Uranium in drinkwater – vergiftiging door de moderne landbouw

Uranium op de velden betekent uranium in drinkwater!

Voor het radioactief en giftig zwaar metaal uranium voor ons en voor onze omgeving is geen Probleem. In de veronderstelling dat hij blijft daar waar het hoort, namelijk, strak gebonden zijn in de lagen van de rots.

Minerale meststoffen (kunstmest) gebruikt in de landbouw, vaak bevatten aanzienlijke hoeveelheden uranium. Diverse metingen van fosfaat leiden tot enkele honderden micro-gram uranium per kilogram. Het uranium verrijkt in de bodem en sijpelt in drinkwater. Met uranium, de planten (voedsel) die groeien op deze gronden worden gebracht, natuurlijk.

Ten minste voor het kraanwater in Duitsland is er een grenswaarde van 10 microgram uranium per Liter sinds November 2011. Hoewel dit een stap vooruit voor de duitse consumenten, omdat het tot op dit moment zijn er geen wettelijke grenswaarde (in andere EU-landen zijn er geen grenzen!), echter, 10 microgram uranium per Liter water, vooral voor baby ‘ s en jonge kinderen zijn nog veel te hoog.

Uranium stapelt zich op in het organisme. Voor baby ‘ s en kleine kinderen zijn vooral “ontvankelijk”, dit betekent dat een aanzienlijk risico voor de gezondheid. De duitse autoriteiten weten heel goed weten, op de zorgplicht jegens de burgers, maar – wat echter niet het enige geval).

Voor mineraal water zijn er geen juridische uranium limiet! Alleen mineraalwater als “geschikt voor de bereiding van babyvoeding” is aangekondigd, mag niet hoger zijn dan de grenswaarde van 2 microgram per Liter. Andere minerale wateren met een verhoogd gehalte van uranium kan worden verkocht en worden verkocht als voedsel kijken> heeft gevonden (zie tabel). Een markering voor een uranium-met minerale wateren is niet nodig.

De meetresultaten voor het uranium besmetting van het drinkwater in de afzonderlijke deelstaten zie foodwatch.de

Gevaarlijke Drinkwater

Hoe is het uranium aan het water en waar komt het vandaan? Opnieuw en opnieuw, er was bewijs dat uranium is een onderdeel van de fosfaat-kunstmest in de landbouw. De oplossing van het raadsel is hier? En is er een uitweg? Video link: http://youtu.be/i6fNlN5V01E Wat te doen?

Om te voorkomen dat uranium en andere verontreinigende stoffen in het drinkwater grotendeels, je kon kopen, bijvoorbeeld een omgekeerde osmose Filter. Deze filters kosten wat geld, maar op de langere termijn, de betere en goedkopere oplossing, aangezien u zou moeten kopen een fles water uit de supermarkt. Op frisdranken zoals Coca-Cola en soortgelijke Mengsels werden achterwege blijven, hoe dan ook. 🙂

Tot slot een belangrijke opmerking voor de (Hobby)tuinders: tuin kunstmest en mulch, grotere hoeveelheden uranium kan bevatten! Ook hier is er geen verplichting! Meer info over het hier: http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/markt/markt_deckt_auf/uranduenger101.html

Gerelateerde Links:

  • Biokontakte.com limieten voor uranium in drinkwater
  • scinexx: uranium in het veld

Geef een reactie