Het einde van de Genkults

Van: Christoph Pfluger, tijd.ch

Afgelopen maandag is de voorraad van Decode Genetics verhandeld werd voor de laatste Keer. Nu is het bedrijf dat wilde een revolutie elf jaar geleden, het geneesmiddel in het laboratorium van het onderzoek van Ijsland is afgewikkeld. Met uitgebreide genetische testen en de analyse van stambomen en medische dossiers, het bedrijf wilde voor het decoderen van de verbindingen tussen genen en ziekten en heeft een niet zo grandioos – bijna op de dag af, precies honderd jaar na de deense botanicus Wilhelm Johannsen introduceerde de term “Gen” in de wetenschap.

De honderdjarige verjaardag van het gen als een wetenschappelijke mythe is tegelijkertijd de verjaardag van zijn dood. Zoals met alle mythen, maar het is een langzaam Sterven. Officieel dood zal net als andere wetenschappelijke overtuigingen, zelfs als de wetenschappers, het leven van, overleden.

Het Gen hypothese is ook van eenvoud en dus aantrekkelijk is voor iedereen die niet kan leven met geheimen. Volgens deze hypothese is, wordt elke sectie van het DNA van een gen dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van een bepaald Eiwit. Het decoderen van alle onderdelen van het DNA, een paar jaar geleden beloofd, dus de openbaarmaking van de blauwdruk van de mensen, die moet de creatie van nieuwe wezens, en de behandeling van veel ziekten is mogelijk. Fout! De relatief eenvoudige diagnose is gebrekkig en werkt alleen in het geval van ziekten, waarvan sommige teruggaan tot één defect Gen.

De veel geavanceerdere gentherapie, de successen zijn grotendeels ontbreekt. “We hebben allemaal krassen op ons hoofd en vraag me af”, zegt Francis Collins, Directeur van de Amerikaanse “National Human Genome Research Institute”. Succes, als men kan, als zodanig, “viert” de genetische manipulatie alleen in het zaad. In de grote agrarische landen, zoals de verenigde staten, Brazilië of Argentinië, de meerderheid van de landbouwgrond is al gebieden van genetisch besmet. Monsanto voordelen van hun monopolie, en in de tussentijd, de boeren worstelen met resistente onkruid, de hoge kosten, dalende inkomsten en vuurvaste consumenten.

In de afgelopen jaren heeft de wetenschap meer ontdekkingen die schudden op de grondvesten van de Gen-hypothese op haar grondvesten. Het is aangetoond dat het genoom is niet constant, maar tijdens het leven veranderd. En 98 procent van het DNA bevatten geen genen. Nog steeds verbaasd, wat de aard is van het doen van al deze schijnbaar nutteloze informatie overschot. “Het Gen is in een identiteitscrisis,” schreef de New York Times. In de tussentijd, de aandacht van het onderzoek is er op gericht om de oudere RNA, de genen aan of uit kunt zetten. Nogmaals, de farmaceutische industrie hoopt medicatie en therapieën. Een ander deel van het onderzoek is epigenetica, de overgrote correlaties van de werkelijke genetica rond. Deze zijn echter zo ingewikkeld, dat het hun verkenning van de samenwerking van biologen, natuurkundigen, scheikundigen, wiskundigen en informatici.

Echter, dit is de top van de wetenschap. De Hauptharst denkt en werkt nog steeds in de oude Patronen. Dus, bijvoorbeeld, Dirk Dobbelaere, Hoogleraar Biopathologie aan de Universiteit van Bern en het hoofd van het nationaal onderzoek programma 59 (Voordelen en risico ‘ s van de doelbewuste introductie van genetisch gemodificeerde planten) is er van overtuigd dat, ondanks de flagrante mislukkingen van genetische engineering: “genetische manipulatie komt, vroeg of laat, ook in Zwitserland”. Met deze houding van de man is ongeschikt om de grondslagen te leggen voor een rationele en objectieve beslissing te nemen. Immers, wie weet de wetenschap, weet dat Met genoeg geld, kan bijna alles een of andere manier bewijzen. Voor decennia, onbeduidend bevindingen waren als aanstaande geserveerd door de fracties. In het Bewijs gebruiken we nog steeds te wachten.

Terwijl genetische manipulatie is de dood te bed, en een goed betaalde kracht van gisteren is de wetenschap van het leren in coma wordt gehouden, onafhankelijke onderzoekers eigenlijk baanbrekende inzichten. De biofysicus Pjotr Garjajev van de russische Academie van wetenschap heeft ontdekt dat het DNA is slechts de drager van moleculair-biologische informatie, maar ook een typische electro-magnetische trillingen patroon. In een Experiment, nam hij de vibratie patronen van Salamander embryo ‘ s en bestraald te kikker eieren. Van u Salamander ontwikkeld! Erg blij met deze ontdekking kan niet, echter.

[Bron: www.zeitpunkt.ch]

Zeer interessant onderwerp: De geest is sterker dan de genen!

Geef een reactie