Het belangrijkste is duurzaam! Verontreinigende stoffen in verpakking

Van Shanghai via Toulouse naar Hamburg – de consument kan kopen in de meeste supermarkten in de wereld dezelfde producten, alles stevig Verpakt en hebben een lange houdbaarheid. Maar van zodra de klant vermoedt dat in de verpakking van gevaarlijke stoffen, te verbergen, te migreren in het eten.

Of weekmakers, giftige inkt, of de zogenaamde drogen accelerator – de grootste eten verontreiniging veroorzaakt door de verpakking. Zo schelpen en een dosis van het hormoon kan worden in harde, plastic-achtige stof BPA aan te tonen, de oorzaak van hart-en vaatziekten en beschadiging van het immuunsysteem. Alle wetenschappelijke studies in Weerwil van de niet is BPA verboden in de EU.

Het meest gevaarlijk is de zogenaamde wall giftige stoffen, zoals ftalaten. Ze maken de verpakking zacht en glad, door de weg, maar hoe hormonen. Als gevolg daarvan, meer en meer mannen zijn onvruchtbaar. Om de gifstoffen in moer-Nougat-crèmes, melk, Olie, Pesto, producten, en nog in de folie verpakt vlees, en fruit en sauzen, kant-en-klaar.

De weekmaker en de plastic verpakking van China. Hier, de Europese wetten niet van toepassing zijn. En de Toezichthoudende organen van de EU niet de bescherming van de consument afdoende tegen de dagelijkse gif uit de verpakking. Terwijl er in Zwitserland een wet die de industrie is toegewijd aan de gezondheid bewijzen de veiligheid van kleuren.

Een documentaire van ARTE.

Video link: https://youtu.be/ysaaFsgl02M

 

Geef een reactie