BAYER pesticiden: www.cbgnetwork.org/2556.html

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665

Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

Groep kritiek! De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is een internationale self-help-netwerk. We zijn op een unieke manier al sinds 1978 actief is tegen de Groep. We werken grotendeels op vrijwillige basis en ontvangen geen overheidssteun. We zijn afhankelijk van donaties en subsidies. Op dit moment zijn we vechten voor ons bestaan. Om te kunnen overleven ondanks de financiële crisis en de dalende reële inkomen, moeten we 350 nieuwe leden.* En natuurlijk donaties. Gelieve een ondersteunend lid. En / of u kunt helpen met een donatie. Dank u. * Als je al hebt gereageerd, wij danken u. Sinds Maart, 180 nieuwe leden hebben zich al aangesloten bij ons en velen hebben verhoogd en hun bijdragen. Maar nog steeds is het niet genoeg en we moeten doorgaan om hulp te vragen.

Versterk je ons in de rug, je online support-lid. Of doneer online

Houdt u overmaken op rekening 8016 533 000 per GLS Bank, BLZ 430 609 67 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer Gevaren

BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

Geef een reactie