Kinderen verhogen van het geluk in het leven

Onderzoek: het Ouderschap maakt Getrouwde mensen gelukkiger in het leven

Gehuwde ouders zijn alle gelukkiger, hoe meer kinderen je hebt. De rapporten van de economie, onderzoekers aan de Universiteit van Glasgow, in het tijdschrift “Journal of Happiness Studies”. Ze analyseerde de gegevens van de British Household Panel Survey, een vertegenwoordiger van de 15-jaar durende studie van 10.000 Britse, in termen van relaties tussen kinderen en het Algemeen geluk in het leven. In het proces, kunt u de verklaring in eerdere onderzoeken, waaruit blijkt dat kinderen de tevredenheid van de ouders niet een positieve invloed hebben, als ze je gewoon ton unbedankter werk.

In tegenstelling tot in het verleden, hebben we nu ook de burgerlijke staat, geslacht, leeftijd, inkomen en opleiding van de respondenten in de analyse. Toch individuele verschillen, en hoe kinderen van invloed op tevredenheid met het leven. “Echtparen verwijzen naar zichzelf met de kinderen eerder dan tevreden met deze dan zonder deze. In het geval van niet-gehuwde paren, Gescheiden of alleenwonend zijn kinderen die in de huishouding met geen of slechts geringe betekenis voor het geluk in het leven,” zegt Luis Angeles, Directeur van de studie en Directeur van het Centre for Development Studies Interview in de pers tekst.

Kinderen maken meer werk van het wedden

Ook het aantal kinderen dat lijkt een doorslaggevende factor is voor de tevredenheid met het leven. Maximaal drie kinderen, de tevredenheid van de gehuwde koppels is toegenomen, volgens onderzoek in en gaat naar het vierde kind op een constant hoog niveau. “De resultaten tonen aan dat een groot aantal kinderen paren zijn vrij ongelukkig zijn, wat betreft de vrije tijd of de toegang tot sociale activiteiten. De opvoeding van de kinderen ook van toepassing is op u harde werk. Echter, hun leven en de tevredenheid is hoger,” zegt Angeles.

Meer gedetailleerde analyses tonen aan dat het leven van geluk stijgt bij vrouwen als gevolg van de kinderen meer dan mannen. Kleine verschillen ook bestaan in termen van het familie-inkomen. “Rijke families zijn meestal met een kind blij. Van de paren uit de middenklasse, dit aantal is twee, waar drie kinderen zijn geassocieerd met meer tevredenheid bij de ouders.”

Samenvatting van het oorspronkelijke artikel hieronder http://www.springerlink.com/content/a34114m070112044/

Volledige Tekst: http://www.pressetext.ch/pte.mc?pte=091029043

[Bron: de tijd.ch, drukt u op de tekst.oostenrijk]

Geef een reactie