Rechtszaak tegen Coca-Cola

Geweldig de argumenten van de advocaten …

Van petrapez via Radio-Utopie.de

In de Verenigde Staten van Amerika wordt geleid voor een aantal maanden een proces tegen de giganten Coca-Cola.

Het Center for Science in the Public Interest is klaagt over het feit dat het bedrijf zou onrechtvaardig zijn om in real gezondheid van de gemaakte vorderingen van de vitaminwater producten op etiketten en in advertenties. Het product bestaat in principe uit suiker en water, waaraan kleine hoeveelheden toegevoegd synthetische vitaminen. Een flesje vitaminwater bevat 33 gram suiker. De Naam “vitaminwater” suggereert dat het product is niet makkelijk voedingsstoffen aan het water met toegevoegd en verhult het feit dat het eigenlijk te veel suiker.

De Huffington Post schrijft dat dit niet een Verrassing en vraagt: “Wat bedoel je met hoe het bedrijf de strijd aan tegen? Met een geweldige prestatie van verwrongen logica.”

De advocaten van Coca-Cola gereageerd op de aanklacht en de verklaring:

“Geen van de consument, zou het redelijk om te veronderstellen wit, dat hij verkeerde, en denken dat vitaminwater is een gezonde drank.”

Federale rechter John Gleeson van de AMERIKAANSE Federale rechtbank van het Eastern District van New York, schreef in zijn vijftig-vijf pagina ‘ s, een uitgebreide arrest:

“Op mondelinge argumenten, gedaagden (Coca-Cola) stelde voor dat geen van de consument redelijkerwijs kan worden misleid in het denken vitamine water is een gezonde drank.”

Bovendien, de rechter schreef dat de frisdrank gigant beweert dat de dagvaarding ten onrechte gebaseerd op objectieve gronden.

“Daarom, ik moet het accepteren van de feiten in de klacht als het ware.”

Coca-Cola geeft toe dat de rechtbank openlijk, dat zijn de drankjes niet gezonde producten, maar beweren niet dat de reclame als zodanig is valse reclame met een “gezond als een paard” en “zal leiden tot een gezonde staat van fysieke en mentale welzijn” – omdat men zou geloven dat een dergelijke belachelijke claim mogelijk geen.

Lees meer op Radio-Utopie.de

Geef een reactie