Genetisch gemodificeerde rijst getest op kinderen

Zonder het voorafgaande te voeden experimenten op dieren Gouden rijst “bevat door genetische veranderingen in Provitamine A is getest” op kinderen in China. Een overtreding van de ethische Normen, het eten kijken veroordeeld. Transgene planten kan onverwachte effecten hebben op de gezondheid van de mens.

Na foodwatch had gepubliceerd in januari 2009, een kritisch Onderzoek (PDF) “Gouden Rijst”, het is nu bekend dat, ondanks er onvoldoende gegevens waren al Tests met Chinese school kinderen. “Gouden Rijst” is een rijst verscheidenheid, die door wetenschappers zijn veranderd door genetische manipulatie zijn, zodat de korrels caroteen is gevormd. De rijst krijgt een gele kleur, en kunnen de belangrijke Vitamine A. Elk jaar 500.000 kinderen gaan blind in de derde wereld, omdat ze niet genoeg Vitamine A te. De helft van hen sterft binnen de twaalf maanden. De gentech-industrie gepropageerd deze “Gouden” rijst als een wondermiddel voor Vitamine A-deficiëntie ziekte.

Tests op school kinderen zonder voorafgaande voeden experimenten met dieren

Volgens het onderzoek van de voedsel kijken naar de zogenaamd zuiver humanitaire project wordt weergegeven als een zeer ondoorzichtig: Zelfs triviale gegevens, zoals de effectiviteit van kritische caroteengehalte in de rijst zal niet worden gepubliceerd. Een onderzoek naar de mogelijke risico ‘ s afwezig zijn. foodwatch daarom schreef de Rockefeller Foundation en de Bill & Melinda Gates Foundation, die de financiering van het project, en vroeg hen om hun engagement. Echter, terwijl de stichtingen ontwijkende het verzenden van het einde van de reactie brieven die werden uitgevoerd in de laatste maanden van het Testen van Chinese kinderen. Met de uitsluiting van het Publiek. Dit is sinds Maart 2009, van de website van de project-operator, de zogenaamde “Gouden Rijst Humanitaire Raad”, (zie “Gouden Rijst is grondig onderzocht”). En zonder dat, door het voeren van proeven op dieren om te controleren of de consumptie van de “Gouden Rijst” is eigenlijk onschuldig.

Hoe gerechtvaardigd de waarschuwing van de onverwachte gevolgen van de Overdracht van genen, toont een studie uit het jaar 2005: In het geval van de Manipulatie van erwten met genen van een boon, het kwam voor het eerst tot kleine veranderingen in het eiwit. Dit leidde tot de pea-levensbedreigende reacties van het immuunsysteem geactiveerd. Degenen die zich inzetten om, zoals de Gouden Rijst Team, volgens de website, zelfs “aan de hoogste normen van veiligheid in de risico-evaluatie”, zou moeten Proberen tegen deze Achtergrond, aan de mensen en kinderen zonder vooraf te testen op dieren, natuurlijk, weigeren.

foodwatch pleit voor een stop aan het testen en publiceren van alle gegevens

foodwatch daarom schreef opnieuw naar de twee stichtingen en vroeg om helemaal te stoppen met Proeven op mensen, zolang de veiligheid niet is opgelost. Daarnaast is alle informatie beschikbaar om het project team, beschikbaar moeten worden gemaakt voor het Publiek. Het doel van de Golden Rice project lijkt twijfelachtig. Voor de specialistische gebieden, het probleem van de vitamine pillen, de verrijking van normale voedingsmiddelen met Vitamine A, en onder de leiding van de mensen in de teelt van wortelen en een speciale groene groenten in de tussentijd, meer kans van slagen dan het gebruik van genetische manipulatie.

De humanitaire Motivatie van de “Golden Rice”, de makers van het apparaat in de schemering van een campagne, met de hulp van genetisch gemodificeerd voedsel leidde tot een doorbraak door het te presenteren als de enige tegengif tegen gevaarlijke ondervoeding. Een project, met de al even de Afbeelding van genetische manipulatie, verbeterde Normen voor de risico-evaluatie verlaagd, en critici van de genetische manipulatie van voedsel mag moreel onder druk zetten.

Geef een reactie