Waarom eten wij onszelf ziek – een lezing door Dr. Hans-Ulrich Grimm

Best-selling auteur Dr. Hans-Ulrich Grimm, spreekt in deze lezing over zijn boek “de duivel pot”. De nieuwe risico ‘ s voor voedsel wat we eten echt?

We moeten allemaal eten om te leven. We vertrekken vandaag naar het feit dat het “leven”-betekent dat wij in de supermarkt of in de horeca, doen ons goed en met de nodige vitaliteit.

We vertrouwen er volledig op dat het veel lekkere dingen zijn in het doolhof van kleurrijke verpakkingen van gezond, zuiver en goed. We zetten ons leven in de handen van grote bedrijven en anonieme overheid heeft in hun Hand, wat kan worden in de packs en moet hebben. De meestal zeer lange lijst van ingrediënten (E-nummers), we niet begrijpen de meeste het toch.

Slechts een paar van ons, echter, is hoe we de dingen die we brengen het voedsel in de vs, over onze gezondheid en welzijn te bepalen – vooral in de lange termijn.

In de mate dat de “moderne” dieet van voedingsmiddelen-producten en afgewerkte producten, trok in bij ons, voor zover gemaakt talloze verschrikkelijke ziekten van de beschaving breed, zodat vandaag de dag, Diabetes, hart-en vaatziekten en kanker zijn net als de “normale” zoals allergieën, ziekte van Parkinson, Alzheimer, Multiple sclerose, hyperactiviteit, Obesitas en vele andere – al dan niet om te Lijden, het was nog geen 100 jaar bijna! Er zijn van alle moderne verschijnselen. Verworvenheden van de moderne, “geavanceerd” van de samenleving.

“Je bent wat je eet!”

Vaak gehoord Argument: “Als het schadelijk zou zijn, het mag niet worden verkocht. Immers, er zijn strenge wetten en controles.”

Waarom beide veronderstellingen, helaas, fataal in de fout, toont Grimm indrukwekkend in zijn toespraak, dat wordt uitgezonden door de Tele-Academie van de SWR (2001):

Video link: https://youtu.be/2CGeTYPq53A

Tot 1996, Dr. Grimm, redacteur van de spiegel was en werkt nu als freelance uitgever Homepage: www.food-detektiv.de

Boeken van Dr. Hans-Ulrich Grimm – alle aanbevolen:

Geef een reactie