Het geven van borstvoeding verlaagt het risico op borstkanker

Borstkanker is een van de kankers die zich voordoen in sommige families vaker voor. Vrouwen uit deze zogenaamde “borstkanker gezinnen” blijkbaar kan je het risico van de ziekte aanzienlijk, als je naar Junior en geef hem de borst.

Een recente studie toont aan dat moeders, wiens zuster of moeder met borstkanker kan verminderen borstvoeding uw eigen risico op kanker met meer dan de helft,” zegt Dr. Klaus König, Vice-Voorzitter van de beroepsvereniging van gynaecologen (BVF). Hij verwijst naar een Amerikaans onderzoek, door Alison M. Stuebe, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Internal Medicine”. Achtergrond van de studie was het bepalen van meer precieze relaties tussen het geven van borstvoeding en het Optreden van borstkanker die zich voordoet bij vrouwen voor de menopauze.

Voor hun studie, de wetenschappers bekeken de gegevens van 60.075 vrouwen die geboren zijn in je leven minstens een kind. Het was een groep van moeders die hadden deelgenomen aan de omvangrijke Nurses Health Study II”, van 1997 tot 2005. In de follow-up zichttermijn van 608 borstkanker opgetreden ziekte in de onderzochte vrouwen. Het toonde aan dat moeders eerder borstvoeding, in vergelijking met vrouwen die niet had gegeven aan de borst, een 25 procent lagere kans op het ontwikkelen van de ziekte. Nog meer vrouwen zijn die een risico voor familiale borstkanker geprofiteerd van de borst, Melk de borst. Verminderd met het Zogen van uw kind, het risico voor een Ziekte met 59 procent. Het positieve aspect van het geven van borstvoeding is in elk geval, ongeacht de duur van de stille periode en de intensiteit van het geven van borstvoeding.

De huidige studie bevestigt een risico-verlagend effect van Borstvoeding op borstkanker en, bovendien, toont aan dat deze lijkt te worden betrokken bij ziekten, de opkomst van genetische factoren is bijzonder uitgesproken,” zei Dr. king, de resultaten van de studie. Een mogelijke verklaring voor het gunstige effect van borstvoeding is dat het oppervlak van de cellen van de melkklieren tot aan de geboorte van een eerste kind relatief onduidelijk. Pas na de eerste bevalling, een hormoon veroorzaakt stimulus, de borstklieren cellen en hun functie van de melkproductie. Melk vorming wordt gestimuleerd door het Zogen van het kind, dan meer en onderhouden. Deze verdere ontwikkeling van de borst blijft klier-cellen op het terrein van kinderloosheid, of Niet geven van borstvoeding, verhoogt het risico dat deze cellen vallen in een latere periode van controle en wrede, degenereren.”

[Bronnen: www.frauenaerzte-im-netz.de, yahoo.de]

Geef een reactie