Book review: ADHD te wijten aan milieu-toxines? Schadelijke stoffen in de kinderen van het milieu

Milieu-toxines zijn, voor het grootste deel verantwoordelijk zijn voor de symptomen van ADHD? Het boek “ADHD te wijten aan milieu-toxines? Schadelijke stoffen in de children ’s environment” door Ulf Sauerbrey zijn de betrokken ouders, artsen en therapeuten met belangrijke aanwijzingen voor de talrijke toxines in de children ‘ s environment en hun impact op de gezondheid van onze kinderen.

In het dagelijks leven van kinderen in een verscheidenheid van verschillende milieu vandaag, giftige stoffen, waarvan de rol in de opkomst van het kind gedragsproblemen is er tot nu toe weinig aandacht. Tal van medische studies verwijzen echter naar neuro-toxische stoffen (zenuw gifstoffen) die nodig zijn voor de opkomst van de attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) is belangrijk.

Sinds de jaren negentig is het aantal kinderen met AD(H)d gediagnosticeerd is dramatisch toegenomen. De winst bereikt en een wereldwijde epidemie mate, vooral in de industriële landen. De gemeenschappelijke therapie voor onze kinderen, de toediening van geneesmiddelen met de werkzame stof methylfenidaat (zoals Ritalin), vormen voor de farmaceutische industrie is een zeer winstgevend product.

Ulf Sauerbrey het boek levert een belangrijke bijdrage leveren aan de verduidelijking van de oorzaken van AD(H)S. Hij maakt de lezer bewust van het feit dat wij mensen maken onze ziekten (zoals ADHD) gevolg zijn van de toenemende vergiftiging van onze eigen omgeving.

Het is hoog tijd dat de verbinding tussen milieu-toxines en ADHD, en geïnformeerde discussie. Verschillende artsen hebben al geruime tijd op de gevaren van de vele gifstoffen stoffen in ons milieu, in het bijzonder voor onze kinderen.

In zijn boek “ADHD te wijten aan milieu-toxines?”, Ulf Sauerbrey een feitelijk en begrijpelijk Overzicht van een groot aantal van de resultaten van onderzoek op de mogelijke correlaties tussen neuro-toxinen (zenuw gif) en de sterke stijging van ADHD. Besproken worden onder andere de gevolgen van de meest voorkomende giftige stoffen, lood, pcb ‘ s, pesticiden, kwik, verschillende andere contaminanten en additieven voor levensmiddelen.

In het nawoord van het boek, Erik Petersen, de uitgever van het tijdschrift “Umwelt-Medizin-Gesellschaft” een korte gids om ouders te helpen bij het verminderen van allerlei giftige stoffen (neurotoxines) in hun dagelijks leven en voorkomen kunnen worden. Onder andere zal worden geconsumeerd merkte alleen onbewerkte, biologische voeding (Bio-seal), te kopen voor zijn kinderen, alleen een verontreinigende stof-gratis speelgoed voor de Kinderen (Blauwe engel seal) en blijven zo laag in de verontreinigende stoffen-dat wil zeggen, verontreinigende stoffen, meubels, Behang, vloerbedekking, kleuren, etc.

In de Bijlage een lijst van een groot aantal onderzoeks-resultaten en verdere literatuur over de verschillende gevaren en effecten is op basis van gifstoffen in onze omgeving.

========================================================================

Er is een Interview met de auteur, Ulf Sauerbrey van de Friedrich-Schiller-Universiteit van Jena (voorzitter van de Algemene pedagogiek en theorie van de sociale pedagogie), verzonden naar Radio Luxemburg. Het Interview werd afgenomen door Marie-Paule Fischbach.

Video link: https://youtu.be/3625P1QnG5U

========================================================================

De auteur: Ulf Sauerbrey is onderzoeksmedewerker aan de voorzitter van de Algemene pedagogiek en theorie van de sociale pedagogie aan het Instituut voor onderwijs en cultuur, Friedrich-Schiller-Universiteit van Jena.

Naast educatieve theorieën en Historische onderwijs, hij is vooral bezig met onderwijs, wetenschappelijk rand van de gebieden, de spill-over naar andere disciplines.

Het boek “ADHD te wijten aan milieu-toxines?” nu kopen

Geef een reactie