Genetische engineering: Bayer, BASF en Monsanto doneren miljoenen om campagne te voeren tegen de verplichte etikettering

Persbericht van 31. Oktober 2012 – Coördinatie tegen BAYER-gevaren

BAYER, BASF en MONSANTO tegen de verplichte etikettering

Verenigde staten: miljoen donaties aan de gentech-industrie

De chemiebedrijven BAYER en BASF, bezig zijn met de multi-miljoen dollar donaties aan een campagne van de Amerikaanse genetische engineering en bestrijdingsmiddelen fabrikanten. De industrie wil stoppen om een Initiatief van milieu-organisaties aan de Verklaring van genetisch gemodificeerd voedsel. In de amerikaanse staat Californië geïntroduceerd Proposition 37, die pleit voor een verplichte etikettering volgens het Europese model, is parallel aan de presidentsverkiezingen op 6 mei. November in stemming gebracht.

Het bedrijf investeert meer dan $ 40 miljoen in hun reclame-campagne, waarin TV-Spots – ongeveer tien keer zo veel als de voorstanders van het Initiatief. De grootste financier van de wereldwijde marktleider voor genetisch gemodificeerde zaden, Monsanto, met $ 7 miljoen. Het is DuPont (4,9 miljoen), BAYER en BASF (2 miljoen), Pepsi, Nestlé en Coca-Cola te volgen.

Het belangrijkste argument van de industrie is dat een Verklaring eis zou het verhogen van de kosten voor de fabrikanten om “miljarden dollars” – een absurde claim voor dat een document ontbreekt.

Philipp Mimkes van de Coördinatie tegen BAYER-gevaren:

“De genetische engineering Multinationals met een dubbele dimensie: in Europa, de Verklaring van genetisch gemodificeerde ingrediënten, natuurlijk. In de Verenigde Staten, echter, een dergelijke markering is te voorkomen op basis van zwakke argumenten. De rechten van de consument te worden geschopt met de voeten!”.

Scherpe kritiek spreekt ook Gary Ruskin van het Initiatief, de California Recht om te Weten:

“BAYER en BASF zijn het verzenden van uw geld de halve wereld rond, moeders en vaders om te geloven dat ze niet het recht heb om te weten wat er in het voedsel van uw kinderen!”.

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren, ziet een Parallel met de verkoop van BAYER bestrijdingsmiddelen Glufosinate. Samen met de genetische zaad verkocht de werkzame stof moeten worden genomen in de EU als gevolg van het bewezen gevaren voor de gezondheid van de markt. Niettemin, BAYER steeg de export naar de Verenigde Staten en latijns-Amerika drastisch. “Een klassiek geval van dubbele veiligheids Normen!”, dus Mimkes. Glufosinate is te volgen in de voetsporen van Monsanto ontheemde herbicide glyfosaat, dat door het verhogen van de weerstand altijd ineffectief.

BAYER was in de VS voor het grootste verontreinigingen met genetisch gemodificeerde organismen verantwoordelijk is: In 2006, de zogenaamde Liberty Link rijst verschenen was in de wereld in super markten, hoewel dit geen toelating. Ongeveer 30 % van de AMERIKAANSE gewas besmet was, de EU en Japan gestopt met alle rijst de import uit Noord-Amerika. In de afgelopen paar maanden, BAYER heeft gehad om te compenseren voor de getroffen boeren en rijst molens met een hoogte van 900 miljoen dollar. Tot de dag van vandaag, LL is gevonden in rijst, geïsoleerd in de supermarkt packs.

In de huidige verkiezingscampagne, BAYER is een van de grootste buitenlandse aanhangers van de Republikeinse leden. De uitgaven voor de preventie van Proposition 37 het overtreffen van de donaties aan politici. Californië was in het verleden vaak een pionier in de introductie van nieuwe milieuwetgeving, dus, bijvoorbeeld, in het geval van een katalysator auto ‘ s, of de uitstoot van broeikasgassen. Dit verklaart de verhoogde nervositeit van de genetische manipulatie Lobby.

voor meer informatie:

  • Initiatief, de California Recht om te Weten: www.CArighttoknow.org
  • Verslag van de Deutsche Welle: www.dw.de/german-giants-join-gm-food-fight-in-california/a-16307501
  • New York Times: Stem voor het Diner www.nytimes.com/2012/10/14/magazine/why-californias-proposition-37-should-matter-to-anyone-who-cares-about-food.html?_r=0

 

De reddings-campagne: CBG is nog steeds in de behoefte van 125 nieuwe leden!

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665

Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

Groep kritiek! De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is een internationale self-help-netwerk. We zijn op een unieke manier al sinds 1978 actief is tegen de Groep. We werken grotendeels op vrijwillige basis en ontvangen geen overheidssteun. We zijn afhankelijk van donaties en subsidies. Op dit moment zijn we vechten voor ons bestaan. Om te kunnen overleven ondanks de financiële crisis en de dalende reële inkomen, moeten we 400 nieuwe leden.* En natuurlijk donaties. Gelieve een ondersteunend lid. En / of u kunt helpen met een donatie. Dank u. * Als je al hebt gereageerd, wij danken u. Sinds de zomer van 330 nieuwe leden hebben zich al aangesloten bij ons en velen hebben verhoogd en hun bijdragen. Maar nog steeds is het niet genoeg en we moeten doorgaan om hulp te vragen.

Versterk je ons in de rug, je online support-lid. Of doneer online

Houdt u overmaken op rekening 8016533000 in het geval van de GLS-Bank, BLZ 43060967 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer Gevaren

BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

Geef een reactie