Het risico van leukemie kerncentrale – de unsolved mystery

door Sigrid Totz, greenpeace.de

Kinderen die opgroeien in de buurt van een kerncentrale, een groter risico van kanker. In het bijzonder leukemie gebeurt veel vaker dan het landelijke gemiddelde. Studies hebben bevestigd dat dit, het meest recent in September 2009. De exacte oorzaak van de ziekte is in het donker. De experts van mening verschillen. Het uitsluiten van een straling als oorzaak heftig aan anderen, deze uitsluiting is verkeerd.

De toegestane en routinematig gemeten emissies van de duitse NPP zijn van mening dat, bijvoorbeeld, de Commission on radiological protection, ver onder de waarde die kan worden ingesteld om te activeren volgens de huidige kennis, leukemie. Toch is de toename van kanker en leukemie tarieven – vooral bij kinderen – een opvallend feit.

Vroege Waarschuwingssignalen

Het bewijs voor een verhoogd risico op kanker in de omgeving van een kerncentrale sinds de vroege jaren 1970. In 1978, het neder-Saksen medical journal gemeld op een verhoogde kanker en leukemie risico rond de kerncentrale van Lingen. Studies in Engeland in de jaren ‘ 80 toonden toegenomen leukemie tarieven bij kinderen in de omgeving van de opwerkingsfabriek in Sellafield. Afwijkingen waren er in de omgeving van de kerncentrale Gundremmingen. En het begin van de jaren ‘ 90, vele leukemie gevallen verstoord uitzondering van de kerncentrale Krümmel om de mensen in de Regio.

In 1992, een studie van de Mainz Instituut voor Medische statistiek en documentatie uit kwam. Zij toonden aan dat er sprake is van een aanzienlijke toename van leukemie tarief in het geval van kleine in de Vijf-km Straal rond het duitse nucleaire installaties van kinderen onder de vijf jaar. Gebaseerd op gegevens uit de jaren 1980 tot 1990. Een follow-up studie van de zelfde Instituut, gepubliceerd in 1997 met de gegevens van 1980 tot 1995, vond geen toename meer.

De in München gevestigde natuurkundige Dr. Alfred Körblein evalueerde de studie in 1998 en kwam tot een andere conclusie: Hij vond een 54 procent verhoogd tarief van kanker bij kinderen in de NPP omgeving. De leukemie percentage zelfs gestegen tot 76 procent.

De twee grote studies

In December 2007 heeft het Federaal bureau voor stralingsbescherming gepubliceerd van ‘ s werelds meest uitgebreide studie over het onderwerp van het Verschil van-studie (kanker bij kinderen in de buurt van de kerncentrales). Ze veroorzaakte een opschudding. De Mainz kinderen met kanker register had geëvalueerd gegevens van 1980 tot 2003. Bijna 1600 kinderen onder de vijf jaar lijdt aan het in deze periode rond de duitse kerncentrales tot kanker, van wie 593 leukemie. De ziekte tarief verhoogd, de dichter van de woonplaats is in de kerncentrale. Echter, zelfs binnen een straal van 50 kilometer van de verhoogde ziekte tarieven werden opgemerkt.

Sinds September 2009 een verdere studie. Werd uitgevoerd door Prof. Dr. med. Eberhard Greiser namens de fractie Alliantie ’90/ De Groenen. Greiser is Emeritus Hoogleraar epidemiologie en medische statistiek van de Afdeling Humane en medische Wetenschappen aan de Universiteit van Bremen.

Voor zijn studie heeft hij uitgebreid de data base. Hij verhuisde naar kankerregistratie van Frankrijk, het verenigd koninkrijk, Canada en de verenigde staten en een analyse van de Cijfers. Dus, gegevens van vijf landen rond de 80 kerncentrales zijn nu beschikbaar. Deze studie bevestigt ook de link tussen significant verhoogd risico op kanker en NUCLEAIRE nabijheid.

Wat blijft er over?

Wat is de dosis van de straling waren blootgesteld aan de zieke kinderen, achteraf gezien, niet bepaald. Daarom, de auteurs van de verschillende studies hebben gebruik gemaakt van de afstand van de woonplaats van de kerncentrale. Echter, zelfs als deze studies niet kan aantonen dat straling is direct gerelateerd aan de ziekten van u niet: laat gunstig gestemd.

Het lot van de kinderen en hun gezinnen zijn niet van belang voor ons. Het voorzorgsbeginsel, van de ene vorm van energie om eruit te komen, waarbij een dergelijke risico ‘ s. Dit betekent: zet het uit. De zeven oudste KERNCENTRALES en de slechtste weg van planten (Krümmel) onmiddellijk, de andere niet later dan 2015.

[Bron: greenpeace.de]

Geef een reactie