Centrum voor de consument waarschuwt van Bisfenol A in fopspenen

Düsseldorf – De consument centrum van Noord-Rijnland-Westfalen (VZ NRW) waarschuwt dat de stof Bisfenol A in babyflesjes en fopspenen. De chemische stof is een beetje zoals hormonen en kunnen interfereren, daarom is de Balans van de hormonen in het lichaam. Daarom is de VZ NRW raadt veilige producten te vermijden.

Bisfenol A wordt gebruikt, de kunststof polycarbonaat. Dus, volgens de VZ NRW, ook, dat in het geval van een onderzoek van de Federatie voor milieu en natuurbehoud Duitsland (BUND), de plastic schilden van fopspenen had de hoogste Bisfenol A concentraties.

Omdat bijna alle van de houders zijn gemaakt van polycarbonaat. “In tegenstelling, het duidelijke antwoord ontbreekt, zoals Bisfenol A in het vacuüm”, de VZ. Ofwel de stof ontsnapt uit de schilden of hij in siliconen en Latex fopspeen. Er moet wel rekening gehouden worden met de in de schilden, de concentraties gedetecteerd, dat van de harde kunststof, alleen de kleinste hoeveelheden kunnen worden opgelost.

“Zelfs indien, binnen vier weken alle Bisfenol A zou worden aangezogen uit de meest belaste sucker, zou het aanvaardbaar zijn leven-lang-inname per dag is aanzienlijk overschreden”, aldus de VZ. Echter, het is aanbevolen om te vermijden dat producten met Bisfenol-A.

Dit geldt ook voor baby flessen. Het is raadzaam om te zorgen dat de jonge van glas of plastic flesje gemaakt van polypropyleen drinken. In ieder geval, vloeistoffen in flessen gemaakt van polycarbonaat moet worden verwarmd in de magnetron, de VZ. Als een resultaat, de polycarbonaat zal worden verdeeld, en Bisfenol A op de gaan in de vloeistof. © hil/artsen sheet.de

[Bron: aerzteblatt.de]

Geef een reactie