Studie: Hoger risico op kanker voor kinderen in de buurt van kerncentrales

Musweiler, Duitsland – de duitse Bondsdag groep van de Groenen in de epidemiologen Professor Eberhard Greiser onderzoek wederom bevestigt een verhoogd risico op kanker bij kinderen die opgroeien in de omgeving van kerncentrales. Om te reageren tijd voor de Federale overheid. U en ondertekenen van een Petitie aan de duitse Bondsdag.

De meest uitgebreide Meta-studie, blokken van gegevens uit verschillende bronnen (analyses van de ziekte risico ‘ s met 80 kerncentrales met 172 power plant in vijf landen) om de omvang van de onderliggende studies gewogen werden geëvalueerd, komt tot een duidelijk resultaat:

“De resultaten tonen een statistisch significant verhoogd risico van leukemie voor alle onderzochte leeftijdsgroepen (tot 5 jaar 5 tot 9 jaar van 10 tot 14 jaar van 15 tot 19 jaar 20 tot 24 jaar van 0 tot 14 jaar). Het risico neemt toe varieerde tussen de 13 % en 24 %, in vergelijking met een nationale-en vaatziekten risico ‘ s.”

De resultaten van de studie zijn gebaseerd voor de leeftijdsgroepen van onder de 5-jarige kleuters en jonge kinderen en voor de onder 15-jaar-oude kinderen die de ziekte van gegevens in de omgeving van de meeste van de kerncentrales, namelijk 75 of 80 kerncentrales, terwijl voor de overige leeftijdsgroepen, alleen de gegevens van 22 Amerikaanse kerncentrales beschikbaar waren. In dit opzicht waren de resultaten voor de onder-5 jaar oude baby ‘ s en kinderen, en voor kinderen tot 14 jaar. Leeftijd is significant en in termen van hun vermogen om te generaliseren zinvol. Voor alle onderzochte leeftijdsgroepen, de resultaten waren niet statistisch significant.

Volgens de resultaten van het onderzoek, is er geen twijfel over bestaan dat de toename in-en vaatziekten risico voor leukemie bij kinderen voor de puberteit en adolescentie in de omgeving van kerncentrales is niet een geïsoleerd verschijnsel individuele kerncentrales.

“Het is jammer,” zei Greiser in zijn bespreking, “en dat slechts vijf geïndustrialiseerde landen, in incidentie voor leukemieën in de omgeving van kerncentrales zijn gepubliceerd of overeenkomstige gegevens voor wetenschappelijke analyse. Daarom is de generalisatie vermogen in de strikte zin van het woord, deze vijf landen is beperkt.”

Uit de resultaten van een Meta-analyse, zonder twijfel, geen causale relatie tussen de potentiële emissie van de kerncentrales en de geconstateerde toename in het Risico kan worden afgeleid.

“Het moet echter worden opgemerkt dat als mogelijke oorzaken van leukaemias in de kindertijd en de adolescentie, hoewel een verscheidenheid van risico factoren zijn besproken in de epidemiologische literatuur is, als onomstotelijk vastgesteld risicofactor, maar alleen de actie van ioniserende straling kan worden beschouwd,” zei Greiser.

Ook uit een eerdere studie in opdracht van de Bundesstrahlungsamts hypothetische, terrasvormige, “nog onbekende risico factor” die zou kunnen worden voor de met toenemende afstand van de dichtstbijzijnde kerncentrale verminderen van het risico van de ziekte verantwoordelijk is, de wetenschappers:

“In de epidemiologie, zoals een onbekend risico is een factor, zoals eerder onwaarschijnlijk, als door hem zijn aanvaard moet worden dat hij verdund in de nabijheid van alle duitse kerncentrales op dezelfde manier met toenemende afstand van de kerncentrale. Het kan daarom worden uitgesloten door geen enkele wijze, in feite, de emissies van kerncentrales zijn grond tot verhoging van het risico van de ziekte.”

In 2007, een studie van de kinderen met kanker register vond plaats in Mainz voor kinderen onder de vijf jaar hebben een verhoogd risico van kanker voor kleine kinderen in de omgeving van kerncentrales (…”border wetenschap”,-gemeld op dit moment). Niettemin, het Federale Ministerie voor milieu, keek naar de tijd, geen reden tot verhoging van de straling beschermende maatregelen in de omgeving van nucleaire reactoren.

Evenals de Groenen, de nucleaire-kritische groep van Artsen IPPNW (International Physicians for the Prevention van een Nucleaire oorlog) roept op haar website (ippnw.de) een beter systeem van stralingsbescherming:

“De analyse van Prof. Greiser versterkt nog meer de vraag van de IPPNW in het corrigeren van de bescherming tegen straling van kerncentrales. Het kan niet zo zijn dat de gezondheid van burgers in gevaar,” aldus Reinhold Thiel, lid van de Raad van IPPNW.

De nucleaire-kritische medische organisatie verzoekt het Federale Parlement in een Petitie aan het verbeteren van de straling bescherming voor de burgers. Meer dan 1.000 Mitzeichner al ondersteuning van de eis van de IPPNW. (Niet veel, maar nog altijd te weinig!)

Volledige Greiser-Studie (als PDF) vindt u HIER

[Bron: grenzwissenschaft-aktuell.blogspot.com]

Geef een reactie