Het recht op voedsel en vrijheid – Jean Ziegler over de kannibalistische wereldorde

Ook hier weer de toespraak van Jean Ziegler op het Salzburg festival 2011: De opstand van het geweten te spelen. De oorzaken en de gevolgen van de kannibalistische wereldorde.

Als Ziegler wilde houden dit jaar is de opening van het festival van Salzburg een toespraak over de Honger in de wereld, werd hij prompt downloaden opnieuw. De impact van hun gedrag niet wilde luisteren naar de fijne dames en heren.

Video link: http://youtu.be/NTi9lZxggnI

Jean Ziegler, geboren op 19.04.1934, is een Zwitserse socioloog, een politicus en non-fictie auteur. Ziegler was persoonlijk bevriend met Jean-Paul Sartre en Che Guevara wie hij begeleid bij zijn bezoek aan Zwitserland. Hij dacht naar Cuba, om te emigreren, zei dat zijn eigen verklaringen, volgens Che Guevara: “Het hoofd van het monster is hier. Hier is uw plaats, hier moet Je vechten.” Ziegler bleef in Zwitserland, studeerde voortaan sociologie.

Sinds September 2000, Jean Ziegler was de speciale VN-Rapporteur voor het recht op voedsel. In deze rol is hij de auteur van de jaarlijkse Algemene rapporten en aanbevelingen.

De groei van de bevolking als een oorzaak van Honger Ziegler aangeduid als “complete onzin”, omdat de wereld van de landbouw zou kunnen voeden 12 miljard mensen. Ziegler wordt beschouwd als een criticus van de mondialisering. Hij verwees naar zichzelf als een Communist in de zin van de woorden van Karl Marx “van Ieder naar zijn mogelijkheden, aan ieder naar zijn behoeften”.

Bedrijven — met name multinationale ondernemingen — voordat hij gooit, om op te treden voor het doel van winst maximalisatie is onethisch om geen verantwoordelijkheid nemen voor de mensenrechten of de bescherming van het milieu, om deze te weigeren en zo veel voor de wereld, honger is mede verantwoordelijk. Bedrijven die uitgeoefend wordt ook een aanzienlijke invloed op het beleid en bedreigt de democratie. Ziegler honger aangeduid als moord.

In het bijzonder, in het beleid van de V.S. onder George W. Bush, Ziegler zag een beleid dat is afgestemd met de belangen van het bedrijfsleven en de “oligarchie van de Amerikaanse financiële kapitaal”. Dit is de reden waarom de Verenigde Staten het Protocol en het verbod op Anti — persoonsmijnen wereldwijd hebben verworpen de rechten van de mens regime-letsel — als zodanig, Ziegler voorziet onder meer in Rusland onder Vladimir Poetin als gevolg van de oorlog in Tsjetsjenië en Israël vanwege de bezetting van de Palestijnse gebieden-ondersteund en deelname aan het Kyoto-mijnen. De oorlog in Irak en de global war on Terror Ziegler ziet als maatregelen in het belang van de AMERIKAANSE olie-bedrijven.

Boek tips

Geef een reactie