“Genetische manipulatie te voorkomen dat genadeloos”

bi2Het magazine Schrot & Korn interviewde de actoren-en tegenstanders van genetische manipulatie Robert Atzorn (Dr. Specht van de TV)

Van Schrot&Korn-auteur Manfred Los in Berlijn

Hoe kom je voor de ondersteuning van de actie Genfrei-Go?

Robert Atzorn: ik weet dat Joseph Wilhelm (de Initiatiefnemer van de actie, noot van de redactie) voor bijna 20 jaar. Hij had me een deel van het reeds vroeg in 2007, tijdens zijn eerste mars tegen genetische manipulatie. Tot dan, dit was eigenlijk niet mijn thema.

Dit is, denk ik, het belangrijkste probleem: Het probleem van genetische manipulatie over te stromen met mensen en de media geen verslag genoeg over. Hoe dan ook, ik was niet in staat om ons aan te sluiten en dan dit jaar kan ik niet. Maar nu mijn vrouw en ik wilden komen ten minste aan de Start te Berlijn.

Wat is er mis met genetische manipulatie?

Robert Atzorn: Het is gewoon jammer dat er zeer weinig bedrijven hebben 90 procent van het zaad van de markt dat de autoriteiten controleren zo vaak, maar de studies door de zaadbedrijven. We weten niet meer vaak dan niet, waar deze genetische manipulatie is overal. Ik wil niet eten van deze dingen.

Dit is de reden waarom je hier bent vandaag Gaan naar de opening van de Genfrei -?

Robert Atzorn: ik vind het prachtig dat Joseph Wilhelm gebruikt in dit positieve manier voor een GM-vrije wereld. Hij laat ons zien hoe ver alles is gevorderd en hoe weinig we hebben genomen om te voorkomen dat.

Ik ben geen politicus en kan niet begrijpen hoe iemand kan het gebeuren dat er zo veel GM-gemaakt niche-Experimenten. Ik vraag me af, is het een must? Wij zijn ons niet bewust van de verwoestende gevolgen van de genetische manipulatie – zelfs voor de gezondheid van de mens, want het is de lange-termijn studies ontbreken!

Hoe weet u zeker of redelijkerwijs zeker van zijn dat je geen eten van een genetisch gemodificeerd voedsel?

Robert Atzorn: Een voorbeeld: ik hou van kauwgom. Dan lees ik dat er aspartaam in. Dat is 200 Keer zoeter dan suiker. Het is genetisch gemanipuleerd zijn, hoeft niet te staan op de kauwgom, maar het. Daarnaast is aspartaam hiermee stelt u de verzadiging effect.

En dan zijn we verbaasd toen onze kinderen groeien en wij zelf misschien ook! Aspartaam is in meer dan negen duizend voedingsmiddelen. Dus, ik ben geen kauwgom eten meer nu, maar voor mij is het moeilijk.

Vlees en zuivel ook niet zeggen dat, als de dieren genetisch te krijgen veranderd voedergewassen. Hoe kan je voorkomen dat een dergelijk voedsel?

Angelika Atzorn: enkele Van de bedrijven waarvan ik weet dat ze werken zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen. Het zijn meestal biologisch en van de onderneming. In de Chiemgau, waar we wonen, koop ik Bewaar het fruit en de groenten van biologische of bij een boer. Robert Atzorn: In Chiemgau, er zijn nu een grote beweging, die is toegewijd aan het blijven ggo-vrij en biologisch eten en gezond.

Bent u ook eet zo gezond mogelijk.

Robert Atzorn: Ja, zo ver als ik kan. Echter, ik ben niet altijd thuis en als ik bij het Draaien van een Catering, dan weet ik niet hoe gezond dat is. Maar het is altijd vegetarisch, dat is al heel goed. Ik zal doen wat ik kan. Zie, wij hebben alles wees bewust met wat we eten.

Waarom waren u vegetarisch?

Robert Atzorn: op een bepaald moment besef je hoe schadelijk het is, vaak en te veel eten van vlees. Vervolgens probeer je het zonder vlees en beseffen dat het goed is. Ik ben geen Hardcore vegetariër.

Ik was vier, vijf jaar. Maar de vis die ik nu eet. Dit is niet zo groot, maar de vis, ik eet gewoon en dergelijke.

Zowel van u vegetarisch?

Angelika Atzorn: Natuurlijk, ik kook! Mijn man afsnijden. Robert Atzorn: We houden van koken, ik doe het werk van een slaaf, en de huid (hij grijnst). Want ik ben niet goed in te zijn. Angelika Atzorn: Onze kinderen gingen naar de Vrije school, met als gevolg, wij hebben voldaan aan de volkoren keuken, hebben al het Mogelijke geprobeerd keer: Vijf-elementen-in-keuken, volledig uitgeruste keuken, enzovoort. We hebben niet alles gedaan, maar vegetariërs we verbleven.

Vorig jaar een TV-documentaire met Frank Schätzing gemaakt op het onderwerp van zee vervuiling en Overbevissing. Hoe is het zo gekomen?

Robert Atzorn: Dit was in de tijd toen we nog woonden in Hamburg. Ontmoette ik de Directeur van dit project, geproduceerd voor de Noord-duitse omroep. Het was een zeer spannend project.

Maar het is ook zeer deprimerend wanneer je erachter wat er aan de hand met de vervuiling van de oceanen, Overbevissing, het stijgen van de zeespiegel als gevolg van klimaatverandering en opwarming van de aarde. Aangezien het beleid moet gewoon meer doen!

En wat de politiek moet doen als het gaat om Groene genetische technologie?

Robert Atzorn: Je hebt om te voorkomen dat de Groene genetische technologie genadeloos. Waarom de politici doen dit niet, ik weet het niet; misschien is het omdat ze er in ieder afhankelijkheid.

En wat iedereen kan doen?

Robert Atzorn: natuurlijk hebben We de koopkracht. Kunnen We zien waar genetische manipulatie is. Maar omdat het niet hoeft te worden toegekend in het geval van vlees en melk, bijvoorbeeld, is natuurlijk soms moeilijk.

Want het is alleen in het geval van Bio-Ware voor zorgen. U zou hebben om de een of andere manier label van alle producten die genetisch gemodificeerde grondstoffen, met een heldere rode label: “genetisch gemodificeerd voedsel is er in!” Vergelijkbaar met gif, of in het geval van kernenergie, waar een Schedel en gekruiste beenderen. Dat zou zijn klasse.

Als de koper het ging en niet nemen. Maar op het moment is het palmed uit voor ons. Angelika Atzorn: We hebben allemaal behoefte aan meer Informatie. En dan moeten we onszelf merkbaar, het is meer te zeggen. Dit is belangrijk!

[Bron: www.schrotundkorn.de]

Geef een reactie