Groenten en Fruit verliezen meer voedingsstoffen

Vers voedsel, minder vitaal bevat materialen dan 50 jaar geleden.

Vijf porties fruit en groenten per dag moeten bedekken, volgens de aanbevelingen van de “voedingsdeskundigen”, de behoefte aan vitamines en mineralen. Dit is fout! Sommige eerdere studies hebben dit al, en een recente Amerikaanse studie bevestigt het opnieuw:

Fruit en groenten zijn niet meer zo rijk aan vitaminen zoals het gebruikt te worden.

Volgens het huidige onderzoek van de inhoud van vitale materialen vallen sinds de jaren ‘ 70 en snel: Het verlies van Vitamine A in Appelen is van 41 procent. Paprika ‘ s hebben er 31% minder Vitamine C en broccoli, maar de helft van ijzer.

Bloemkool heeft de helft van de Vitamine C, B1 en B2 dan 40 jaar geleden. Uitgeput en vervuilde bodems in de landbouw leiden stoffen met een ingrijpende verlies van mineralen en vitaminen in de voeding. “Het gebrek aan Magnesium in het huidige dieet is opvallend,” bevestigt arts en biochemicus Jörg Birkmayer.

En AMERIKAANSE arts, Al Sears zegt: “vandaag zal je nodig hebben om te eten tien keer zoveel fruit en groente, met dezelfde hoeveelheid vitaminen en mineralen hoe krijg 50 jaar geleden.” Als dat lijkt te veel is, heeft het resort verschillende voedingssupplementen en vitamine sappen.

Opmerkingen: in aanvulling op onrijp geoogst fruit, UV-bestraling, lang niet opgeëiste voor en opslag keer, zijn gedwongen om de boeren door het kapitalistische Systeem op kwantiteit en niet op kwaliteit. De bodems zijn niet in staat om te ontspannen, armer worden, verliezen hun voedingsstoffen en zijn ook verontreinigd is met chemicaliën (pesticiden en meststoffen).

Genetisch gemodificeerde zaden (vooral in de Verenigde Staten – en in toenemende mate ook in het geval van de vs), met dank aan de politieke lobby van de agrarische bedrijven in toenemende mate gebruikt. Dit is een tragedie, gebaseerd op korte termijn Denken en hebzucht voor geld. Wat zullen de mensen eten als het eten is niets waard is? Vuilnis, natuurlijk… En wat gebeurt er daarna? Een steeds zieke maatschappij.

Die van voedingssupplementen neemt wat heel adviseren, moeten, maar zorg moet worden genomen over belangrijke kwalitatieve verschillen. Principe: alles wat kunstmatig is, maakt het lichaam voor de lange termijn ziek.

 

Vergelijking van de resultaten van het oudere onderzoek uit de jaren 1985, 1996 en 2002, met bijbehorende vitale stof verlies waarden:

Mineralen en vitaminen in mg per 100 g van de ingrediënten van Levensmiddelen resultaat 1985Ergebnis 1996Ergebnis 2002Verlust 1985-1996Verlust 1985-2002BrokkolieCalzium foliumzuur Magnesium103 47 2433 23 1828 18 11-68 % -52 % -25 %-73 % -62 % was op zoek naar -55 %calcium folic acid Magnesium Vitamine B656 39 26 14034 34 22 5522 30 18 32-38 % -12 % -15 % -61 %-51 % -23 % -31 % -77 %aardappelen calcium Magnesium14 274 183 14-70 % -33 %-78 % -48 %wortelen calcium Magnesium37 2131 928 6-17 % -57 %-24 % -75 %spinazie magnesium Vitamine C62 5119 2115 18-68 % -58 %-76 Bonen % -65 %Apple Vitamine C512-80 %-60 %Banaan Calcium Foliumzuur Magnesium, Vitamine B6 Kalium8 23 31 330 4207 3 27 22 3277 5 24 18 -*-12 % -84 % -13 % -92 % -24 %-12 % -79 % -23 % -95 % –Aardbeien Calcium Vitamine C21 6018 1312 8-14 % -67 %-43 % -87 %

Bronnen: 1985, farmaceutisch bedrijf Geigy (Zwitserland), 1996/2002 levensmiddelen laboratorium Karlsruhe/Sanatorium Oberthal *niet onderzocht

Afbeelding bronnen: (klik op afbeelding om te Vergroten)

Tablle Nährstoffverluste Obst und Gemüse bis 1996 Tabelle Nährstoffverlust Obst und Gemüse bis 2002

 

Studies in deze context:

  • Hyson D. De gezondheidsvoordelen van Groenten en Fruit: Een Wetenschappelijk Overzicht voor de Gezondheidszorg. Wilmington, DE: Produceren voor een Betere Gezondheid van de Stichting, 2002.
  • U. S. Department of Health and Human Services en de U. S. Ministerie van Landbouw. Dietary Guidelines for Americans 2005. 6e Editie, Washington DC: U. S. Government Printing Office, 2005.
  • Casagrande SS, Wang Y, C Anderson, et al. Hebben de Amerikanen steeg hun fruit en groente inname? De trends tussen 1988 en 2002. Am J Prev Med 2007;32(4): 257-63.
  • Mayer A-M. Historische veranderingen in het mineraalgehalte van fruit en groenten. Brit Voedsel J1997; 96(6):207-11.
  • Christian J. Grafieken: Voedingsstoffen veranderingen in groenten en fruit, van 1951 tot en met 1999. CTV.ca News 2002.
  • Davis DR, Evp MD, Riordan HD. Wijzigingen in de USDA Food Samenstelling voor 43 Tuin Gewassen, van 1950 tot 1999. J Am C Nutr 2004; 23(6):669-82.
  • Thomas D. er Een studie over de minerale uitputting van het voedsel dat beschikbaar is voor ons als een natie in de periode 1940 tot 1991. Nutr Gezondheid 2003;17(2):85-115.
  • Souci SW, Fachmann W, Kraut H. Voedsel Samenstelling en Voedingswaarde-Tabellen. 6e Editie, Boca Raton, FL: CRC Press, 2000.
  • Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *