Petitie voor EU-verordening te beperken en de natuurlijke remedies voor dieren

De Europese Commissie heeft een voorstel voor een verordening tot wijziging van de bestaande wetgeving voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik, een roman of een peeling-off.

Dierenbescherming – Geen implementatie van de EU-verordening COM(2014) 558 met betrekking tot het gebruik van homeopathische en alternatieve geneesmiddelen voor dieren

De Tekst van de Petitie: De duitse Bondsdag kan besluiten dat de vertegenwoordigers van Duitsland in de EU, de EU-verordening voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik, COM 558 ermee in de huidige Vorm. Homeopatische en alternatieve geneesmiddelen moet ook blijven met de nieuwe EU-verordening voor de dieren. De toepassing van de bestaande homeopathische en alternatieve geneesmiddelen en traditionele producten voor de verzorging, voeding en profylaxe, door de eigenaars en de veterinaire hulpverleners moet mogelijk blijven.

De inschrijvingsperiode eindigt op 24.02.2016

 

Motivering: De europese Commissie heeft een voorstel ingediend voor een verordening betreffende geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik (2014) COM-558–. Het VO is bedoeld ter vervanging van de huidige wetgeving voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik. Met het ontwerp, de EU en anderen, is het nastreven van het wenselijke doel van het gebruik van antibiotica in dieren te beteugelen. In dit streven, het EU-Comité schiet ver buiten de doelgroep, en blijkt ook de oorspronkelijke bedoeling van het tegendeel, op hetzelfde moment, verstandige Alternatieven van Natuurlijke geneeskunde zal worden onnodige office en de toepassing is ernstig beperkt.

DEZE BEPERKING IS NIET IN TEGENSPRAAK MET DE WERKELIJKE BEDOELING VAN DE VERORDENING.

Omdat…

 • Het gebruik van alternatieve geneesmiddelen en agenten voor de profylaxe wordt gecompliceerd door bijkomende, tijdrovende procedure ter goedkeuring.
 • Ook producten voor de verzorging van de dieren, aanvullende voeding en een gezonde, natuurlijke houding niet in de toekomst als een geneesmiddel voor diergeneeskundig gebruik is toegestaan, dat vermindert niet alleen de keuze voor het handhaven van een gezond, maar het betekent door nieuwe toelatingsprocedure kunstmatig duurder.
 • Dieren mogen alleen worden toegestaan om het ontvangen van geneesmiddelen, expliciet toegelaten als diergeneesmiddel, of zijn geregistreerd, die ook vermindert het bereik van de natuurlijke therapie en dat duurder is, die ga door de dure en tijdrovende procedure ter goedkeuring.
 • Dit alles zou het gebruik van de beschikbare tijd, natuurgeneeskundige medicijnen en middelen te handhaven goede gezondheid, zoals kruiden, in feite onmogelijk. De verordening kan leiden tot een hele reeks geneesmiddelen van plantaardige oorsprong, homeopathische geneesmiddelen en traditionele verzorgingsproducten en voedingssupplementen zullen van de markt verdwijnen, en de weinige overgebleven zijn niet alleen op recept van de dierenarts.

  Dit zou betekenen dat niet alleen de kosten van het dier zou houder en de enorme stijging, maar ook dat er een hele tak van het beroep, namelijk de dieren arts die zich bezighoudt met de alternatieve behandeling van dieren in Duitsland, traditioneel, voor vele eeuwen, zou worden vernietigd. Economisch ook de fabrikant van natuurgeneeskundige medicijnen die gelden voor elke diersoort, speciaal een goedkeuring zou worden beïnvloed.

  Ook biologische boeren zou bijzonder hard getroffen, omdat de nieuwe verordening staat in schrille tegenstelling tot de EU bio-verordening 834/2007 is dat de behandeling met alternatieve medicijnen prioriteit synthetische geneesmiddelen moeten vóór de behandeling met chemische.

  Natuurgeneeskundige Medicijnen en remedies zijn bijna geen ongewenste bijwerkingen en veroorzaken meestal geen residuen in de melk, eieren en vlees, en de uitwerpselen van de dieren.

  De beroepsverenigingen van de veterinaire hulpverleners samenwerking van de duitse veterinair practitioner verenigingen e. V. en de Vereniging van diergezondheid e. V vragen van de duitse Garant voor het toevoegen van handtekeningen.

  Link naar de Petitie: https://epetitionen.bundestag.de/content/petitionen/_2015/_10/_28/Petition_61871.html

   

  Geef een reactie