“Blood in the mobile” – Zoals de productie van mobiele telefoons het leven van mensen oproepen voor

Voor de productie van mobiele telefoons moeten speciale mineralen, zoals Coltan. Coltan is gebracht in het Oosten van Congo, vaak door de kinderen van onbeveiligde mijnen.

Het geld van de verkoop gefinancierd, een oorlog die duurde van 15 jaar en tot vandaag de dag zijn er vijf miljoen mensen gedood. Van alle mobiele bedrijven willen niets weten. De auteur Frank Piasecki Poulsen heeft gemaakt voor het verhaal op een gevaarlijke zoektocht in de Coltan mijnen in Congo. Hij is opgewekt in een Mijn neer bij de kinderen, voor de dagen in de donkere tunnels, graven en leven. De beloning: een paar cent. De winst van het bedrijf met Coltan plug in de andere.

Poulsen geconfronteerd door gsm-bedrijven, met haar opnamen en ervaringen. Hij vraagt wie van de catastrofale omstandigheden, en kent die de financiering van een oorlog, en waarom er niets is gedaan. het Verhaal geeft de schokkende realiteit van de productie van de celtelefoon.

Een Film van Frank Piasecki Poulsen

Video link: https://youtu.be/6-cFK2lNSsM

Dit geldt ook voor de volgende documentatie, gepubliceerd in de 3sat past:

Waanzin telefoonnummer of een vloek?

Is een integraal onderdeel van de telefoon?

Hoe het vroeger was – zonder een mobiele telefoon? Dat moet een eeuwigheid. Vandaag, het is overal gesproken en sms ‘ te. Een zegen of een gevaar voor de gezondheid? Pro en Contra de draadloze telefoon. Hoe was het toen er nog geen mobiele telefoons? Dat moet een eeuwigheid.

De donkere men wordt herinnerd aan ver weg telefooncellen, bemand met vaste netwerklijnen en vraag me af hoe je ooit bij stations genomen zonder deze constante “hier ben ik – waar bent u?” Vandaag, de mobiele telefoon en mobiele telefoon chatter is alomtegenwoordig. Of in de tram, de pubs en op straat, iedereen praat vrolijk verder op het. En die sms ‘en net niet praten, foto’ s, luisteren naar muziek of het mobiele gebruik maakt van de telefoon als een waterpas.

Help! “betreft”-auteur Wolfgang Geluk documenteren van de alledaagse waanzin. Hij ontmoet mensen die zich naakt als ze gaan zonder een telefoon uit het huis, wordt gezien als ontwikkeld in een Media-laboratorium een mobiele telefoon met een hartslag te zien wat er gebeurt, als in de scholen van de mobiele telefoon in een wapen, en spreekt met de FAZ uitgever Frank Schirrmacher, die van mening is dat de digitale babble-wereld zukleistert de hersenen. “Geweldige telefoon” maar het geeft ook aan waar de reis heen gaat. Bijvoorbeeld, Internet-telefoon programma ‘ s, het weten nauwelijks, maar het dagelijks leven snel.

Een gevaar voor de gezondheid? En dan is het geslaagd Wolfgang Geluk, om te voldoen aan de in de diepten van het zwarte woud, een man die leidt een ongelooflijke leven: zonder een mobiele telefoon; voor de jaren. Echter, niet geheel vrijwillig, omdat hij gelooft dat de straling van mobiele telefoons kan je ziek maken. Een kluizenaar in het digitale tijdperk.

SWR / 3sat documentaire 2010

Video link: https://youtu.be/wkE6xJAJeEU

 

Geef een reactie