Gevaarlijke anti-baby pillen: rechtszaak tegen BAYER ingediend

Persbericht van 31. Mei 2011 – Coördinatie tegen BAYER-gevaren

Gevaarlijke anticonceptiepillen Yasmin, Yaz en Yasminelle: rechtszaak tegen BAYER ingediend

In de verenigde staten, 190 vrouwen zijn overleden na het innemen van anti-baby pillen met het hormoon drospirenone, meer dan 8.000 gevallen in behandeling zijn. In de recente Algemene vergadering van de BAYER groep Gewond was geraakt, had geprotesteerd tegen de verdere commercialisering van de producten. Voor de eerste keer, een duitse Betrof een aanklacht in tegen de fabrikant legt nu.

Felicitas Rohrer geleden na het nemen van de pil Yasminelle is een ernstige longembolie en werd vervolgens 20 minuten klinisch dood is. Alleen dankzij de gunstige omstandigheden van haar leven kon worden gered. De 26-jarige man uit Bad Säckingen in het geval van Freiburg, echter, had te kampen met blijvende schade. Samen met andere Betrokken Felicitas Rohrer richtte onlangs de self-help group van drospirenone-Beschadigd, en in de voorkant van Duizenden aandeelhouders op de BAYER Algemene vergadering tot het einde van de marketing van Yasmin en Yasminelle vereist.

Nu Rohrer heeft ingediend de eerste duitse Slachtoffer een civiele actie tegen Bayer Vitale GmbH, die verdeelt het product. De vennootschap zal worden vervolgd voor “schadevergoeding voor Pijn en lijden door de negatieve effecten van de drug”, zegt advocaat Martin Jensch van het advocatenkantoor van Dr. Schulze en collega ‘ s. “We hebben niet gekwantificeerde de vorderingen tot nu toe, maar ze worden in het bereik van 200.000 euro,” zei Jensch. Het verhoogde risico op trombose niet werd vermeld in de productinformatie. In de conclusie van de advocaat-Bayer aansprakelijk voor ‘op de Markt brengen van een geneesmiddel met schadelijke gevolgen die verder gaan dan de acceptabel niveau”.

De drospirenone-bevattende pillen Yasmin, Yasminelle, Yaz, Aida en Petibelle leiden tot nieuwe studies tonen aan dat drie-voudige toename in het embolische en trombose risico vergeleken met de oudere preparaten. BAYER AG gemaakt in het afgelopen boekjaar met de product groep, met een omzet van 1,1 miljard euro, de voorbereiding wordt beschouwd als de best verkochte anti-baby-pil in de wereld. In de campagnes van de groep, de pillen zijn geadverteerd met beloftes zoals “gewichtsverlies” en “effectief tegen acne” als een Levensstijl met de voorbereidingen. Op de verhoogde risico ‘ s, echter, is niet aan de orde.

De Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG), dat geeft al jaren op de gevaren van Yasmin & Co, pleit voor een verbod op alle anticonceptiepillen met een hoger profiel van bijwerkingen. “We zijn blij met de rechtszaak, omdat de oudere medicijnen om te voorkomen dat als een veilige en dragen aanzienlijk lagere risico’ s. De ernstige schade die is veroorzaakt door Yasmin en Yaz, kan grotendeels worden voorkomen. BAYER, daarom duurt de meest ernstige schade aan de gezondheid en zelfs sterfgevallen van jonge vrouwen wordt stilzwijgend geaccepteerd,” zei Philipp Mimkes van de Raad van Bestuur van de Vereniging. Het CBG heeft bijgedragen aan de recente Bayer-jaarlijkse Algemene vergadering, een tegen-beweging aan de marketing van de pil.

Contact Felicitas Rohrer: [email protected]

voor meer informatie:

  • Uitspraak van RA Martin Jensch: www.cbgnetwork.de/downloads/Statement_RA_Jensch.pdf
  • alle info over de campagne: www.cbgnetwork.org/3113.html

Coördinatie tegen BAYER-gevaren (CBG) e-mail [email protected] Internet www.CBGnetwork.org Twitter: twitter.com/BayerGefahren Facebook www.facebook.com/pages/Coordination-gegen-BAYER-Gefahren-CBG/127538777294665

Tel 0211-333 911, Fax 0211-333 940

Groep kritiek! De Coördinatie tegen BAYER-gevaren is een internationale self-help-netwerk. We zijn op een unieke manier al sinds 1978 actief is tegen de Groep. We werken grotendeels op vrijwillige basis en ontvangen geen overheidssteun. We zijn afhankelijk van donaties en subsidies. Op dit moment zijn we vechten voor ons bestaan. Om te kunnen overleven ondanks de financiële crisis en de dalende reële inkomen, moeten we 350 nieuwe leden. En natuurlijk donaties.

Gelieve een ondersteunend lid. En / of u kunt helpen met een donatie. Dank u. * Als je al hebt gereageerd, wij danken u. Sinds Maart 50 nieuwe leden hebben zich al aangesloten bij ons en velen hebben verhoogd en hun bijdragen. Maar nog steeds is het niet genoeg en we moeten doorgaan om hulp te vragen.

Versterk je ons in de rug, je online support-lid. Of doneer online

Houdt u overmaken op rekening 8016 533 000 per GLS Bank, BLZ 430 609 67 ontvanger: Coördinatie in een JIT. Bayer Gevaren

BIC/SWIFT-Code (Bank Identifier Code): GENODEM1GLS IBAN (International Bank Account Number): DE88 4306 0967 8016 5330 00

 

Geef een reactie