Onderzoek toont verband tussen TV kijken en Agressie bij kinderen

Albany/ USA – kleine kinderen tussen 0 en 3 jaar moet zo weinig televisie mogelijk. Deze beoordeling is als het wordt gepredikt door de opvoeders, psychologen en medisch professionals voor de jaren, is nu bevestigd door een nieuwe studie van Amerikaanse onderzoekers opnieuw zien een verband tussen TV-consumptie en in toenemende mate agressief gedrag bij baby ‘ s en kinderen.

“Agressie in de vroege kindertijd kan zeer problematisch zijn voor ouders, leerkrachten en verzorgers en vaak ook op de toekomstige problemen van de ontwikkeling in de adolescentie en de volwassenheid, zoals agressief gedrag, criminaliteit en geweld,” aldus de studie.

Onder de vele factoren die het kind agressie, zoals gebrek aan discipline van de ouders en de onveiligheid in de sociale omgeving, de meest belangrijke factor van de toenemende en grotendeels ongecontroleerde media verbruik van de Kleine, en vanwege de passieve aard, en op hetzelfde moment een enorme gevoel van zijn druk op de TV in de eerste plaats, de kleine kinderen gebruikt media.

Het Team, geleid door Dr Jennifer A. Manganello van de University at Albany en Dr. Catherine A. Tayloran de Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine in New Orleans, geanalyseerd survey gegevens uit 3128 moeders van kinderen die geboren zijn tussen 1998 en 2000 in 20 grote AMERIKAANSE steden, en een belangrijke indicatie van een link tussen peuter agressie en het TV-kijken vond. Naast de rechtstreekse TV-consumptie van de kinderen zelf, de Algemene familie van televisie gedrag in de analyse opgenomen.

Hieruit bleek dat in 65 procent van de onderzochte gevallen, kinderen onder de leeftijd van drie jaar, meer dan twee uur per dag televisie kijken. Op gemiddelde, de Kleine zat elke dag hele 5.2 uur (!) in de voorkant van de televisie.

Een reden voor de schijnbare verbinding met de agressiviteit onder de kinderen, de onderzoekers ook te zien in de basic-Televisie kijkgedrag in de gezinnen, als er sprake is van een toenemende TV-consumptie van de kinderen in de meerderheid van de gevallen, dit ging gepaard met een gebrek aan controle van de inhoud van de kinderen bekeken de programma ‘ s en dagelijkse rituelen, hoe zijn ze om daadwerkelijk met het gezin leven (samen eten, etc.), ook van de televisie domineert, en dit is bijna volledig ondermijnd. Toegevoegd leidt tot een toename in tv-consumptie, onvermijdelijk, de vermindering van andere activiteiten.

De resultaten van hun onderzoek zijn gepubliceerd door de wetenschappers in de ‘Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine”.

Bronnen: grenzwissenschaft-aktuell.de / jamamedia.org / archpedi.ama-assn.org

Geef een reactie