Homeopathie en het hypnotiseren een ideale combinatie

Van De Natuurgeneeskundige Anna Kolbeck

De medische geschiedenis van Friedrich Wieck dient ter illustratie van de grote rol van het hypnotiseren in Hahnemann ‘ s in de praktijk heeft gespeeld, als is het maar vanwege de frequente regelgeving.

Als Hahnemann behandelde in de jaren 1815/16 Friedrich Wieck, de verhouding van het hypnotiseren, in de totale behandeling van minstens 33%.

Echter “niet Hahnemann zelf in de Hand”, zo zou je denken, maar stuurde zijn patiënten om speciaal gekwalificeerde Hypnotiseurs.

Er wordt aangenomen dat Hahnemann had zelfs een plan om zijn eigen Materia Medica van het hypnotiseren, en om in staat om effectiever en doelgerichter.

Bijvoorbeeld, de in het oog springende product symptoom van Calcium carbonicum “Groot Verlangen om te worden mesmeriren”, Antonie Volkmann, een patiënt van Hahnemann, die uiteraard zeer gevoelig voor de effecten van de “dier” magnetisme vandaan komt.

Consequent Hahnemann verzameld van de symptomen veroorzaakt door de werking van de magneet op het menselijk organisme en uitgebracht, verdeeld in drie hoofdstukken, samen met instructies voor de vervaardiging en verzending van magneten voor therapeutische doeleinden.

Hij heeft ook uitgevoerd drug proeven op gezonde mensen te bestuderen van de effecten van minerale magnetisme: Zowel het effect van de magneet als een Geheel, alsmede het effect vooral op de Zuid-of noordpool.

De resultaten van deze tests zijn geschreven in Hahnemann ‘ s “Pure farmacologie” en dienen als basis voor de homeopathische behandeling.

Volgens Hahnemann, het effect van de healing is gebaseerd magnetisme op de Overdracht van levensenergie (“positief magnetisme”), alsmede de verordening en dissipatie (“negatieve magnetisme”) van het leven energie door de “sterke wil van een goed bedoelende mensen” op de patiënt.

Hier, maar het moet een onderscheid tussen de fysieke-te-begrijpen de kracht van een stalen magneet, en het niet-fysieke leven van de energie van een mens.

Echter, Hahnemann spreekt van zowel het minerale magnetisme, evenals de zaligheid aan een magneet is de mogelijkheid van een homeopathische remedie, want in beide gevallen vergelijkbaar met het toedienen van een homeopathisch Geneesmiddel, een immateriële overdracht van de macht aan de Behandeling vindt plaats: Ofwel door het gebruik van een magneet, of door het opleggen van handen door middel van een Magnetist.

Helaas heeft verloren door het gebruik van het hypnotiseren binnen de homeopathie grotendeels; zelfs “die-hard” homeopaten zelden weet van de buitengewone waardering van de genezing magnetisme in Hahnemann ‘ s de praktijk van het dagelijks leven.

Hahnemann verwijst naar reeds in 1779, in zijn Proefschrift op de hypnotiseren als een therapeutische procedure in geval van tand pijn.

Bijzonder opmerkelijk is dat de Hahnemann methode, de genezing van het magnetisme als enige niet-homeopathische genezing, een speciale plaats in zijn Organon heeft gegeven.

In het “Organon van de geneeskunst,” 6. Ed., § 288, lezen we over de mesmerism:

Het hypnotiseren of magnetisme , is een wonderlijke, van onschatbare waarde, de mensen vasten de gave van God, een kracht tot genezing, door middel van het door de krachtige wil van een goed bedoelende mensen die in de zieken door aanraking en zelfs zonder dat het hetzelfde is, en zelfs enige afstand van de levenskracht van een Gezonde mensen in andere mensen is dynamisch.

En Hahnemann in 1842 schrijft:

Als je geleerd hebt om het proces goed met de Zoomagnetisieren/vestigen de aandacht op hybridiseren om de beoogde effecten te markeren als zieke, zodat de verbinding zal zowel de homeopathische behandeling met veel dynamische produceren meer goed gekozen Geneesmiddel in de juiste dosering, de juiste zoom magnetisatie cher, de behandeling van de zieke, alleen de meest perfecte vorm, de zieke mensen, wat hebben we te verwachten, maar pas na Verfluß vele jaren.

Blijft te hopen, dat nu de tijd is gekomen, om de buitengewone genezende krachten van het hypnotiseren nieuw leven in te blazen, misschien in combinatie met een homeopatische behandeling.

Een vereenvoudigde, maar zeer effectieve behandeling concept met de hulp van de genezing van het magnetisme, die gemakkelijk kan worden zowel leken en therapeuten, is ontwikkeld door Johanna Arnold. Als gecertificeerd leraar, ik doorgaan met het geven van deze prachtige, eenvoudig te leren vorm van therapie in de seminars.

Wat is er bijzonder is de genezing van magnetisme?

Hij is opmerkelijk, omdat de behandeling door het opleggen van handen en gerichte “magnetische lijnen” is gemakkelijk te begrijpen en te leren. Door de toepassing van de “hypnotiseren” is het te (Her-)verordening van het lichaam rond het electro-magnetische veld. De energie kan vrij stromen, andere therapeutische voorschriften zal vallen in vruchtbare bodem en een overzichtelijk Terrein, die brengt het genezingsproces. Geen voorafgaande kennis is absoluut een vereiste, alleen de bereidheid om te Leren en uit te voeren.

De kwalen, de genezing van magnetisme kan worden gebruikt?

De helende invloed van magnetisme in wezen elke ziekte positief. De volgende klachten kunnen worden verminderd:

  • over het algemeen verzwakt immuunsysteem
  • Aandoeningen van het autonome zenuwstelsel
  • psychosomatische aandoeningen zoals migraine, maag-darmproblemen, huidproblemen, allergieën
  • specifieke pijn in gewrichten en rug
  • psychische klachten, zoals uitputting/ Burn-out, matheid, depressie
  • alle van de klachten, kan de school worden medisch verantwoord

Historisch gezien is de genezing is van de magnetische behandeling door priesters en koningen in de oudheid.

Beroemde Magnetiseurs van onze tijd, Hildegard van Bingen, Paracelsus, de engelse filosoof Robert Fludd (1574-1637), de nederlandse arts Johann Baptist van Helmont(1577-1644), de priester Johann Joseph Gassner (1727-1779), de arts Carl Gustav Carus (1789 -1869) en, natuurlijk, Dr. F. A. vestigen de aandacht op (1734 – 1815).

Bron: Wegener, Genneper: een Leerboek van de homeopathie: de principes en de praktijk van de klassieke homeopathie Reinhard Hickmann: De Psorische Lijden van Antonie Volkmann, Georg Müller: genezende kracht door Dunner

Over genezing magnetisme-seminars in

Anna Kolbeck www.anna-kolbeck.de E-mail: [email protected]

Geef een reactie