Traffic light systeem – stoplicht actie om Mee te doen!!!

Consumenten hebben het recht om te weten hoeveel vet, suiker of zout in voedingsmiddelen. Als een consumentenorganisatie foodwatch is daarom voorstander van het zogenaamde stoplicht etikettering om Informatie te verstrekken over de belangrijkste voedingswaarden.

In de komende maanden, het Europese beleid is om te beslissen over de toekomst van de voedingswaarde-etikettering. Alles is nog theoretisch mogelijk: De introductie van een stoplicht etikettering, maar ook Europa-breed verbod. Omdat de voedingsindustrie wil voorkomen dat de consument-vriendelijke etikettering.

Bepalend voor de kansen van de stoplichten kenmerken zal worden, hoe groot is de druk vanuit de consument naar het beleid. eten horloge is gestart met een Online Interactieve activiteit voor de voeding stoplicht, al meer dan 40.000 consumenten hebben deelgenomen. Ons doel is dat het nog meer kan worden.

Uw Browser helaas niet ingesloten Frames

 

Wat is verkeerslicht etikettering? In het verenigd koninkrijk is al op duizenden producten: de klant-vriendelijke voedingswaarde-etikettering met stoplichtkleuren. Hier de inhoud van vet, verzadigd vet, suiker en zout, in gram, is vermeld altijd kan worden per 100 gram, dus dat tussen meerdere producten snel vergeleken. Een extra, eenvoudige oriëntatie, de kleur Storting in het Rood (hoge gehalte), Geel (medium-inhoud) of Groen (laag gehalte). Of als een gezonde kinderen voedingsmiddelen met verkapte suiker bommen, zoute kant en klaar maaltijden of verondersteld fitness-producten die worden zwaar op de maag: Met het stoplicht, kan de consument in een oogopslag zien wat er in een product. In de peilingen is twee derde van de respondenten, dus voor het stoplicht. De voedingsindustrie wil dwingen een Europa-breed ontwikkeld, een zogenaamde GDA-labeling – verwarrende cijfers te vergelijken. Het GDA-Systeem is de producent om te kiezen voor willekeurige portie grootte als de basis: de helft van een bevroren pizza, of slechts 25 gram chips – als gevolg daarvan de voedingswaarde-informatie voor deze hoeveelheden zijn onrealistisch klein. Meer informatie over dit onderwerp, zie http://www.foodwatch.de/ampel.

Geef een reactie