Kan Bijna Voedsel zo verslavend als Heroïne?

Nieuwe wetenschappelijke studies tonen aan dat de vet, zout en suiker rush van Fast Food op de hersenen werkt op dezelfde manier als hard drugs.

In reactie op deze onderzoeksresultaten, consumenten zijn veeleisend groepen in de verenigde staten, op de verpakking van dergelijke voedingsmiddelen te installeren waarschuwing, zoals sigaretten: “waarschuwing: dit voedsel kan schade toebrengen aan uw gezondheid”.

In het Britse tijdschrift New Scientist publiceerde de resultaten van een Amerikaanse studie die bevestigde wat velen hadden vermoed voor een Lange tijd: namelijk dat de Junk Food maakt door bepaalde ingrediënten en / of chemicaliën in feite, verslavend. In het magazine, het is gemeld dat bij ratten die werden gevoed met siroop, in de hersenen en in het gedrag van de verwante veranderingen werden waargenomen, zoals in het geval van knaagdieren, de morfine verslaafd waren. Het had ook beschreven dat ratten onbeperkte hoeveelheden spek, worst, slagroom en chocola mochten eten, “opvallend” veranderingen in de hersenen vergelijkbaar met deze die gegeven werden cocaïne en Heroïne. Het meest Verontrustend was dat je kon zelfs niet door middel van elektrische schokken op hun “Fix” van Junk Food, te stoppen.

Zoals in de studie gevonden, in mensen, waar foto ‘ s van hun favoriete gerechten worden weergegeven, onder andere voor wilt beslissingen relevante gedeelte van de Hersenen, de frontale Cortex, het dopamine niveau met sprongen toeneemt. Hetzelfde Gebied wordt geactiveerd wanneer cocaïne verslaafden een zak met een wit poeder. In de New Scientist zegt: “Er bestaat nu overtuigend bewijs dat een hoge suiker-, vet – en zout-bevattende voedingsmiddelen, zoals de meeste Junk Food – de chemie van de hersenen veranderen, zoals de verslavende drugs, zoals cocaïne en Heroïne doen.”

Neuro-wetenschappers van de Universiteit van Florida en de Princeton University onderzoeken nu of er sprake is van biologische bewijs voor de theorie van Junk-Food verslaving. Hun resultaten worden uitgedrukt, voor de food industrie, voorzichtig niet alarmerend.

Lees meer…

Geef een reactie