Food Inc. – Het Systeem van de Landbouw-en voedingsindustrie (documentaire)

Van meer dan 47.000 producten in de gemiddelde Amerikaanse supermarkt. Het aanbod lijkt te zijn onbeperkt. Maar als je kijkt naar de schijnbare diversiteit in meer detail, slechts een handvol bedrijven verantwoordelijk.

Een paar grote bedrijven de markt domineren. Voorbeeld van vlees: er Was in 1970, duizenden slachthuizen in de Verenigde Staten, vandaag de dag zijn er slechts 13. Kippen zijn vandaag in de helft van de tijd als 50 jaar geleden, dubbel dus. U neemt zo snel, dat de beenderen niet kunnen dragen van de massa ‘ s Vlees en de dieren omvallen elke paar stappen. Kip boeren worden gekenmerkt door een hoge credits, afhankelijk van de grote van vlees groepen. Die houdt de dieren in overeenstemming met hun specificaties, namelijk in enorme hallen zonder daglicht, of iedereen die een film team op zijn investering, het contract is beëindigd. Dezelfde voorwaarden gelden, op het zaad markt. 90 procent van alle soja in de VS genen bevatten, heeft Monsanto een Patent heeft. Voormalig Monsanto medewerkers die zijn veranderd in het beleid, waren niet betrokken leidt tot het besluit om mark genetisch gemodificeerde producten. Het resultaat is dat vandaag 70 procent van alle verwerkte producten bevatten in een Amerikaanse supermarkt genetisch gemodificeerde ingrediënten.

“Het gaat niet alleen om wat we eten, of onze gezondheid, maar over wat we weten.” Dit citaat van de filmmaker aan het begin van de film. En aan het einde van de conclusie: “Een van de belangrijkste veldslagen van de consument, de strijd om de Kennis van wat er in ons voedsel en hoe het was.” Met alle Macht van grote bedrijven om te voorkomen dat in Amerika is dat consumenten weten hoe hun voedsel wordt geproduceerd. Critici zijn bedekt met processen, en zo het zwijgen opgelegd. Zelfs als sommige van de beschreven Staten van Amerika lijken de eerste zijn, “meestal”, er zijn veel van de ontwikkelingen in Europa. Ook hier is de consument vaak niet leren wat er achter de prachtige glans van de gekleurde etiketten.

Bron en meer informatie: Quantologe.de – Volker Zorn

Video link: https://youtu.be/w_crJuCI8xo

!!! WAKKER worden !!!

U kunt bepalen van veranderingen in het systeem. Drie keer per dag. Kopen van bedrijven die de behandeling van hun werknemers, dieren en het milieu met respect. In de supermarkt, kies voedingsmiddelen die in het seizoen. U kunt kopen van BIOLOGISCHE producten. Ontdek wat er in je eten. U kunt het lezen van het etiket. Laat u informeren op het Internet. Onze gemiddelde voedsel reist, honderden kilometers van de Boerderij naar de supermarkt. U kunt kopen van regionale producten. U Kunt Een Bezoek Aan De Wekelijkse Markten. Het maken van een tuin – zelfs als is hij nog zo klein. U kunt koken met uw gezin samen eten. Iedereen heeft recht op gezonde voeding. Vraag de school om hun kinderen een gezonde lunch. Ons voedsel-de controle-instanties zijn voor u en uw gezin te beschermen. Informeer uw huis dat de normen van het voedsel moet worden verbeterd. Als u praten om genade te vragen voor het voedsel dat voor ons en onze planeet gezond. Met elke hap, je doet, je kunt de wereld veranderen. (Bron: uit de film)

Geef een reactie