Meer en meer illegale GM-maïs

De EU bleek veel monsters drie keer zo veel verontreinigde Zaad van een jaar geleden Door Jörn Boewe

Meer dan drie procent van dit jaar in de Europese Unie, onderzocht de Maïs zaad monsters besmet met genetisch gemodificeerde rassen. In het geval van de tot 30. Juli uitgevoerd 367 Tests werden veranderd in twaalf gevallen van genetisch en niet-erkende organismen is aangetoond, is gesproken in het antwoord van de Federale regering om een kleine Interpellatie van de Groenen-Bondsdag Ulrike Höfken, het jW. In de eerste zeven maanden van dit jaar werden gedetecteerd drie keer zo veel onzuiverheden zoals in de twee hele vorige jaar.

Het Koren opgenomen, daarom sporen van rassen die niet zijn toegestaan in de Europese Unie als een zaad. Voor het grootste deel producten van het AMERIKAANSE bedrijf Monsanto, dat is niet verwonderlijk, omdat Monsanto voor bijna een kwart van de wereld gecontroleerde markt voor genetisch gemodificeerde zaden, en dus de concurrentie ver achter zich.

Of en in welke mate deze gewassen in 2009, illegaal op bouwland, het is niet duidelijk uit het antwoord. Voor 2008, de regering geeft aan dat besmette Maïs “werd toegepast op een totaal van ongeveer 160 hectare in verschillende landen”. In 2007, verontreinigde koolzaad kwam op ongeveer 1500 hectare voor het zaaien. Het getroffen land was gebroken “, aldus goedgekeurde lay-out van het bevoegde land”.

Besmetting met genetisch gemodificeerde organismen (Ggo ‘ s) kon niet worden vastgesteld volgens de Federale regering in levensmiddelen en diervoeders. Tot het einde van juli de EU werden geregistreerd in 14 zogeheten snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en tien om te voeden. Dit komt ongeveer overeen met het niveau van de vorige twee jaar. In het geval van de GGO-besmet voedsel zijn vooral rijst uit de VS en de noedels van de rijst uit China. Een genetisch-as lijkt te zijn in 2006 naar Europa gemorst: 127 snelle waarschuwingen gaf in dat jaar alleen al, rijst en rijstproducten. Relatief vaak (elf keer), zijn opgegroeid in de afgelopen vijf jaar, genetisch gemodificeerde Papaja ‘ s uit de Verenigde Staten.

42 keer te vliegen naar en van 2004 tot 2009, Pogingen om niet-toegelaten genetisch gemodificeerde of GGO-besmet voer. De overtredende volumes werden gerapporteerd “tussen 650 kg en ongeveer 34 400 ton”.

In ongeveer een derde van de verhandelde snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders in dit en in het afgelopen jaar, moet er een “afwijzing aan de grens”, de regering benadrukt, “dat wil zeggen, de betwiste zending bereikten de Europese markt”. In twee derde van de gevallen, dit had de vervuilde producten, blijkbaar.

De Federale overheid geeft geen informatie voor hoe betrouwbaar is en het houdt de control-systeem in de EU en in Duitsland. “De uitvoering van het Toezicht (…) het is de Verantwoordelijkheid van de landen,” alleen op een beknopte manier. Dat de menselijke en technische apparatuur in hun respectieve Kantoren van staat tot staat, zijn heel verschillend, in het Algemeen, maar onvoldoende, gemaakt door de verschillende voedselschandalen van de afgelopen jaren. Tegen deze Achtergrond is het geen wonder dan, dat de Federale regering “over de herkomst van de verontreinigingen en de onzuiverheden van de kosten voor de publieke sector (…) geen betrouwbare informatie”.

[Bron: jungewelt.de]

Geef een reactie