De drug van de ABC, De “TOP 20” van de drug (documentaire)

De “drug ABC” is een neutrale documentatie van de TOP 20 van alle drugs?

Ecstasy tot de dood? Drugs, legaal of illegaal zijn zo gemakkelijk verkrijgbaar als nooit tevoren. In de politiek en de media dit leidt tot verhitte discussies, maar het geluid is vaak te weinig.

In Bristol, Engeland, wetenschappers hebben voor het eerst een serieuze Ranking van de sociale en individuele gevaren van de meest gebruikte drugs gemaakt. En, verrassend genoeg, een aantal van de meest gevaarlijke stoffen zijn volkomen legaal. In termen van de gevaarlijkheid van de factoren van verslaving potentieel hebben opgenomen (mentaal en fysiek), gezondheidsrisico ‘ s en sociale intolerantie.

De BBC-documentaire laat zien, wat niet wil weten drug gebruikers, en sommige van de vermaner. Bijvoorbeeld, waarom de schijnbaar hard drugs, Ecstasy, 4-MTA en LSD in termen van hun schadelijkheid aanzienlijk achter alcohol manoeuvreren en waarom het “Onkruid” is een gevaarlijk…

Kijk BBC Exclusieve – Het drugs-ABC in het onderwijs & raadgever

PlatzDroge1Heroin2Kokain (drug-Amerika)3Barbiturate (slaap)4Methadon5Alkohol6Ketamin (verdoving)7Benzodiazepine (slaap)8Amphetamin9Tabak10Buprenorphin (pijnstillers)11Cannabis12Lösungsmittel (lijmen, verven, Sprays)134-MTA14LSD15Methylphenidat (psychotrope geneesmiddelen zoals Ritalin)16Anabole steroïden (anabole steroïden)174-hydroxy boterzuur, of “GHB”18Ecstasy19Amylnitrit “Poppers”20Kath (bladeren van de khat struik)

 

Op het onderwerp drugs, deze documentaire is de moeite waard:

Van de cure naar de drug – documentaire over hallucinogenen

Video link: https://youtu.be/Ec_OXNLuUEM

Geef een reactie