De Akupunkt Massage volgens Penzel

Het is een, voor tientallen jaren, met succes beproefde methode van genezing is gedaan door de harmonisatie en de activering van het leven – energie-circuit. Deze energie cyclus is de ouder van alle functies van het lichaam.

Ziekte is altijd een stroom van Energie met de betreffende ziekte. Deze stoornis heeft vele mogelijke oorzaken, zoals littekens, electrosmog, misvormde Wervels, het bekken blokkeren, koude voeten, en onopgeloste psychische conflicten. Koude voeten zal worden begunstigd door de onnatuurlijke verhoging van de hiel, als het gebeurt via de hak van uw Schoen. Als een resultaat, de voorkant Fußhälfte is overmatig belast. In de reflex-zones van de voorvoet van het bovenlichaam. Deze krijgt een veel aantrekkelijk vanwege het gewicht te verplaatsen, energie (warmte) van het leven uit het lichaam trok omhoog en de voeten zijn koud. Als een resultaat, een bekken-blokkade optreden in het onderste deel van het lichaam, enz., ofwel, de cross-iliacale gewricht (KDG) is een stijve, en als spataderen, blaas-incontinentie, verzakking van de baarmoeder, darmobstructie, enz., De artrose van de heup -, knie-en enkelgewrichten is ook een gevolg van te weinig levensenergie in het lichaam.

Yin en Yang energie als een “live help”

Volgens de Chinese, er zijn twee kwaliteiten van energie, Yin en Yang. De Yang-energie is een kosmische in de natuur en in de mensen stromen naar het lichaam-achter, van boven naar beneden. De Yin-energie is vreemdeling in de natuur en stroomt naar de voorkant van de voet naar de top. Yin ook de aarde, het water, de duisternis, de vrouw, koude, rust, etc. Yang is de zon, de helderheid, warmte, activiteit, man, enz. Beide zijn onderdeel van het leven, omdat alles op deze aarde is bi-polair. De mens bestaat uit een man en een vrouw en beide zijn even belangrijk.

De energiebanen (meridianen) elektrisch meetbaar, en het lichaam met leven, energie, zoals elektriciteit, de elektrische apparaat verbindt. De griekse filosoof Heraklith zei: “pantha rei”, alles stroomt, is in beweging, want stilstand is dood.

Als nu gebeurt, de Akupunkt Massage (APM) volgens Penzel?

Allereerst, het zal altijd tussen de pijn kwaliteiten van “Volheid” en de “Leegte” worden onderscheiden. Energie-Volheid-pijn zijn meestal warm en acute. Leeg-pijn voelen geest koud en zijn overwegend in het chronische stadium. Met een APM – massage-sticks, de therapeut bepaalt de beroerte door middel van een Sonde stimulans om de energie toestand van het lichaam. Waar sprake is van een gebrek aan energie bestaat, moet worden gestimuleerd, de stroom van energie, bijvoorbeeld in het onderste deel van het lichaam. Dus, de Lege vult met energie uit de Vulling gebieden. Met deze massage worden gestimuleerd staaf dan alle energie van de lege meridianen, in de loop van de energie stromen, tot de bloed circulatie door middel van een rode huid lettertype is zichtbaar. Alleen dan, wanneer de energie aanwezig is, kan resulteren in het bloed. Dus, de acute Overstimulatie van de pijn wordt verzacht staat (spanningscompensatie massage).

Handig voor het in evenwicht brengen van de meridianen met speciale acupunctuur zijn-regelgeving-punten op het lichaam als op het oor die helpen de stroom van energie te versnellen.

Litteken storing velden zijn vast voor de duur van de therapie met behulp van speciale apparatuur. (Boek: Gisela Hoffmann – Ziek door de littekens%image_alt%)

Afwisselend prikkende naald-acupuncturisten acute Meridiaan sedatie punten. In dit geval, maar het kan niet worden gedetecteerd, waar de onderdrukte energie gaat. De therapeut dan verliest de energie Overzicht, en het kan een fout veroorzaken in andere delen van het lichaam.

Nu, als de power circuit is uitgebalanceerd, zodat de pijn is grotendeels weg of laag.

Net als bij andere therapieën, het kan ook leiden tot een helende reactie, waarin de kwaliteit van de Pijn zal weer even actief.. Dit gebeurt totdat de stroom is uitgeschakeld. (Eb-En-Flow-Effect).

De wet van de energiestroom moet men overwegen ook het geval van de “Klassieke massage”. Ook hier begin ik altijd met de energie van de lege gebieden van het lichaam, want het is daar waar de minste van levendigheid te bestaan, moet het eerst worden opgevuld! Als, echter, ten eerste, het lichaam van rijkdom (d.w.z. in de rug) wordt gemasseerd, ik intrekken van de benen van de nog resterende energie, wat niet wenselijk is.

Een positief neveneffect van het APM is dat er vaak latent onbehagen, treedt slechts af en toe worden ook opgelost. Dus als het leven van de energie stroom circuleert en ongestoord kunt werken op alle gebieden van het lichaam beter.

De houding van het Lichaam wordt verbeterd

De pijn heeft te maken met zenuwen en alle zenuwen komen van de wervelkolom. Rest de pijn aanwezig zijn, wordt de desbetreffende wervel kan worden gezocht, waarvan de zenuw compressie eindigt. Deze wervels worden gebracht door middel van zachte trillingen, in een horizontale lichaamshouding in de ingestelde Positie. Zo kunt dan doorstromen naar de nervenleit transmissie ongestoord optimaal. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan het feit dat het bekken, d.w.z. de cross-iliacale gewricht (KDG) is weer functioneel. Een leisteen geblokkeerd bekken gunsten, bijvoorbeeld, een ander been lengte. Door te weinig energie in het lagere deel van het lichaam, als gevolg van koude benen en voeten, als het gebeurt via de hak van uw Schoen, het gaat om het blokkeren van de KDG. De KDG in belangrijke mate betrokken bij de 3-as verbinding van het bekken en is nodig voor een optimaal vloeiende beweging en zelfs de geboorte proces. De andere twee gewrichten, de heup en de verbinding tussen de lumbale wervelkolom en het heiligbeen. Een as is geblokkeerd, dus de andere twee gewrichten worden overbelast en er is een risico van de tussenwervelschijf incident, evenals een heup -, knie -, enkel – artrose. De vaak pijnlijke, hielspoor kan ook komen van deze blokkade. Om voor het welzijn door de verbeterde de energie-circulatie is gestabiliseerd, is het noodzakelijk dat, voor velen, een minimum van 5 – 10 follow-on behandelingen moeten worden gemaakt.

Wat de Patiënt kan doen voor de verbetering van de Therapie?

De ondersteuning van dit huis worden gegeven taken, zoals warme voetbaden (toenemende “Schiele”- voetbaden hebben bewezen dat het hier in het bijzonder), de stijgende onder-lichaam baden, sokken in bed, speciale bewegingsoefeningen ter ondersteuning van KDG en de spinale mobiliteit . In veel gevallen heb ik gemerkt dat veel mensen hebben een zwakte met een vermogen (koelen) in het onderste deel van het lichaam, in de Winter, onbewust geen opwarming van de aarde extra been slijtage hebben gedragen. Als een resultaat, de cursus van de behandeling is vertraagd.

“Houd het hoofd koel, de voeten warm, de rijkste van de arts in de arm”. Deze volkswijsheid heeft keer op keer bevestigd. Om deze reden, is het voordelig als met sokken aan in bed om te slapen. Koude voeten belemmeren de circulatie van de energie en dus de diepte van de Slaap. Het lichaam is meestal gekleed in de Nacht, maar de voeten niet. Dus, de Yang is niet in staat om de stroom van energie van de rug, en over de koude voeten in de Yin-voorkant van het lichaam, want de kou is een van de rem-Energie. Nadat de meeste vrouwen hebben kouder voeten, en in veel gevallen litteken in de buik, zoals Episiotomie en keizersnede, ze zijn makkelijker te over-activering, als gevolg van de uitbreiding van de Yang-Volheid.

Conclusie

De APM is opgevat als een holistische therapie. Het doel van elke behandeling is de harmonie van lichaam, ziel en geest, d.w.z. dat de energie van het leven circuleert terug naar de optimale en daarmee alle organen en functies in de best mogelijke manier. Waar iets verstoord de APM kan het niet helpen, maar vernietigde waar iets!

De APM – therapeut niet te genezen, maar ondersteunt zijn methode van de “Innerlijke arts” om zichzelf te genezen!

Samenvatting van de APM – therapie:

95 % van alle storingen zijn verholpen worden door de zelf genezende krachten van het lichaam. De Akupunkt Massage volgens Penzel …

… bevordert het in evenwicht brengen van de energie balans … zorgt voor pijn – en symptoom-vrij zonder medicatie, … is geen geneesmiddel, maar een feitelijke “behandeling” … biedt kansen op succes, zelfs in de behandeling-resistente patiënten.

Hieronder zijn enkele foto ‘ s van de ziekte heeft zich al bewezen in de Akupunkt Massage volgens Penzel als een behandeling methode, in het bijzonder:

Ernstige duizeligheid met migraine-achtige hoofdpijn

Hier is de belangrijkste oorzaak was een sterke draaiing van het hoofd (de basis van de schedel), van de bovenste halswervel (Atlas). Als een resultaat, het hoofd bloedsomloop was geblokkeerd. Na herhaalde correctie van dit gewricht met een extra energie aanpassing door de APM, de klachten werden opgelost.

Het bekken misvorming van de pijn en de enorme beperking van de bewegingsvrijheid

Hoewel 26 voren konden worden gebracht, vorige fysiotherapie – therapieën geen succes deze Patiënt met APM en KDG – correctie binnen een korte periode van tijd weer pijnloos zijn werk.

Door Hans Jörg Scrappy

 

Als je meer wilt weten, neem contact op met het opleidingsinstituut voor AKUPUNKT MASSAGE volgens Penzel, Willy – Penzel – Platz 1 – 8 D – 37619 Heyen telefoon : 05533/97370 Fax : 05533/973767 www.apm-penzel.de [email protected]

Voor meer informatie, ik ben er klaar voor. Praktijk voor fysiotherapie Hans-jörg scrappy Mühlbachstr. 33 D – 87742 Dirlewanger telefoon : 0049 – (0) 8267/1333 Fax : 0049 – (0) 8267/960235 www.physikal-therap-klopper.de [email protected]

Geef een reactie